2 1r postul
In Postul Craciunului, 12 dec 2017, am organizat o seara duhovniceasca avand ca tema ajutorul pe care postul crestin ortodox il aduce sufletelor si trupurilor credinciosilor care se straduiesc sa dea ascultare duhovnicilor si doctorilor de suflete. Desfasurat in sala de festivitati a Colegiului National Ion Neculce, evenimentul nostru s-a bucurat de o ambianta si o sonorizare placuta, multumim inca o data partenerului nostru, Colegiul National Ion Neculce.

IMG 0553c                                                             Prof. Pr. Mihai Dragomir, Prof. Dr. Floarea Damaschin, Prof. Dr. Pavel Chirila
IMG 0564c< Prof. Pr. Nicolae Bordasiu
Seara a inceput cu cateva cuvinte din partea presedintelui findatiei, dl Cristian Filip si o rugaciune de binecuvantare rostita de cei doi sfinti parinti, membri de onoare ai fundatiei noastre, prof. pr. Nicolae Bordasiu si prof. pr. Mihai Dragomir.
Au luat apoi cuvantul prof. dr. Pavel Chirila si prof. dr. Floarea Damaschin (care a venit de la Constanta special pentru acest eveniment), precum si cei doi sfinti parinti amintiti anterior. O marturisire de suflet a invitatilor nostri, cunoasterea si sfaturile acestora se constituie in caramizi puternice la zidirea noastra interioara ca biserici ale lui Hristos.
In a doua parte a serii s-au pus intrebari pe marginea celor prezentate si invitatii nostri au raspuns cu entuziasm si pricepere.

Dupa cateva cuvinte de prezentare a cartii „Nuferi in pustie”, dl Cristian Filip a invitat-o in fata noastra pe talentataIMG 0569c si foarte tanara autoare a cartii, dra Elena Blanaru, sa ne vorbeasca despre cartea sa si motivatia care a determinat-o sa o scrie. O prezenta calda si de o deosebita modestie, autoarea cartii ne-a indemnat sa ii citim cartea caci, dupa spusele sale, cu acest gand a plamadit-o 4 ani de zile, ca sa fie roada buna pentru noi toti astazi.                                                                        Dra Elena Blanaru>   
Versurile romanilor inchisi in temnitele comuniste, pe muzica profesorului Vasilescu, au imbracat haina frumoasa a colindelor pe care le-am ascultat spre sfarsitul serii noastre. Multumim pentru aceasta frumoasa si placuta surpriza copiilor de la Biserica Olari, doamnei Nora Iordache si dlui prof. Daniel Vasilescu. Copilasii, cu frumusetea, inocenta si bucuria trairii si cantarii lor, au adus mai aproape sarbatoarea Craciunului! Colindele de la sfarsitul programului artistic au fost cantate de mare parte din cei din sala, membri sau prieteni ai fundatiei, voluntari cu suflet mare, carora le multumim din inima!

IMG 0573c<Colindatorii de la Biserica Olari
La finalul evenimentului, s-au acordat sfaturi, autografe si nu in ultimul rand, cadouri de Craciun.
Ne-am despartit cu zambetul pe buze, mai curati sufleteste si mai indeplin lamuriti de faptul ca Dumnezeu ne-a pus la dispozitie tot ce avem nevoie pentru a ne mantui sufletul. Sa ne pregatim cu post si rugaciune pentru ca Nasterea Domnului sa ne gaseasca pe toti pregatiti sa primim pacea si bucuria in suflete! 

Multumiri invitatilor nostri, tuturor celor care au venit la eveniment si celor care si-au jertfit din timpul si energia lor pentru organizarea acestui eveniment.

IMG 0513c
Mai multe imagini, aici.

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.