PACHET PROMOȚIONAL „Spiritualitate”

Email
Prețul de vânzare 25,00 lei
Descriere

TITLU: Spiritualitate
CARACTERISTICI:
Pachet promoțional LUNA ANIVERSARĂ DAN LUCINESCU
DETALII / DESCRIERE: 
Dan Lucinescu, „Părintele Arsenie Boca, un Sfânt al zilelor noastre”
, Editura Siaj,  120 pagini
Despre viaţa părintelui Arsenie Boca s-au scris multe pagini şi se vor mai scrie cu siguranţă, pentru că existenţa sublimă a Părintelui este copleşitoare din multe puncte de vedere. Cartea evocă viaţa celui care, în plin atac ateist, a creat şi condus cea mai mare şcoală de purificare a sufletelor, în frumoasa Ţară a Făgăraşului. Lucrarea de faţă este cu atât mai specială cu cât Dan Lucinescu a avut marea şansă ca, în tinereţea sa, înainte de a fi închis pentru 15 ani în închisorile comuniste, să-l cunoască pe părinte la Sâmbăta.
„Binecuvântez iniţiativa scriitorului Dan Lucinescu de a evoca figura luminoasă a Părintelui Arsenie Boca de la Sâmbăta de Sus, cel care, pe durata primei jumătăţi a vieţii sale, a fluturat steagul mărturisirii ortodoxe în plină eră stalinistă, cu ecouri la scară naţională. Tinerele noastre generaţii trebuie să îl cunoască pe marele duhovnic.” – Î.P.S. Bartolomeu al Clujului.
Dan Lucinescu, „Aspirații”, Editura Siaj, 108 pagini
Domnul Lucinescu ne propune în lucrarea de faţă o analiză a aspiraţiilor şi a naturii acestora, prin studiul evoluţiei sufletului uman încă din copilărie, prin pictura părintelui Arsenie Boca, prin aspiraţiile către divinitate prin monahismul atât de frumos reprezentat de părintele Cleopa şi de monahii cu studii universitare de la Mănăstirea Putna. „Noţiunea de aspiraţii este complexă, cu un conţinut bogat şi cu o sferă mare a conţinutului. Dacă marile aspiraţii nu pot fi atinse, oamenii încearcă măcar să-l simtă pe Dumnezeu mai aproape de ei, escaladând treptele montane şi trăind câteva clipe de sublim. La întrebarea de ce aviatorii riscă totul, chiar viaţa însăşi, se poate răspunde într-un singur fel: că sufletele nobile tind spre sublim, începând cu cel al înălţimilor.” Dan Lucinescu
DVD „Lupta şi jertfa lui Dan Lucinescu” este un impresionat documentar despre viaţa unei importante figuri a generaţiei de la 1948, dar şi o importantă figură a spiritualităţii româneşti actuale, care cu o energie formidabilă, militează activ pentru revigorarea valorilor româneşti autentice şi a spiritualităţii ortodoxe româneşti.
Caracteristici: 40 minute, format DVD/PAL, regiune ALL, format 4/3, sunet Stereo

0
0
0
s2sdefault

Cos

Coş gol

Abonare Buletin Informativ

Cont Cumpărător

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.