Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

Rametklooster

Pelerinaj la Mănăstirea Râmeț - 12 - 13 august 2017

Vă anunțăm că înainte de Adormirea Maicii Domnului (15 august), în zilele de 12-13 august 2017, organizăm un pelerinaj la Mănăstirea Râmeț*, Gura Râului** (la sud de Sibiu) și Alba Iulia - Catedrala Reîntregirii Neamului*** (Catedrala Reîntregirii Neamului este cunoscută și sub denumirile de Catedrala Încoronării și Catedrala Arhiepiscopală).

Prețul pelerinajului, 240 de lei/persoană. Înscrierile se pot face la sediul fundației, L-Vi, orele 8 -14 sau trimițând un email la adresa noastră: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Prețul pelerinajului include transport, cazare mănăstirea Râmeț și două mese - cina din 12 august precum și prânzul din 13 august 2017 (fiind in Postul Adormirii Maicii Domnului, masa servită va fi de post).
Mănăstirea Râmeț (Sursa foto)

La înscriere, pentru fiecare pelerin, este nevoie de copia cărții de identitate (scanați cartea de identitate sau faceți o fotografie clară, lizibilă dacă o trimiteți pe email sau, dacă veniți să vă înscrieți la sediul fundației, puteți aduce cu dvs. o copie xerox a acesteia), adresa de email, numărul de telefon.
După înscriere, veți primi un telefon din partea noastră pentru confirmarea acesteia. Dacă în două zile lucrătoare nu primiți telefonul de confirmare, vă rugăm să ne anunțați în scris. Aveți trei zile lucrătoare la dispoziție (exclusiv ziua înscrierii) să plătiți avansul* de 150 de lei (*NOTĂ: Atenție, avansul plătit, dacă vă răzgândiți, nu va putea fi recuperat), în caz contrar veți pierde rezervarea făcută. Avansul sau plata integrală pot fi făcute numerar la sediul fundației sau prin O.P. în contul nostru, specificând la obiectul plății: „Pelerinaj august 2017 și numele dvs/pelerinului”.

Contul nostru este acesta:
FUNDAŢIA CREŞTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii

Mănăstirea Râmeț*
Este o mănăstire de maici, 95 viețuitoare, viață de obște; ctitoria călugărilor Ghenadie și Romulus, din anul 1214.
Hram: ”Izvorul Tămăduirii”, ”Nașterea Maicii Domnului” și ”Sf. Nicolae”, la biserica de parohie (Valea Mănăstirii), și ”Adormirea Maicii Domnului” și ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel”,la biserica nouă.
Adresa: com. Râmeț, jud. Alba
Mănăstirea fiind cel mai puternic centru ortodox din Transilvania, a fost distrusă și refăcută de multe ori, viața creștinilor ortodocși din Transilvania nefiind ușoară niciodată. Ridicată în Munţii Trascăului, pe lângă valea Geoagiului (dacica Germisara) într-un loc numit „Valea Mănăstirii”, bisericuţa cu hramul Izvorul Tămăduirii poartă ascunse în zidurile-i firave nu puţine taine şi legende. Mai este denumită şi ”Grădina raiului din Apuseni”.
Arhimandritul Dometie Manolache (născut mirean cu numele de Stelian), în ziua de 14 septembrie 1949 primeşte chipul îngeresc la Mănăstirea Prislop, în acelaşi timp cu colegul său de facultate şi bun prieten, viitorul Mitropolit Dr. Antonie Plãmădeală al Ardealului, avându-l drept naş de călugărie pe Părintele Arsenie Boca. „Viaţa noastră trebuie să fie numai o rugăciune", spunea adeseori Părintele Dometie. Pe 6 iulie 2017 se împlinesc 42 de ani de la trecerea sa la cele veșnice. Un amplu articol scris de Dl Stelian Gomboș despre viața jertfelnică a Arhimandritului Dometie Manolache puteți citi aici.

Gura Raului, Sibiu**
Gura Râului este o foarte frumoasă așezare în Mărginimea Sibiului.
„La Gura Râului, pe valea Cibinului, la poa­lele Munţilor Cindrel, încă vezi duminica, la biseri­că, oameni în straie româneşti. În satul căruia Lucian Blaga i-a închinat poezia intitulată Boca del Rio, pentru cinstirea strămoşilor care au creat şi au purtat acel frumos costum în alb şi negru, în prima duminică după praznicul „Adormirii Maicii Domnului” din 15 august, are loc Sărbătoarea portului românesc.
Viaţa Părintelui Ioan Peană este adânc marcată de cei opt ani petrecuţi alături de Înalt Preasfinţitul Nico­lae Mladin, Mitropolitul Ardealului (1967-1981), al cărui şofer şi împreună-slujitor a fost, şi de întâlnirile cu Părintele Arsenie Boca. A fost omul de legătură între vlădica de la Sibiu, care în tinereţe, în 1947, fu­sese tuns în monahism la Mânăstirea Brânco­veanu şi marele duhovnic de la Sâmbăta, care în anii ’70 ai veacului trecut picta biserica „Sfântul Nicolae” din satul Drăgănescu, în apropierea Bu­cureştilor.” Continuare și sursă text

Catedrala Reîntregirii neamului - Alba Iulia***
Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, cunoscută şi sub numele „Catedrala Încoronării”, este un monument istoric de importanţă naţională, simbol al reîntregirii României şi a Unirii. Aici au fost încoronaţi regele Ferdinand I şi regina Maria în 15 octombrie 1922 în calitate de suverani ai României Mari. A fost construită între anii 1921-1922, în stil neo-românesc, cu elemente de tradiţie bizantină.

Ansamblul format din catedrală, turnul clopotniţă şi clădirile aferente, a fost proiectat de arhitectul Victor Gh. Ştefănescu şi a fost executat de inginerul Tiberiu Eremia. Planul bisericii este cel al Bisericii Domneşti din Târgovişte, în formă de cruce greacă cu absidă, naos şi pridvor deschis. [...]
Ansamblul se înscrie între monumentele create de Şcoala Românească de arhitectură întemeiată de arhitectul Ion Mincu. Pictura interioară a fost realizată de către Costin Petrescu, iar mozaicurile de Ion Norocea.
Până în 1948 aici a fost sediul Episcopiei armatei române, din octombrie 1998 a devenit sediul Arhiepiscopiei de Alba Iulia. (Sursa text)

Edificiul monumental al catedralei, simbol al unității neamului, care domină orașul prin înălțimea turlelor sale, de aproape 60 de metri, este amplasat pe latura de apus a Cetății, având o amplă perspectivă spre Platoul Romanilor, locul în care, în urmă cu 96 de ani, 100.000 de români au aprobat cu entuziasm Unirea cu Țara-Mamă.

Vă așteptăm cu drag alături de noi!

Abonare Newsletter