"De la 1600 nici un român n-a mai putut gândi unirea fără uriaşa lui personalitate, fără paloşul sau securea lui ridicată spre cerul dreptăţii, fără chipul lui de curată şi desăvârşită poezie tragică" - Nicolae Iorga

Fundaţia noastră a lansat joi, 24 septembrie 2009, la ora 18.30, ediţia a doua a cărţii „Voievodul”, scrisă de Dan Lucinescu, în prezenţa a peste 100 de invitaţi şi a reprezentanţilor presei. Gazda evenimentului a fost Sala a Oglinzilor din cadrul Uniunii Scriitorilor din România. Au fost prezenţi criticul de teatru şi film Rodica Smaranda Vulcănescu şi domnul dr. Iosif Niculescu, invitat special.

Alături de cartea „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, cartea „Voievodul” este un eveniment editorial prin aceea că nu se adresează specialiştilor, ci publicului larg, căruia îi face cunoscute, într-o manieră inedită, viaţa şi domnia unuia dintre cei mai mari voievozi români: Mihai Viteazul. Domnul Lucinescu surprinde în cartea sa aspecte importante din viaţa lui Mihai: pe câmpul de luptă, alături de familie şi prieteni, precum şi în marile cancelarii europene, în glorie, dar şi tragicul lui sfârşit. Fără îndoială că geniul de conducător şi de luptător a întruchipat pentru generaţiile ce i-au urmat simbolul luptei pentru independenţă şi unitate, iar programul politic şi militar al lui Mihai Viteazul a avut un rol covârşitor în transformarea conştiinţei unităţii de neam şi de limbă a poporului român într-o idee militantă şi activă. Cartea este disponibilă spre vânzare prin fundaţia noastră, aici.

Povestea lansării v-o prezentăm în imagini, mai jos. Vă aşteptăm cu drag şi la celelalte lansări şi evenimente ale fundaţiei.
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.