Dragii noștri,

Săptămâna trecută, din motive independente de voința noastră, nu am putut trimite newsletter-ul obișnuit! Ne cerem iertare pentru acest inconvenient! Totuși, ne bucurăm că azi putem relua legătura cu dumneavoastră!

Vă reamintim că sâmbătă, 13.02.2016, vom merge cu ajutoare la Centrul Social Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Slobozia de Giurgiu! Colega noastră, Simona Șandru, telefon 0724 332 389, e-mail:
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. poate fi contactată pentru diverse informații cu privire la această vizită!
Cei dintre dumneavoastră care puteţi dona, vă aşteptăm cu cele necesare celor din Centru, afișate în lista trimisă pe data de 29.01.2016,
 (click aici pentru a vizualiza newsletter-ul trimis atunci) la sediul Fundaţiei începând de luni, 8 februarie, între orele 08.30 – 16.00.
În cazul în care doriți să ne însoțiți la Slobozia-Giurgiu, vă rugăm să ne anunțați în timp util pentru a putea organiza deplasarea, respectiv, cel târziu până joi, 11 februarie 2016.


Vă mulțumim foarte mult pentru tot sprijinul oferit în 29.01.2016, atunci când s-a realizat deplasarea la Valea Plopului! Toate donațiile dumneavoastră au ajuns cu bine acolo, în acea sâmbătă!

PABDVD

Avem o veste frumoasă: am editat de curând, în parteneriat cu domnul Nicolae Mărgineanu (regie) și domnul Costin Manoliu (scenariu), filmul: Întâlniri cu un Sfânt – Părintele Arsenie Boca.
În acest film atenția cade asupra Bisericii din satul Drăgănescu,de lângă București, unde mii de oameni au fost, atunci când Părintele Arsenie Boca lucra la pictura acesteia, să ceară sfat duhovnicesc de la cel înzestrat de Dumnezeu cu harisma cunoașterii și vindecării. Acești oameni mărturisesc în film despre întâlnirile de taină cu Sfântul Ardealului. Găsiți dvd-ul la sediul Fundației, la prețul de 12 lei.

În continuare, vă transmitem cuvântul de învățătură al Părintelui Arsenie:

Un fel de psihanaliză:

Aproape la toate vârstele se întâlnește, de pildă, conflictul acesta între a crede și a nu crede în Dumnezeu; adică ciocnirea minții sănătoase cu săgețile nebuniei. Sunt unii convinși de existența lui Dumnezeu, de dumnezeirea lui Iisus și de iconomia mântuirii; dar, în răstimpuri, se pomenesc munciți și de chingile ateismului. (…)
Ce poate să fie la mijloc? Ceea ce poate să fie cu un aparat de radio, care nu mai prinde undele. Undele există, dar pentru el nu mai există. El are câteva lămpi arse, bobine arse, lovituri și piese frânte etc. E infirm pe undeva.

Sursa: Ieromonah Arsenie Boca, Cărarea Împărăţiei, Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe Române a Aradului, Deva, 2006, p. 254.
0
0
0
s2sdefault

Dragii noştri,

În primul rând, ţinem să vă mulţumim pentru felul în care v-aţi oferit zilele acestea sprijinul şi ajutorul pentru acţiunea de la Valea Plopului! După cum bine ştiţi, mâine se va pleca acolo, aşa cum se procedează în fiecare lună, în vederea focusării asupra nevoilor copiilor de la aşezământul Părintelui Tănase. 

Este foarte important să ştim că putem conta pe ajutorul unor oameni care înţeleg ce înseamnă dimensiunea morală şi spirituală a unei acţiuni ce se doreşte a fi în slujba binelui şi, implicit, a lui Dumnezeu. Ne bucurăm foarte mult că împreună cu dumneavoastră formăm o echipă căreia îi pasă de trebuinţele şi nevoile celorlalţi, care pentru noi sunt şi ale noastre.

Nu în ultimul rând, trebuie precizat faptul că în data de 13 Februarie 2016 se va organiza prima vizită din acest an la Centrul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din comuna Slobozia, judeţul Giurgiu.


Sceneta ,,Vicleim” de Mircea Vulcanescu interpretata de copiii Asezamantului
.
Sceneta_Giurgiu
Sursa: Facebook

Mai multe detalii găsiţi în rândurile de mai jos, trimise de coordonatorul proiectului, SimonaŞandru, şi pe care o puteţi contacta ulterior:

„Sperăm ca şi de data aceasta ii vom putea ajuta pe cei din Centrul păstorit de Părintele Valentin Ştefan (40 de mame și copiilor lor – majoritatea victime ale violenței domestice), cu nevoile de hrană și întreținere curentă pentru această perioadă: becuri, chibrituri, polonice plastic, ardei copt la borcan, fasole păstăi, roşii în bulion, compot, drojdie uscată, fasole boabe mari. În plus, este nevoie și de un aparat de măsurat glicemia (pentru o mamă ce suferă de diabet).
De asemenea, apelăm la orice mic ajutor pentru achitarea facturii restante ENEL, în cuantum de 3853,61 lei. Cei care doresc o copie după factură, vă rugăm sa ne contactaţi pe adresa:  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

În cazul în care doriți să ajutați Așezământul cu donaţii financiare, în special pentru achitarea facturilor de utilități, puteți dona sumele în următorul cont:
FUNDAŢIA CREŞTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile plăţii: „Pentru Giurgiu”)

 

Cei care puteţi dona, vă aşteptăm la sediul Fundaţiei începând de luni, 8 februarie, între orele 08.30 – 16.00. În cazul în care doriți să ne însoțiți în vizita pe care o vom face la Slobozia-Giurgiu, vă rugăm să ne anunțați în timp util pentru a putea organiza deplasarea, respectiv, cel târziu până joi, 11 februarie.

