Dragii noştri,

În primul rând, vă dorim o săptămână cât mai frumoasă şi rodnică şi vă transmitem cele mai alese gânduri.
Am postat pe site-ul nostru tabelul de ajutor şi rugăciuni pentru ianuarie 2016, care conţine toate inoformaţiile necesare. Mai multe detalii puteţi afla accesând acest link .

Pe de altă parte, ţinem să vă aducem la cunoştinţă, aşa cum facem la sfârşitul fiecărei luni, şi noutăţile legate de acţiunile desfăşurate la Valea Plopului. În acest sens, prietena noastră, Daniela Petcovici, ne-a transmis cele mai relevante informaţii şi, în măsura timpului disponibil, vă rugam, pe cei care puteţi, să contribuiţi cu un ajutor, oricât de mic ar fi el. Pentru a înţelege mai bine cum puteţi ajuta, vă rugăm să citiţi informaţiile de mai jos:
Dragi prieteni,

Dorim să vă anunțăm că în data de sâmbătă, 30 ianuarie 2016,
cu ajutorul lui Dumnezeu vom vizita Valea Plopului cu articole
necesare pentru cei de la aşezământul părintelui Tănase: copii fără familie, mame cu copiii lor, bătrâni fără ajutor, adulți fără adăpost, familii cu greutăți.
Vă prezentăm mai jos posibilitățile de a ajuta şi dumneavoastră:

A: Popularizarea acţiunii:
- Povestiți despre acțiune prietenilor și cunoscuților dumneavoastră.
- Trimiteți-ne adrese de mail ale celor interesați să fie
informați sau oferiți-le datele de contact ale coordonatorului.
Faptul că mai multă lume va putea ajuta înseamnă mai
multă susținere pentru așezământ.


2
Fotografie făcută la sfârşitul anului trecut la aşezământul de copii de la Valea Plopului.
B: Participarea la colecta de produse: 
Necesitățile anunțate pentru această dată sunt următoarele:
- Alimente: pulpe pui, mazăre şi fasole la conservă, lapte praf NAN 1, 2, 3
- Produse de igienă personală: pampers adulți şi pampers nr 5, șervețele umede
- Medicamente: nurofen pt copii şi adulți, supozitoare novocalmin 300mg si paracetamol 250mg
- Produse de menaj: produse de curățenie pentru gresi
e, faianță și geamuri, clor, saci menajeri mari, servețele masă

Colectarea se va efectua în perioada 20 - 29 ianuarie 2015 între orele 9-14.
(Punct de colectare – noul sediu al fundaţiei: Str. Maior Alexandru Câmpeanu nr 58, Etaj 1, Sector 1, Bucureşti)


C: Voluntariat pentru transportarea darurilor:
Darurile sunt transportate prin voluntariat. Suntem recunoscători membrilor şi prietenilor fundației care ajută ca donațiile să ajungă la destinație.

În cazul în care doriți să ajutați, vă rugăm să anunțați coordonatorul până joi, 28 ianuarie (email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefon: 0765236231).

Întâlnirea de sâmbătă 30 ianuarie va fi la sediul fundației* la ora 9:30, iar plecarea la 9:50. Intervalul de 20 de minute este destinat organizării și încărcării mașinilor.
*Vă rugăm să verificați noua adresă a fundației pe pagina web, la secțiunea Contact.

(Pentru orice alte informații sau lămuriri, vă rugăm să contactați coordonatorul: Daniela Petcovici – email:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. – tel: 0765.236.231)

Vă mulțumim pentru orice fel de ajutor.
Domnul, Maica Domnului şi Părintele Arsenie Boca să vă răsplătească gândul bun!

Nu în ultimul rând, vă trimitem, ca de obicei, cu deosebită bucurie şi dragoste, Cuvântul hrănitor de învăţătură al Sfântului Nostru Părinte Arsenie Boca:

Din capitolul Cele şapte surle, subcapitolul Judecata milostivă:

“De obicei oamenii nu se întorc la Dumnezeu decât atunci când dau de primejdii, adică atunci când îi ajunge dreptatea dumnezeiască din urmă şi trebuie să dea seama de ce au facut. Nu e rău să te întorci la Dumnezeu nici chiar atunci, în ceasul al unsprezecelea; însă ar fi cu mult mai bine să vii, de bună voie, la rosturile tale veşnice, şi nu tras de mânecă sau pălit cu prăjina din urmă. Dacă am fi noi mai simţiţi, am vedea că Dumnezeu, preamilostivul, ne îmbie cu iubire, încă din dimineaţa vieţii, Taina Sfântă a pocăinţei, ca să nu ajungem către seara vieţii aşa de îmblăţiţi de rele. Taina pocăinţei este judecata milostivă, ce o face Dumnezeu cu noi păcătoşii, când mergem noi, de bună voie, şi ne mărturisim greşelile."

