fiul risipitorCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „FIUL RISIPITOR”
„Sa fii in lume, dar totdeauna mai presus de lume.
Nu-ti ingusta rostul vietii numai la idealuri pamantesti!

Implineste-le si pe-acelea, dar totdeauna fii

unnamed
Sâmbătă și duminică, 3 - 4 aprilie 2021, fundația noastră organizează o călătorie de suflet la Mănăstirea Prislop.

Vă așteptăm cu bucurie sfântă, pe toți cei care vă doriți să călătoriți pe urmele ocrotitorului nostru, Părintele Arsenie Boca.
Sâmbătă dimineața, 3 aprilie 2021, ora 6:45, sunteți așteptați la autocarul care va fi parcat în locul deja cunoscut, Piața Victoriei - Parcarea Centrală. Pentru buna desfășurare a programului, vă rugăm să îi respectați pe ceilalți pelerini, dând dovadă de punctualitate! Plecarea în acest pelerinaj va fi la ora 7.00.

Să ne rugăm, cu credință, Mântuitorului nostru Iisus Hristos și Părintelui Arsenie Boca, ca acest pelerinaj să ne folosească sufletește și să ne dăruiască capacitatea de a primi lucrarea harului dumnezeiesc.
Costul pelerinajului este 320 de lei /persoană și include următoarele servicii:
- transport cu autocar clasificat
- 1 noapte cazare, în camere duble/triple
- 2 mese (cina de sâmbătă și prânzul de duminică)

Obiective propuse:
- Mănăstirea Dintr-un lemn
- Mănăstirea Lainici
- Mănăstirea Prislop

Plata se poate face în numerar, la sediul fundației din str. Alexandru Depărățeanu nr. 20, Parter, Sector 1, București de L - V, orele 9 -16 sau prin O.P. în contul bancar al fundației noastre: RO75 BRMA 0810 0296 7430 0000, deschis la Banca Românească (specificând la detaliile plății: „pelerinaj Prislop - aprilie și numele pelerinului”).

Dacă faceți transfer bancar, vă rugăm să trimiteți confirmarea pe email-ul nostru: birou@fundatiaarsenieboca.ro sau whatsapp la nr. de telefon 0760 141 744.

NOTĂ:
-avansul plătit nu va putea fi restituit, în caz că vă răzgândiți pe parcurs sau nu veți putea participa în pelerinaj din motive personale.
Alte informații:
Dacă nu se formează grupul minim de 40 persoane, prețul pelerinajului se va recalcula.
Ca urmare a condițiilor instituite în țara noastră în contextul covid-19, locurile în autocar se distribuie începând cu al doilea rând de banchete, lăsând libere primele 4 scaune.

Vă așteptăm cu mare drag alături de noi!

mihai eminescu
Academia Română sărbătorește Ziua Culturii Naționale, vineri, 15 ianuarie 2021, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“.
Despre importanța acestei sărbători culturale și despre rolul ei simbolic în păstrarea și cultivarea identității naționale vor vorbi academician Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, academician Eugen Simion, președintele Secției de Filologie și Literatură a Academiei Române și inițiator al Zilei Culturii Naționale, și academician Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei

dna aspazia otel
Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, s-au împlinit 3 ani de la trecerea la Domnul a doamnei Aspazia Oțel Petrescu, căreia îi datorăm recunoștință, cea care a mărturisit și apărat Ortodoxia cu prețul libertății sale în timpul regimului comunist.

S-a născut în comuna Cotul Ostriţei, Ucraina de astăzi. „Satul meu natal, din preajma Cernăuților este un «cot» neaoș românesc, fericit în anul nașterii mele, pentru că se afla «acasă» lângă patria mamă, după Unirea cea Mare, timp astral pentru întreaga noastră țară, ce se numea cu binecuvântată mândrie ROMÂNIA MARE”.

A fost primul dintre cei doi copii ai învăţătorilor Ioan şi Maria Oţel. A urmat cursurile primare la şcoala din comuna Ghizdiţa (Fântânele). A fost înscrisă la Liceul din Bălţi și retrasă după un trimestru, pe caz de boală. Între 1936-1940 a urmat cursurile la Liceul ortodox de fete „Elena Doamna” din Cernăuţi.
Între 1944-1948 a urmat Facultatea de Litere şi Filosofie de la Universitatea Babeş Bolyai. În timpul facultăţii a conferențiat în cadrul Frăţiei Ortodoxe Române Studențești, cu lucrarea „Iisus în poezia română”. A fost una dintre elevele preferate ale lui Lucian Blaga, care o va încuraja să-şi cultive talentul literar.
La 9 iulie 1948 a fost arestată în plină sesiune de examene, fără să fie absolventă şi fără posibilitatea de a susţine examenul de stat. A fost condamnată la 10 ani de temniţă grea, pe care i-a executat în diferite închisori: Mislea, Dumbrăveni, Miercurea Ciuc. Motivul arestării a fost unul devenit deja clasic pentru ideologia comunistă, atee: aderenţa la Cetăţuia – organizaţia de tineret a femeilor din Mişcarea Legionară din cadrul liceului ortodox de fete „Elena Doamna” din Cernăuţi. În 1958, în loc de eliberare, i s-au dat încă 4 ani de închisoare, pe care i-a executat trecând prin închisorile comuniste Mislea, Jilava, Botoşani și Arad – de unde a fost eliberată.
Pe 9 decembrie 2017, în anul dedicat "Apărătorilor Ortodoxiei în temnițele comuniste", doamna Aspazia Oțel Petrescu a împlinit 94 de ani. Atunci, ea a transmis un mesaj către tineri și generațiile viitoare:
"Treaba noastră cea mai asiduă este să nu ne pierdem speranţa! Pentru că vremurile sunt atât de opresive, încât atentează şi la această virtute, care este toiagul iubirii. Fără speranţă, iubirea singură devine neputincioasă! Să nu ne pierdem speranţa! În ce mă priveşte pe mine, lucrurile sunt foarte simple, eu sunt foarte aproape de deznodământ, dar mă gândesc la voi, cei tineri, cât de greu o să fie să nu vă pierdeţi speranţa şi să rămâneţi luminoşi şi înfloriţi în vremurile acestea atât de parşive”.
Să-l rugăm pe Mântuitorul nostru, să o odihnească în ceata sfinţilor, pe draga noastră Doamnă Aspazia, exemplu și model de trăire ortodoxă autentică pentru noi ce de azi și generațiile viitoare.