Apelăm şi de această dată la persoanele care dispun de maşini şi/sau dube să ne ajute cu transportarea donaţiilor ce vor fi făcute şi cu asigurarea unor locuri disponibile în maşini, pentru cei care vor dori să ne însoţească!

 

Vă mulţumim de pe acum pentru toate darurile dumneavoastră şi pentru că sunteţi alături de noi!Dragul nostru Părinte să vă aibă sub ocrotirea sa!”

(Simona Şandru  - Coordonator Proiect Centru Social Sfinţii Arhangheli  Mihail şi Gavriil – Judeţul Girugiu)

Pentru orice informaţii, vă rugăm să o contactaţi pe colega noastră, Simona Şandru, la telefon 0724 332 389 sau prin e-mail la adresa:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Vă dorim un sfârşit de săptămână plin de bucurii spirituale şi fie ca iubirea lui Dumnezeu să se reverse asupra dumneavoastră!

0
0
0
s2sdefault
Dragii nostri,
 
Fie ca bunul Dumnezeu să vă ajute să aveţi parte de o săptămână plină de lumină şi împliniri duhovniceşti.
Revenim la dumneavoastră cu rugămintea de a contribui cu un mic ajutor, da a vă aduce aportul la acţiunea de la Valea Plopului din data de 30.01.2016. Aşa cum ştiţi, pentru mai multe detalii puteţi lua legătura cu Doamna Daniela Petcovici (e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; telefon: 0765236231).
 
carte_cararea
                                                Cartea „Cărarea Împărăţiei” se găseşte şi în stocul nostru de carte, aici.

Nu uitam nici să vă trimitem şi Cuvântul de învăţătură al Părintelui Arsenie Boca, un Cuvânt plin de substanţă şi lumină, aşa cum facem la începutul fiecărei săptămâni.
 
Din capitolul Cărarea, subcapitolul Lupta Mântuirii:
 
“Biserica de pe pământ se numeşte luptătoare, pentru că aci, sub povăţuirea ei, inşii din obşte au de purtat o întreită luptă, care ţine o viaţă întreagă; lupta cu ei înşişi, cu patimile contra firii, după trup şi după duh; o luptă cu lumea indiferentă şi necredincioasă; şi lupta împotriva uneltirilor vicleanului. Preoţia Bisericii urmăreşte ca niciunul din fiii Tatălui să nu se învrăjbească în sine însuşi, sau să se rupă din obşte şi din duhul dragostei lui Hristos. Căci El e Cel ce uneşte obştea laolaltă, deci nimeni nu se mântuieşte răzleţindu-se de Biserică, oricât ar crede că într-însul sălăşluieste Duhul lui Hristos."
 
Sursa: Ieromonah Arsenie Boca, „Cărarea Împărăţiei”, Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe Române a Aradului, Deva, 2006, pp. 19.
0
0
0
s2sdefault
pozabuna

          Părintele Tănase şi un grup de copii la Valea Plopului
Dragii noştri,

Cu bucurie şi căldură sufletească vă dorim să aveţi parte de un sfârşit de săptămână minunat şi odihnitor, dar nu în ultimul rând binecuvântat de Dumnezeu.

Pe de altă parte, ţinem să vă reamintim faptul că în data de 30 Ianuarie 2016 vom face o vizită la Valea Plopului cu diferite articole de trebuinţă pentru cei de la aşezământul Părintelui Tănase.
Aşa cum ştiţi deja, prietena noastră, Daniela  Petcovici, ne-a transmis toate informaţiile de bază în acest sens. Prin urmare, vă rugam din nou, pe cei care puteţi, să contribuiţi cu un sprijin fiindcă orice ajutor, indiferent de gradul de implicare sau mărimea lui, este important pentru această acţiune umanitară pentru care cerem necontenit binecuvântarea lui Dumnezeu. De aceea, vă rugăm să fiţi alături de noi.


De asemenea, vă invităm să citiţi şi aceste două articole cu folos duhovnicesc, sperând că ele vă vor încălzi inima şi sufletul: 


 

Patriarhia-Romana-2

Potrivit Patriarhiei Române, „Biserica nu doar apără familia creştină responsabilă, ci şi ajută material şi spiritual familiile care au copii mulţi, organizează cămine pentru copii abandonaţi şi centre de zi pentru copii săraci”.

0
0
0
s2sdefault

Dragi prieteni si membri,

Daca la dumneavoastra acasa apare vreo persoana care va cere bani in numele Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca va rugam sa nu donati! Am primit o sesizare de la un apropiat al Fundatiei, cum ca anul trecut, in noiembrie 2015, in sectorul 3, str. Theodor Speranta, cateva persoane au intrat in scara unui bloc, s-au dat drept angajati ai Fundatiei noastre si au cerut bani pentru diversele activitati pe care le desfasuram! Va rugam sa fiti foarte atenti cu privire la asemenea cereri! Se pare ca in ziua de astazi multi doresc sa profite de pe urma Parintelui Arsenie!

Noi primim donatii doar la sediu in baza unui contract de sponsorizare, ori in contul oficial, afisat pe site care poate oricand fi verificat de ANAF!

Cu multumiri pentru intelegere,

Irina Popescu  - Coordonator

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.