Sursa: Ieromonah Arsenie Boca, „Cărarea Împărăţiei”, Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe Române a Aradului, Deva, 2006, p. 114.
0
0
0
s2sdefault
poza 
Valea Plopului, 12 decembrie 2015, Parintele Nicolae Tanase alaturi de copii si de tinerii Fundatiei noastre in sfanta biserica.

 
Dragii noştri,

Cu mare bucurie vă transmitem câteva imagini de la ultima vizită făcută la Valea Plopului. Click aici pentru a accesa pozele.
Vă adresăm o invitaţie la Librăria Sophia în seara aceasta la ora 18:00. Va avea loc un recital de poezie intitulat Rugăciunea unui dac. Printre invitaţi se numără şi domnul Cristian Filip, vicepreşedinte al Fundaţiei noastre. Mai multe detalii găsiţi aici (click).
0
0
0
s2sdefault
Dragi prieteni şi membri,

Bine v-am regăsit! Anul în care tocmai am intrat sa ne aducă multe daruri duhovnicesţi de la Mântuitorul nostru!

Nu uităm să vă transmitem şi urările de bine ale domnului Dan Lucinescu, mentorul acestei Fundaţii: vă salută şi vă trimite gândurile sale cele mai alese!

Ne cerem iertare că până acum nu v-am contactat, acest început de an a fost pentru noi foarte încărcat de probleme birocratice!
Să ne revedem cu bine!

În continuare vă transmitem cuvântul de învăţăturaă al Părintelui Arsenie Boca:

Din capitolul Iconomii tainelor, subcapitolul Vederea prin văl:


Dreptul e omul lui Dumnezeu, ori de poartă slujba preotului, ori pe-a împăratului, ori pe-a învăţatului, ori pe-a artistului, ori pe-a vistiernicului, ori pe-a bogatului, ori pe-a săracului. Un singur lucru i se cere pentru aceasta: să se cunoască pe sine ca avându-şi obrârşia spirituală şi toată înzestrarea de la Dumnezeu
.

Sursa: Ieromonah Arsenie Boca, „Cărarea Împărăţiei”, Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe Române a Aradului, Deva, 2006, p. 281.

0
0
0
s2sdefault

Dragi prieteni,

Sâmbătă, cu ajutorul lui Dumnezeu, am ajuns la Valea Screzii - Valea Polpului! I-am găsit pe copiii de acolo foarte bucuroși de oaspeți, iar pe părintele Tănase asaltat de ceilalți vizitatori-donatori și bineînțeles, ulterior, l-am asaltat și noi cei ai Fundației!
Întâlnirea cu părintele a fost un dar și l-am primit cu mare bucurie, mai ales datorită faptului că la ultimele vizite nu reușisem să ne întâlnim cu sfinția sa. O să încercăm pe viitor să îl rugăm, ca în măsura în care va putea, să treacă pe la Așezământul din Valea Screzii (unde ducem donațiile de obicei) pentru a ne da o binecuvântare atunci când vom mai merge în vizită!
În concluzie, vă mulțumim încă o dată pentru prezență și/sau donații! Tuturor vizitatorilor de sâmbătă le dorim să le fie de folos cuvântul de învățătură primit de la părintele Tănase! Vom reveni cu imagini de acolo!

Așa cum am anunțat în newsletter-ul de vineri, avem la sediu câteva pachete promoționale conținând cărți și filmela un preț special de sărbători!

Le veți găsi împachetate intr-un mod deosebit pentru a le putea dărui de sărbători celor dragi și nu numai! Trebuie să precizăm că stocul este limitat, de aceea bine ar fi să se realizeze achiziția lor săptămâna aceasta! Nu garantăm ca le vom mai avea după data de 20.12. a.c.!

Puteți găsi Calendare de birou cu Părintele Arsenie editate de Fundația noastră la prețul de 2,5 lei, dacă veți cumpăra minim 5 bucăți! Altfel are prețul de 5 lei/bucata!
Recomandăm cu drag acest calendar deoarece considerăm că este unul special, a fost editat cu mult suflet! Pe fotografia fiecărei luni a anului (este fotografia Părintelui Arsenie, diferita pentru fiecare lună) este prezentat câte un cuvânt de învățătură al Sfinției sale!


