„Mulți chemati, puțini aleși.”


p. pantelimon de la turnu e1354104846626
Parintele Pantelimon a fost un om ales de Dumnezeu. A plecat la Dumnezeu pe drumul ascultării fiind ca un sfânt, ca un apostol, ca un mucenic. Nădăjduim în mila cea negrăită și infinită a lui Dumnezeu și a Maicii Domnului pentru ca Părintele duhovnic Pantelimon să ajungă la bucuria cea fără de margini, cu îngerii lui Dumnezeu.
După 15 ani de temniță comunistă, Dumnezeu i-a îngăduit ca 29 de ani să fie părinte duhovnic al Mănăstirii Ghighiu, ultimii ani trăindu-i la Mănăstirea Turnu, în raiul său pământean, chilia sa aflându-se alături de stupina dragă. Albinele, model de ascultare și de muncă neobosită, erau parcă rânduite să îl ajute și să îl întărească pe părintele, căci în stup e „ca în mănăstire”, așa cum ne spunea sfinția sa. În chilia sa, ceva vreme în urmă, Părintele Pantelimon ne punea întrebarea: „Ce simțiți aici?” Și răspunsul era evident căci era pe fețele noastre, în lumina ochilor nostri: bucuria. Bucuria de a-i fi în apropiere, de a simți căldura și mângăierea unui suflet creștin ortodox românesc autentic, căci trupul său era din ce în ce mai mult și mai degrabă doar suflet. Bucuria de a avea alături un sfânt care trăia doar pentru a-I sluji Lui Dumnezeu.
Acum trei ani de zile, de ziua nașterii Părintelui Arsenie Boca -29 septembrie- Părintele Pantelimon a fost invitat de către fundația noastră în Aula Academiei de la Mănăstirea Sfinții Brâncoveni–Sâmbăta de Sus -unde a dat mărturie despre viața Părintelui Arsenie Boca și misiunea încredințată românilor de către acesta. Cu credință multă și har de la Dumnezeu, părintele a dus mai departe această misiune. Dragostea Părintelui Pantelimon pentru Dumnezeu și România, mărturisită prin vorbe și fapte, a fost magnetul care a atras către sine oamenii potriviți care au primit binecuvântări și curaj să continue ce au început înaintașii. Suntem încredințați că Părintele Pantelimon nu ne va părăsi niciodată, se va ruga pentru ca noi, urmașii, să ducem mai departe misiunea României.
Să fie mila Preasfintei Treimi si a Maicii Domnului si a tuturor sfinților cu sufletul său si cu toți pe care i-a mângâiat si i-a mărturisit sfinția sa, și noi să avem sfârșitul cel bun și să mergem cu dânsul la rai. Amin.


Înmormântarea va avea loc mâine, 1 august 2017, la ora 11, la Mănăstirea Ghighiu

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.
Accept Refuz