serile filocalice
Grecia a dăruit teologiei numeroase personalităţi cu o vastă cultură patristică şi dogmatică.

Un părinte care a fost considerat în mai multe rânduri vocea înnoirii monahismului athonit din ultimele decenii, Arhim. Vasilios Gondikakis a încercat prin volumele sale să prezinte omului contemporan o altă viziune de a se apropia de Dumnezeu.

Părintele Vasilios a fost timp de 20 de ani egumen al Mănăstirii Stavronikita, iar din 1990 stareț al Mănăstirii Iviron. Ducând o viață duhovnicească îmbunătățită, părintele a publicat mai multe volume, printre care "Parabola fiului risipitor" şi " Comentariu teologic al frescelor - Măn. Stavronikita". Aceste volume s-au răspândit atât în Grecia, cât şi în alte țări, fiind reeditate de-a lungul timpului.

Aşadar, vă invităm să-l cunoaşteţi mai îndeaprope pe părintele Arhim. Vasilios Gondikakis la Simpozionul Serile Filocalice - "Dumitru Stăniloae" în cadrul conferinţei organizate în data de 10 decembrie 2018, ora 18.30, întitulată "Părintele Stăniloae - modelul Teologului Ortodox".

HARTA Universitatea din București, Strada Sfânta Ecaterina 2-4, București

(Sursa text: Facebook)