Nicolae Popescu - Frasinei - Salvarea prin adevar si iubire

Email
Prețul de vânzare 21,00 lei
Descriere

AUTOR: Nicolae Popescu Frăsinei
TITLU: SALVAREA PRIN ADEVĂR ȘI IUBIRE
EDITURA: Asociației Ortodoxe Frăția pentru Adevăr și Caritate, București, 2014
CARACTERISTICI: 460 pagini
DETALII / DESCRIERE: „Sunt născut la 1 iunie 1939, în Romania numită cândva DACIA FELIX (Dacia Fericită), în localitatea MUEREASCA (în vechime Moriştiţele) jud. VÂLCEA. Am adăugat la numele meu, NICOLAE POPESCU, şi FRĂSINEI ca cinstire a Mănăstirii Frăsinei din localitatea natală, Muereasca. La Mănăstirea FRĂSINEI, Sf. Calinic de la Cernica a semănat un sâmbure de foc divin al iubirii de oameni şi de Dumnezeu, sâmbure care rodeşte mereu. Acolo am avut şi eu, păcătosul, în curtea Mănăstirii, o clipă de lumină şi fericire, din Paradis. în copilărie am apucat să trăiesc în viaţa şi mentalitatea strămoşilor TRACO-DACO-GETO ROMÂNI, aproape neschimbate, cu vorbele, credinţa, înţelepciunea, obiceiurile, tradiţiile, portul şi ocupaţiile lor de mii de ani, într-o economie aproape autarhică. După Războiul 2 Mondial au venit marile schimbări.
În copilărie am avut o viziune. Se făcea că era o lumină, nişte raze care pâlpâiau spre stingere şi parcă un glas spunea: NU MAI E NICI O LUMINA. TOŢI AU DEVENIT NETREBNICI! O durere m-a cuprins pentru că oamenii sting lumina. Mai târziu am cunoscut PSALMUL 13,3: „TOŢI S-AU ABĂTUT, ÎMPREUNĂ NETREBNICI S-AU FĂCUT; NU ESTE CEL CE FACE BUNĂTATE, NU ESTE PÂNĂ LA UNUL!”. Dorinţa de a fl un om bun, corect, credincios, străbate ca un fir roşu toată viaţa mea, cu toate scăderile, patimile, greşelile mele.
Iniţial am fost profesor în învăţământ. Dar de frica celui mai mare păcat: ATEISMUL, promovat de Comunism, am urmat TEOLOGIA şi am fost preoţit. Învăţătorii şi preoţii sunt înţelepţii neamului şi au cea mai mare răspundere pentru viitorul Ţării şi al Lumii. De fapt, nu numai ei, ci orice om are cea mai mare răspundere şi datorie de a cunoaşte şi urma ADEVĂRUL şi DREPTATEA. Drepţii tuturor popoarelor au promovat Adevărul, Dreptatea, Credinţa, Iubirea.
Toate relele de pe pământ, inclusiv moartea să ne fie de ajuns să înțelegem că nu trebuie să disprețuim Adevărul, Legile Vieții, pe Dumnezeu. [...]
Așa ne învață Iisus: „Privegheați (luați aminte, feriți-vă de rău, îndepărtați-vă) și vă rugați neîncetat ca să scăpați de toate acestea” (de toate relele) (Mt 21,36). Multe din cugetări le-am publicat în Revista Ortodoxă pe care Asociația Ortodoxă Frăția pentru Adevăr și Caritate o publică din 1990.”  (Pr. Prof. Nicolae Popescu)

0
0
0
s2sdefault

Cos

Coş gol

Abonare Buletin Informativ

Cont Cumpărător

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.