Dan Lucinescu - Părintele Arsenie Boca, un Sfânt al zilelor noastre

TITLU: Părintele Arsenie Boca, un Sfânt al zilelor noastre
EDITURA: Siaj
CARACTERISTICI: 120 pagini
DETALII/ DESCRIERE: Despre viaţa părintelui Arsenie Boca s-au scris multe pagini şi se vor mai scrie cu siguranţă, pentru că existenţa sublimă a Părintelui este copleşitoare din multe puncte de vedere. Cartea evocă viaţa celui care, în plin atac ateist, a creat şi condus cea mai mare şcoală de purificare a sufletelor, în frumoasa Ţară a Făgăraşului. Lucrarea de faţă este cu atât mai specială cu cât Dan Lucinescu a avut marea şansă ca, în tinereţea sa, înainte de a fi închis pentru 15 ani în închisorile comuniste, să-l cunoască pe părinte la Sâmbăta.
„Binecuvântez iniţiativa scriitorului Dan Lucinescu de a evoca figura luminoasă a Părintelui Arsenie Boca de la Sâmbăta de Sus, cel care, pe durata primei jumătăţi a vieţii sale, a fluturat steagul mărturisirii ortodoxe în plină eră stalinistă, cu ecouri la scară naţională. Tinerele noastre generaţii trebuie să îl cunoască pe marele duhovnic.” – Î.P.S. Bartolomeu al Clujului.

Cos

Coş gol