Aurelia Bălan Mihailovici - Istoria culturii și civilizației creștine

Prețul de vânzare 45,00 lei
Descriere

AUTOR: Aurelia Bălan Mihailovici
TITLU: Istoria culturii și civilizației creștine
EDITURA: Arsenie Boca
CARACTERISTICI: Vol. I și Vol.II
DETALII/ DESCRIERE: „În lucrarea de faţă Aurelia Bălan Mihailovici ne oferă o viziune a conştiinţei europene, analizând cu erudiţie şi cu pasiune o problematică variată. Sunt semnificativ evocate cele două personalităţi răsărite din albia pământului nostru străbun, Ioan Casian, întemeietor al monahismului apusean şi Dionisie Exigul, ctitor al cronologiei creştine şi tălmăcitor al textelor sinodale. Spiritualitatea, cultura şi civilizaţia, rod al aşezămintelor sacre, stau la temelia spiritului şi continentului nostru, atât de fertil nu numai pentru Europa ci şi pentru celelalte continente. […] Ceea ce trebuie remarcat în această lucrare este explicarea termenilor (teorie, inspirație, sinax, sinaxar, Hrismon sau Chrismon etc) cu acribia lingvistului, dovedind prin această analiză importanța covârșitoare a limbajului în relevarea esenței culturii. Cu această bogăție de cercetare, de informație, de analiză și evaluare a tezaurului ideatic și etimologic-semantic, cartea Istoria culturii și civilizației creștine reprezintă pentru cititorul român un izvor al cunoașterii conștinței de sine, al prezenței și al aportului nostru în spațiul cultural European.” (Părintele Galeriu)

Cos

Coş gol