Calimara cu ambrozie

TITLU: Călimara cu ambrozie

EDITURA: Arsenie Boca, 2016

CARACTERISTICI: 124 pagini

DETALII / DESCRIERE: "Volumul Călimara cu ambrozie reprezintă un amalgam de sentimente ale unui suflet impresionat de albul din negru, de frumosul din urât, de zâmbetul din spatele lacrimilor. Este o călătorie printre rimele ce oferă o muzicalitate aparte sau printre versurile albe care emană autenticitate. Temele abordate sunt diverse și încărcate de emoție, emoția de a trăi în actualitatea diafană. Emoția de a mai putea contempla o carte, un vers, o trăire și o bucurie supremă care ajunge să fie îngrădită de tumultul tehnologiei prezentului. Trebuie să ne întoarcem la frumos, la rădăcinile strămoșești, să păstrăm vie cultura și literatura română, să atragem generația mea și cea viitoare spre ceea ce moștenim mai frumos." (Ramona Ion)
Acestea au fost cuvintele cu care Ramona Ion, o tânără de 20 de ani (în anul 2016, n.n.), și-a prezentat "tableta" de emoție și trăire unor oameni străini ei la început, dar cunoscători și trăitori în frumos și armonie. Ramona și-a muiat penelul în "călimara de ambrozie" și a redat cu multă sensibilitate frumosul pe care numai un suflet curat și delicat îl poate percepe, așa cum bine spune ea, în acest "tumult al tehnologiei prezentului".

Cos

Coş gol