scaled 1024
Muzeul Municipiului București vine în întâmpinarea copiilor și părinților propunând pentru vacanța mare noi, diverse și atractive programe educativ-distractive, care se vor desfășura în lunile iulie și august.

Participarea se face numai pe bază de înscriere și conform categoriei de vârstă indicată în descriere.

„TAINELE OLĂRIEI PREISTORICE” – ATELIERE DE OLĂRIT, LA MUZEUL GEORGE SEVEREANU

Categoria de vârstă: 7-14 ani. Taxă participare: 10 lei/copil/etapă.

Muzeul George Severeanu invită copiii cu vârste între 7 și 14 ani să participe în luna iulie la activitatea „Tainele olăriei preistorice”.

Vasile Opriș, Elena Gavrilă și Adriana Roșca, coordonatorii proiectului, propun o incursiune în viața oamenilor din preistorie prin intermediul unei experiențe directe cu un meșteșug de bază din istoria omenirii: olăritul.

Inspirați de obiectele din colecția doctorului George Severeanu, vase și figurine din lut care au între 7500 și 3500 de ani vechime, participanții descoperă diverse tehnici de modelaj din trecut, decorează obiectele prin incizii sau pictură și apoi participă la arderea acestora în cuptor. La final, fiecare mic olar pleacă acasă cu propriile creații.

Pentru înscrieri și detalii, părinții sunt rugați să trimită un e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu precizarea activităților la care doresc să participe copiii.

Atelierul este structurat în două etape, a câte două ore fiecare, în zile diferite, după cum urmează:

Modulul I (10 și 12 iulie)

Miercuri 10 iulie, 10.00-12.00, Etapa I: modelarea vaselor și a obiectelor din lut, folosind tehnici preistorice și ustensile din lemn și tulpină de trestie.

Vineri 12 iulie, 10.00-12.00, Etapa II: decorarea vaselor prin pictură și apoi arderea în cuptorul electric (la o distanță de două zile față de Etapa I pentru a permite uscarea vaselor).

Modulul II (17 și 19 iulie)

Miercuri 17 iulie, 10.00-12.00, Etapa I: modelarea vaselor și a obiectelor din lut, folosind tehnici preistorice și ustensile din lemn și tulpină de trestie.

Vineri 19 iulie, 10.00-12.00, Etapa II: decorarea vaselor prin pictură și apoi arderea în cuptorul electric (la o distanță de două zile față de Etapa I pentru a permite uscarea vaselor).

HARTA Muzeul George SevereanuCasa Maria și George Severeanu, Strada Henri Coandă 26, București

(Sursa text)

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.