Pantocrator 33Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MARELE EXAMEN”
A fi crestin insemneaza mai mult decat apartenenta ta doctrinara la crestinism. A crede in Iisus inseamna mai mult decat semnifica vorbele. Iata ce insemneaza: a te stramuta din tine in El; insemneaza

Informatii de ultima ora

index 60
Duminică, 19 mai 2024, cu ajutorul Maicii Domnului, vă invităm să participați într-un pelerinaj cu următorul traseu:
București - Mănăstirea Pantocrator (participare la Sfânta Liturghie) - Mănăstirea Adămești - Mănăstirea Sfântul Gheorghe (Țigănești) - București.

Cu prilejul hramului, în „Duminica Sfintelor Femei Mironosițe”, zi în care este prăznuită Sfânta Mironosiță Maria Magdalena ale cărei moaște se păstrează în paraclisul  Mănăstirii Pantocrator, din localitatea Drăgănești-Vlașca, va fi adusă spre  închinare mâna dreaptă a Sfântului Ioan Rusu, de la Mănăstirea Rusikon, din Sfântul Munte Athos.
După închinarea la moaștele Sfântului Ioan Rusu și participare la Sfânta Liturghie, ne vom continua drumul facând popas la următoarele lăcașuri de cult: Mănăstirea Sfântul Gheorghe din localitatea Țigănești și Mănăstirea Adămești.
Cu ajutorul Domnului, seara, ne vom întoarce acasă mai întăriți duhovnicește cu dorința de a împărtăși bucuria primită în sufletele noastre.
Ne vom întâlni în Piața Victoriei (Parcarea Centrală), duminică-19 mai 2024, ora 5:45, pentru a pleca la ora 6:00.

Costul pelerinajului: 85 lei/persoană
Prețul include:
-transportul
-taxe de drum

Înscrierile și plățile pentru acest pelerinaj se fac până la data de 10 mai 2024, pe email-ul fundației birou@fundatiaarsenieboca.ro, la nr de tel  0760.141.744 sau la sediul fundației noastre: strada Alexandru Depărățeanu Nr 20, sector 1, București, interfon 002.
Pentru rezervarea locului, vă rugăm să plătiți numerar la sediul fundației, în intervalul 9:00 - 17:00, sau prin OP în contul nostru, RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000, deschis la Exim Bank, sucursala Domenii, cu mențiunea la detaliile plății: „Pelerinaj Pantocrator - mai 2024” și numele pelerinului.

NOTĂ: Achitarea locului nu se va restitui, în caz că vă răzgândiți pe parcurs sau nu veți putea participa la pelerinaj.

A fi pelerin înseamnă să ai doar dragoste de Dumnezeu și de semeni. Bătrânii noștri ne-au învățat că Dumnezeu ne numără paşii şi ne socoteşte osteneala de a merge spre biserică! Vă așteptăm cu drag să călătorim împreună!

biserica din hurez bijuterie a tarii fagarasului 44882
Părintele Marius Cristian Neagu, slujitor la Biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Paraschiva”, din localitatea Hurez, jud. Brașov, are nevoie de ajutorul nostru financiar pentru plata sistemului de securitate al bisericii.
Cei care doriți să ajutați prin transfer bancar, folosiți următoarele detalii:

PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ HUREZ
CUI 6232751
CONT BANCAR: RO79 RNCB 0055 0069 1873 0001

Vă amintim că mergând spre Mănăstirea

Cateheza
Vineri, pe 7 februarie, ora 19.30, în  Biserica Sf. Dumitru Poștă, str. Franceză, nr. 1,  vă așteptăm la o seară catehetică, unde îl vom avea invitat pe Pr. Profesor Silviu Tudose, de la Facultatea de Teologie din București.

Vom aborda subiecte ce țin de vindecarea bolilor sufletești și trupești prin slujbele Bisericii (dezlegări, molitfe, rugăciuni speciale și exemple din practică).

Vă așteptăm cu drag!

(Sursa: Facebook)