PACHET PROMOȚIONAL „Istorie”

CARACTERISTICI:
Pachet promoțional LUNA ANIVERSARĂ DAN LUCINESCU
DETALII / DESCRIERE:
Dan Lucinescu, „Ștefan cel Mare și Sfânt”
, Editura Siaj, 278 pagini
Cu siguranţă că figura emblematica a lui Ştefan cel Mare şi Sfânt este o sursă de inspiraţie cu greu epuizabilă şi pentru că mulţi ani am aflat din cărţile de istorie frânturi despre viaţa sa, atât cât regimul comunist ne-a permis să aflăm. Sunt realizări ale marelui domnitor român care de abia acum apar la lumină. Cartea domnului Dan Lucinescu prezintă într-o maniera inedită aspecte din viaţa şi domnia voievodului Ştefan cel Mare, o domnie care a marcat în mod hotărâtor destinul nu numai al Moldovei, dar şi al celorlalte teritorii româneşti,Transilvania şi Ţara Românească. Eroicele lui campanii militare au oprit înaintarea otomană în Europa. „În locurile în care am copilărit, voievodul Ştefan cel Mare era considerat sfânt, cu sute de ani înainte de a i se acorda această recunoaştere. Pe tot lanţul carpatic de la Cernăuţi spre sud, se află, în casele ţărăneşti situate aproape de creste, alături de icoana Maicii Domnului şi icoana voievodului Ştefan al Moldovei.” (Dan Lucinescu)
Ileana Toma, „Ultimul Constantin. Romanul Brâncovenilor”, Editura Babel, 415 pagini
Ultimul Constantin – Romanul Brâncovenilor analizat cu atenţie adresează cititorului întrebarea: judecăţile privind trădarea, vinderea, puteau fi scrise de un autor care nu a trecut prin ultimii cincizeci de ani? Tragedia creştinilor ce au crezut în utopia descreşterii puterii otomane nu poate fi înţelească decât de alţi trăitori ai unei utopii, cea comunistă. Romanul este o operă despre răbdarea şi iertarea creştină, despre încercarea de a rămâne tu însuţi înconjurat de trădători şi de a rezista existând ca popor printre puteri mari şi nemiloase. În faţa compromisului, acceptat pentru o eventuală supravieţuire, Brâncovenii aleg sublimul şi-şi mărturisesc marea lor iubire pentru Iisus cel răstignit şi intră astfel în veşnicie. Un tablou despre o familie, o carte depre deşertăciunea Utopiei, un exemplu de sfinţenie călăuzitoare, o scriere abordând eternele probleme ale conştiinţei umane.
Dan Lucinescu, „Voievodul”, Editura Siaj, 300 pagini
„De la 1600 niciun român n-a mai putut gândi unirea fără uriaşa lui personalitate, fără paloşul sau securea lui ridicată spre cerul dreptăţii, fără chipul lui de curată şi desăvârşită poezie tragică”(Nicolae Iorga). Cartea „Voievodul” este un eveniment editorial prin aceea că nu se adresează specialiştilor, ci publicului larg, căruia îi face cunoscute, într-o manieră inedită, viaţa şi domnia unuia dintre cei mai mari voievozi români: Mihai Viteazul. Domnul Lucinescu surprinde în cartea sa aspecte importante din viaţa lui Mihai: pe câmpul de luptă, alături de familie şi prieteni, precum şi în marile cancelarii europene, în glorie, dar şi tragicul lui sfârşit. Fără îndoială că geniul de conducător şi de luptător a întruchipat pentru generaţiile ce i-au urmat simbolul luptei pentru independentă şi unitate, iar programul politic şi militar al lui Mihai Viteazul a avut un rol covârşitor în transformarea conştiinţei unităţii de neam şi de limbă a poporului român într-o idee militantă şi activă.

Cos

Coş gol