Timoc este o regiune în Serbia de Nord Est, în care trăiesc aproximativ 300.000 de etnici români (rumâni, cum îşi spun ei) care nu au niciun fel de drepturi pentru o etnie, într-o Europa a secolului 21. Cu mare greutate şi presiuni internaţionale au obţinut 25 de ore de transmisie TV în limba română la un post local şi o singură biserică în care se slujeşte Sfânta Liturghie în limba română! Pentru ei, orice vine din România, în limba română este mană cerească!

Părintele Boian Alecsandrovic este un adevărat erou al zilelor noastre – domnia sa slujeşte la Biserica Româneasca din Timoc, în limba română, rezistând imenselor presiuni care se fac la adresa lui din partea Bisericii Ortodoxe Sârbe. Întâlnirea cu domnia sa şi cu domnul Dusan Parvulovici, coordonatorul proiectului TV în limba română, ne-a inspirat să iniţiem un proiect numit: „Filme pentru românii din Timoc” prin care să adunăm în primul rând filme româneşti cu folos duhovnicesc, filme artistice clasice şi filme documentare, cu drepturi de difuzare la televiziune (cei mai mulţi dintre fraţii noştri din Timoc nu ştiu să citească şi să scrie în limba română, pentru că nu au avut şi nu au o şcoala în limba română).  În luna  decembrie 2009, au ajuns în Timoc peste 60 de filme româneşti donate de către membrii şi prietenii fundaţiei noastre. Aşteptăm în continuare implicarea dumneavoastră!

Toate producţiile audio-video produse de fundaţie vor merge şi la românii din Timoc!

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.