targul de Sf.Dumitru
Ca în fiecare an, în această perioadă vă aşteptăm la „Târgul de Sfântul Dumitru”!
Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în perioada 26 octombrie – 28 octombrie 2018, mai multe manifestari dedicate sărbătoririi Sfântului Dumitru, protectorul spiritual al muzeului, prilej de comemorare a profesorului Dimitrie Gusti, mentorul muzeului.

Prăznuirea Sfântului Dumitru marchează ultima şi cea mai însemnată sărbătoare a toamnei, care, conform calendarului pastoral, reprezintă începutul iernii. În tradiţia populară, Sfântul Dumitru usucă plantele şi dezfrunzeşte codrul, fiind cel care descuie iarna. Este momentul în care căldura intră în pământ şi gerul începe să îşi arate colţii.

Tot aşa cum pe vremuri această sărbătoare era întâmpinată cu hramuri răsunătoare, pomeni cu colaci şi jocuri, tot aşa în actualul Târg organizat în Muzeul Naţional al Satului vor avea loc: lansări de carte, vernisarea unei expoziţii de fotografie, recitaluri ale ansamblurilor folclorice, tarafurilor şi soliştilor de muzică populară românească din toate zonele țării, spectacole de dansuri şi cântece din folclorul minorităţilor etnice şi evident, nelipsitul târg cu produse tradiţionale româneşti la care vor lua parte meşteri din întreaga ţară. Nu vor lipsi produsele din gastronomia tradiţională – cozonaci, plăcinte, produse din carne, brânzeturi, turtă dulce, produse bio – miere, fructe şi legume, zacuscă si dulceţuri de sezon.

HARTA  Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff, Nr 28-30, București

(Sursa text: Facebook)

Accept Refuz