moastele Sf trei ierarhi.x71918
În ajunul sărbătorii lor, moaștele Sf. Trei Ierarhi din patrimoniul Reședinței Patriarhale vor fi duse în Catedrala Patriarhală istorică pentru a fi cinstite de credincioșii bucureșteni și de pelerini. 
Sfintele moaște vor fi duse cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în lăcașul de cult marți seara, 29 ianuarie 2019.

Procesiune cu moaștele Sf. Trei Ierarhi
Potrivit programului liturgic transmis de slujitorii catedralei, marți, în ajunul sărbătorii Sf. Trei Ierarhi, va fi oficiată de la ora 16:00 Vecernia Mare cu Litie, urmată de Utrenie.
La finalul slujbelor moaștele Sf. Trei Ierarhi vor fi purtate în Procesiune în jurul Catedralei Patriarhale.
Moaștele vor putea fi cinstite în Catedrala Patriarhală istorică pe tot parcursul zilei de 30 ianuarie, ziua de cinstire a Sf. Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur.
Fragmentele din moaștele Sf. Trei Ierarhi care vor fi duse în Catedrala Patriarhală fac parte din Patrimoniul Paraclisului „Sf. M. Mc. Gheorghe” al Reședinței Patriarhale.
Sf. Trei Ierarhi
Pe Sfinţii Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur, îi sărbătorim împreună pe 30 ianuarie, ca pe cei mai mari învăţători şi păstori ai Bisericii și prăznuim roadele pe care multa lor strădanie le-a adus Bisericii Mântuitorului Iisus Hristos.
În sinaxarul Bisericii Ortodoxe Române, Sfinţii Trei Ierarhi au şi date individuale de pomenire: Sf. Vasile pe 1 ianuarie, Sf. Grigorie Teologul pe 25 ianuarie, iar Sf. Ioan Gură de Aur pe 27 ianuarie şi 13 noiembrie.

(Sursa text)

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.