În afară de pachetele prezentate vineri, mai avem:

  • Întoarcerea la Hristos  - Ioan Ianolide, Calendar de birou cu Părintele Arsenie plus filmul  Părintele Arsenie BocaOmul lui Dumnezeu – 29.5 lei;

pachet_Parintele_Arsenie1 
  • Calendar de birou cu Părintele Arsenie, CD – Cuvinte de mântuire – Părintele Arsenie Boca plus cartea Părintele Arsenie Boca – un sfânt al zilelor noastre  - Dan Lucinescu – 29,5 lei
  • Părinți contemporani din Sfântul Munte Athos volumul I și volumul II  - George Căbaș plus Pagini de Pateric Românesc – George Căbaș - 25 lei;
Mii_de_tineri_isi_pastreaza_fecioria
  • Mii de tineri își păstrează fecioria până la căsătorie – Claudiu Bălan (recomandăm cu mult drag această care este nou sosită pe rafturile noastre) plus Calendar de birou cu Părintele Arsenie – 22,5 lei.

Cuvântul de învățătură de astăzi:

Războiul nevăzut

Subcapitolul: După fire și împotriva firii

„Drept aceea vrăjmașul, ca să-și ajungă ținta fărădelegii, îmbie sufletului ispita întâi, cea prin plăcere, aducându-i momeli plăcute la vedere și bune la gustare (Facere 3,6), potrivite cu fiecare putere frântă a sufletului, în parte; iar pe trup îl împinge să le împlinească cu lucrul și să le facă tot mereu.”

Ieromonah Arsenie Boca, Cărarea Împărăției, Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe Române a Aradului, Deva 2006, p. 135.
0
0
0
s2sdefault

Dragi prieteni,

Începem acest newsletter prin a vă mulțumi foarte mult pentru donațiile aduse la sediu, ajutoare ce vor merge mâine la Valea Screzii - Valea Plopului! Ne bucurăm că v-ați mobilizat așa de tare în urma newsletter-ului trimis miercuri! Am primit donații importante pentru copiii de acolo și în cont, pentru care îl rugăm pe Dumnezeu să vă răsplătească!
Revenind la acțiunile noastre filantropice, vă anunțăm că oameni cu suflet mare ne-au ajutat, pe 28.11.a.c. să transportăm la Centrul Social Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Slobozia - Giurgiu un vițel gata pregătit pentru a fi de folos persoanelor din centru de sărbători! Le mulțumim tuturor celor implicați și mai ales celui care a făcut donația! La fel, săptămâna aceasta, pe data de 9, domnul Dan Grigorescu, cărui îi mulțumim pentru ajutorul susținut, a transportat la Giurgiu mobilă donată de o prietenă a Fundației (un cadru de pat pentru care tot domnul Grigorescu a făcut rost și de o saltea, un dulap, un raft, o comodă și o noptieră)! Mulțumim!

pachet_Cararea_Impratiei_1

Cu mare bucurie, vă anunțăm că începând de luni: 14.12.2015, veți găsi la sediul nostru câteva pachete conținând cărți și filme, la un preț special de sărbători! Astfel, avem:

  • Cărarea Împărăției
  • Calendar de birou cu Părintele Arsenie, Voievodul – Dan Lucinescu, Stefan cel mare - Dan Lucinescu plus DVD – Lupta și Jertfa lui Dan Lucinescu – 25 lei;
  • Ultimul Constantin – Ileana TomaSuferințele din Ardeal – Vasile Stoica plus Calendar de birou cu Părintele Arsenie – 22,5 lei

Și multe alte pachete promoționale pe care le veți găsi dacă ne veți vizita, împachetate binînțeles în haină de sărbătoare (atașat imagine).

 

 

Vă recomandăm să participați Duminică, 13.12.a.c. la un concert aniversar (25 ani) al Corului Euterpe, la Universitatea De Muzică (Strada Poiana Narciselor 33) – sala George Enescu, ora 18.00. Din acest cor face parte și o bună prietenă a fundației: Gabriela Marin, care nu lipsește din pelerinajele pe care le organizăm. O salutăm pe această cale!

 

Zile frumoase să aveți!

Afis_Euterpe_2015

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.