PACHET PROMOȚIONAL „Cultură generală”

Email
Prețul de vânzare 21,00 lei
Descriere

TITLU: Cultură generală
CARACTERISTICI:
Pachet promoțional LUNA ANIVERSARĂ DAN LUCINESCU
DETALII / DESCRIERE: 
Dan Lucinescu, „Părintele Arsenie Boca, un Sfânt al zilelor noastre”
, Editura Siaj, 120 pagini
Despre viaţa părintelui Arsenie Boca s-au scris multe pagini şi se vor mai scrie cu siguranţă, pentru că existenţa sublimă a Părintelui este copleşitoare din multe puncte de vedere. Cartea evocă viaţa celui care, în plin atac ateist, a creat şi condus cea mai mare şcoală de purificare a sufletelor, în frumoasa Ţară a Făgăraşului. Lucrarea de faţă este cu atât mai specială cu cât Dan Lucinescu a avut marea şansă ca, în tinereţea sa, înainte de a fi închis pentru 15 ani în închisorile comuniste, să-l cunoască pe părinte la Sâmbăta.
„Binecuvântez iniţiativa scriitorului Dan Lucinescu de a evoca figura luminoasă a Părintelui Arsenie Boca de la Sâmbăta de Sus, cel care, pe durata primei jumătăţi a vieţii sale, a fluturat steagul mărturisirii ortodoxe în plină eră stalinistă, cu ecouri la scară naţională. Tinerele noastre generaţii trebuie să îl cunoască pe marele duhovnic.” – Î.P.S. Bartolomeu al Clujului.
Dan Lucinescu, „Destine”, Editura Siaj, 240 pagini
„Sfera noţiunii destin este complexă, incluzând elemente mistice, precum intervenţiile unor legi sacre, care conduc cursul evenimentelor spre o anumită finalitate, definită uneori şi fatalitate... Cartea prezintă destinele unor oameni deosebiţi, la care se poate remarca intervenţia benefică a forţelor superioare, pe baza unor legităţi pe care le vom putea înţelege numai când se va produce marea trecere...”, spune Dan Lucinescu despre cartea sa, „Destine”, în care ni-i prezintă pe inginerul şi aviatorul polonez JanKaspik şi pe celebra savantă Marie Curie.
Dan Lucinescu, „Impresii din Grecia și Anglia”
, Editura Babel, 190 pagini  
Cartea scriitorului Dan Lucinescu înfățișează două lumi: una ortodoxă – Grecia, și una protestantă: Anglia. Cu multă pasiune, autorul descrie locurile vizitate precum și parte din istoria acestora. Ceea ce impresionază sunt următoarele cuvinte ale scriitorului Dan Lucinescu, care evidentiază sufletul nobil al acestuia: „Cei care se bucură singuri, fără a simţi nevoia de a împărtăşi stările și cu alții, au desigur carențe și necesită o analiză (…). Omul este o fiinţă socială, în mod normal cu afecţiune pentru cei din jur. Atunci cand condițiile speciale m-au pus în situația de a nu mă bucura de nimic în jurul meu, binecuvântam ocazia când cineva îmi prezenta orizonturi necunoscute de mine. Pentru cei ce măcar în parte trec prin situațiile în care am fost eu, consider o datorie de a împărtăși bucuria sufletească a găsirii unor locuri deosebite, prin prezentări care măcar să contureze vag și să sugereze elementele de frumos și noutate întâlnite." 

0
0
0
s2sdefault

Cos

Coş gol

Abonare Buletin Informativ

Cont Cumpărător

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.