CHIPUL CUVIOSULUI PĂRINTE ARSENIE BOCA
Premisele unei dezbateri pentru canonizare

AFIS Prezentare carte 1 scaled 1
Această nouă apariție ne propune o dezbatere luminoasă privind sfințenia Părintelui Arsenie Boca prin demontarea extrem de bine argumentată a tuturor acuzelor și a mistificărilor care sunt invocate ca argumente împotriva canonizării Cuviosului.

Volumul este rodul unei activităţi intense de cercetare a vieţii Cuviosului Arsenie Boca, pe baza documentelor de arhivă publicate până acum, și a celor patru scrieri autentice ale marelui duhovnic, și anume: Cărarea Împărăției, Cuvinte vii, Scrieri inedite și Practica vieții monahale. „Intenţia acestei investigaţii – după cum autorul, Sergiu Ciocârlan, mărturisește – este de a restitui cititorilor acea înţelegere nebruiată de suspiciuni şi de reticenţe, de mistificările agenţilor de influenţă ai Securităţii sau de atitudinea idolatră şi pietistă a unui important segment al obştii creştine”.

În Cuvântul de binecuvântare, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu ține să evidențieze faptul că „lucrarea pe care domnul Sergiu Ciocârlan ne-o propune se înscrie în această luminoasă dezbatere privind sfinţenia marelui duhovnic prin demontarea extrem de bine argumentată a tuturor acuzelor şi a mistificărilor care sunt invocate ca argumente împotriva canonizării Cuviosului.” Totodată, Înaltpreasfinția Sa își exprimă nădejdea ca această lucrare „să fie un pas înainte spre definitivarea procesului de canonizare. Acesta este un act necesar de recunoaştere şi recunoştinţă – pentru cel care a luminat şi a fost ajutorul atâtor generaţii de creştini ortodocşi din Ardeal, şi nu numai –, dar și un îndemn din partea Bisericii de a se continua renaşterea spirituală în duh filocalic începută acum câteva decenii la Mănăstirea Brâncoveanu”. De asemenea, cartea este însoțită și de un cuvânt al PS Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, în care își exprimă bucuria apariției acesteia, „rugându-L pe Bunul Dumnezeu să aducă prin rândurile ei o rază de «limpezire duhovnicescă» în inimile celor apăsați de norii îndoielii”.
(Sursa)
Comenzile pentru această carte se primesc la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefonic, la unul din următoarele numere: 
0724 271 236 - 0760 141 744.  Livrarea comenzilor se face prin curierat, poștă sau personal (doar pentru București).

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.