Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Rametklooster


Pelerinaj la Mănăstirea Râmeț - 12 - 13 august 2017

Vă anunțăm că înainte de Adormirea Maicii Domnului (15 august), în zilele de 12-13 august 2017, organizăm un pelerinaj la Mănăstirea Râmeț*, Gura Râului** (la sud de Sibiu) și Alba Iulia - Catedrala Reîntregirii Neamului*** (Catedrala Reîntregirii Neamului este cunoscută și sub denumirile de Catedrala Încoronării și Catedrala Arhiepiscopală). 

Prețul pelerinajului, 240 de lei/persoană. Înscrierile se pot face la sediul fundației, L-Vi, orele 8 -14 sau trimițând un email la adresa noastră: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. 
Prețul pelerinajului include transport, cazare mănăstirea Râmeț și două mese - cina din 12 august precum și prânzul din 13 august 2017 (fiind in Postul Adormirii Maicii Domnului, masa servită va fi de post).
Mănăstirea Râmeț (Sursa foto)

La înscriere, pentru fiecare pelerin, este nevoie de copia cărții de identitate (scanați cartea de identitate sau faceți o fotografie clară, lizibilă dacă o trimiteți pe email sau, dacă veniți să vă înscrieți la sediul fundației, puteți aduce cu dvs. o copie xerox a acesteia), adresa de email, numărul de telefon.
După înscriere, veți primi un telefon din partea noastră pentru confirmarea acesteia. Dacă în două zile lucrătoare nu primiți telefonul de confirmare, vă rugăm să ne anunțați în scris. Aveți trei zile lucrătoare la dispoziție (exclusiv ziua înscrierii) să plătiți avansul* de 150 de lei (*NOTĂ: Atenție, avansul plătit, dacă vă răzgândiți, nu va putea fi recuperat), în caz contrar veți pierde rezervarea făcută. Avansul sau plata integrală pot fi făcute numerar la sediul fundației sau prin O.P. în contul nostru, specificând la obiectul plății: „Pelerinaj august 2017 și numele dvs/pelerinului”.

Contul nostru este acesta:
FUNDAŢIA CREŞTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii


Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, cunoscută şi sub numele „Catedrala Încoronării”, este un monument istoric de importanţă naţională, simbol al reîntregirii României şi a Unirii. Aici au fost încoronaţi regele Ferdinand I şi regina Maria în 15 octombrie 1922 în calitate de suverani ai României Mari. A fost construită între anii 1921-1922, în stil neo-românesc, cu elemente de tradiţie bizantină.

Ansamblul format din catedrală, turnul clopotniţă şi clădirile aferente, a fost proiectat de arhitectul Victor Gh. Ştefănescu şi a fost executat de inginerul Tiberiu Eremia. Planul bisericii este cel al Bisericii Domneşti din Târgovişte, în formă de cruce greacă cu absidă, naos şi pridvor deschis. [...]
Ansamblul se înscrie între monumentele create de Şcoala Românească de arhitectură întemeiată de arhitectul Ion Mincu. Pictura interioară a fost realizată de către Costin Petrescu, iar mozaicurile de Ion Norocea.
Până în 1948 aici a fost sediul Episcopiei armatei române, din octombrie 1998 a devenit sediul Arhiepiscopiei de Alba Iulia. (Sursa text)

Edificiul monumental al catedralei, simbol al unității neamului, care domină orașul prin înălțimea turlelor sale, de aproape 60 de metri, este amplasat pe latura de apus a Cetății, având o amplă perspectivă spre Platoul Romanilor, locul în care, în urmă cu 96 de ani, 100.000 de români au aprobat cu entuziasm Unirea cu Țara-Mamă.

Vă așteptăm cu drag alături de noi!

 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