Dragii noștri,

Vă adresăm mulțumiri pentru confirmarea prezenței la Valea Plopului! Ne bucurăm că și de data aceasta ne însoțiți și ne sprijiniți!

Pe lângă confirmările primite, vă anunțăm că încă așteptăm donațiile dumneavoastră, ale celor care nu ne însoțiți, până vineri ora 17.00, la sediul Fundației! Status: până azi nu s-a adus nimic. Doar o doamnă ne-a anunțat că vine în jurul orei 15.00 cu câteva produse din lista trimisă vineri de noi!
0
0
0
s2sdefault
Dragi prieteni,

Vom începe acest newsletter prin a vă anunța că s-a întâmplat ceva minunat: bunica și nepoata despre care v-am scris în luna octombrie, care căutau o cămeruță cu chirie (unde stăteau atunci ploua în dormitorul lor, binînțeles era și mucegai acolo) au închiriat o garsonieră de aproximativ 43 m.p. (în Drumul Taberei – aproape de tramvaiul 41) care arată foarte bine!

Slavă lui Dumnezeu și mulțumim celor cărora s-au implicat în rezolvarea acestei situații! Așadar, în acest moment lucrurile stau așa: la sfârșitul lunii noiembrie s-a închiriat garsoniera și implicit s-a semnat contractul cu proprietarul. Suma care se plătește lunar este de 180 euro. Nu și-ar fi permis să închirieze o astfel de garsonieră dacă oameni cu suflet mare ca dumneavoastră nu s-ar fi oferit sa o ajute cu plata chiriei!
O persoana care locuiește în Germania ne-a trimis 600 euro pentru a avea posibilitatea de a plăti chiria pe două luni (s-a cerut de către proprietar chiria pe o lună plus o lună garanție/avans), pe lângă aceasta, am gasit locuința printr-o agentie imobliară, iar serviciile agenției ne-a costat 300 lei. Restul de bani din cei 600 euro dați s-au folosit pentru a plati mașină transport (cheluieli pentru carburant mai mult). Mulțumim pe această cale lui Horațiu Pascal care niciodată nu a refuzat să ne ajute! Mai avem din cei 600 euro 210 lei si 90 euro pe care o să îi ținem pentru a ajuta la nevoie (cu alimente pentru situațiile în care doamna Florica si fetița: Ana, nu se vor descurca). Deocamdată, Slavă Domnului sunt bine!

Pe lângă ajutorul domnului din Germania, alte două persoane ne-au contactat și s-au oferit să plătească o sumă la chirie, începând cu luna aceasta: o doamnă va dona 300 lei lunar/un an și un domn 600 lei lunar tot timp de un an. Vă rugam să ne iertați pentru că nu menționăm numele dumnealor, nu își doresc lucrul acesta! (nici Horațiu nu își dorește să fie menționat numele lui, dar… încercăm să îi transmitem în acest fel un mare: mulțumesc pentru ajutorul susținut timp de cinci ani!)

În concluzie, avem asigurată chiria pe un an, plus restul de bani pentru situații de urgență, plus încă ceva banuți (nu știm suma) pe care domnul din Germania îi va da când va putea (noi dorim să-i folosim tot la plata chiriei pentru ca doamna Florica și fetița să poate sta în condiții bune, cât mai mult timp).

Cei dintre dumneavoastră care doresc să le viziteze, vă rugăm să ne contactați pentru a merge împreună! Nu am menționat că garsoniera nu era mobilată, dar cu ajutorul unor persoane din Parohia Sf. Nicolae Militari am gasit: pat, dulapuri, un birou pentru Ana – le mulțumim mult! Totuși ar mai avea nevoie de un aragaz (acesta pe care îl au nu funcționează prea bine, masină de spălat și o masă plus scaune pentru bucătărie – deocamdată au pus ca masă la bucătarie, biroul pe care Ana ar trebui să își facă temele... Dacă aveți posibilitatea să donați astfel de lucruri, vă rugăm să ne anunțați pentru a le ajuta și cu acestea, sau cu o parte… Vă mulțumim anticipat!

Cuvânt de învățătură:

Credința orbilor

„Oare de ce suntem mai necredincioși lui Dumnezeu numai când pățim câte una? De ce numai atunci ne rugăm mai din adâncul ființei? Grea e orbia orbilor, dar nu-s ușoare deloc nici celelalte orbii, care ne țin legați pe fundul mării necunoștinței. (…) Nu vedem până nu cerem lui Dumnezeu să vedem. Am pierdut simplitatea copiilor, deși mulți înțelepți mărturisesc că au înțeles mai adânc lucrurile, când s-au constituit copii. Dar când vedem, ne luăm după Iisus (- dacă mai întâi am strigat după El și am înfruntat opreliștile oamenilor). Când ni s-au deschis, în sfârșit ochii, ne facem ucenicii Luminii.
Iisus a aprins și luminile stinse ale cunoașterii.”

Ieromonah Arsenie Boca, Cuvinte vii, Editura Charisma, Deva 2006, p. 306.
0
0
0
s2sdefault

Dragi prieteni,

Dorim să vă anunțăm că și în preajma sărbătorilor sfârșitului de an 2015 vom fi alături de așezământul de la Valea Plopului. Astfel, în data de
sâmbătă, 12 decembrie 2015, cu ajutorul lui Dumnezeu vom vizita Valea Plopului cu articole de necesitate pentru cei lipsiți și neajutorați găzduiți în aşezământul întemeiat de părintele Tănase - copii fără familie, mame cu copiii lor, bătrâni fără ajutor, adulți fără adăpost, familii cu greutăți.
Vă prezentăm mai jos posibilitățile de a-i ajuta, la îndemâna tuturor:

A: Popularizarea acţiunii:
- Povestiți despre acțiune prietenilor și cunoscuților dumneavoastră.
- Trimiteți-ne adrese de mail ale celor interesați să fie informați sau oferiți-le datele de contact ale coordonatorului.
Faptul că mai multă lume va putea ajuta înseamnă mai multă susținere pentru așezământ.

12295311_964380823641666_656648191573822343_n

B: Participarea la colecta de produse:
Necesitățile anunțate pentru această dată sunt următoarele:

  • Alimente: carne pui şi porc, mezeluri, icre, bulion, conserve de fasole verde şi mazăre, pateu vegetal, fructe, margarină, mălai, esență rom, vanilie, lămâie, drojdie, frişcă, cacao, muştar

  • Lapte praf pentru bebeluşi – NAN 1, 2,3

  • Produse de igienă personală: pampers adulți, pampers 4,5, șervețele umede, şampon adulți şi copii, hârtie igienică

  • Medicamente: nurofen pt copii şi adulți, sirop tuse, paracetamol, algocalmin, antibiotic, no spa, claritine, trahisept, faringosept, imodium, furazolidon, unguent bebeluși, apa oxigenată, betadine.

  • Produse de menaj: produse de curățenie pentru gresie, faianță și geamuri, clor, mături, mopuri.
  • Altele: servețele de masă, fețe de masă, supiere, polonice, pahare unică folosință, becuri.


Date de colectare: 7-11 decembrie 2015, orele 9-12 (vineri 11.12, p
âna la 17). Dacă nu vă puteți încadra în acest program vă rugăm să ne contactați: 0766 405 939 - Irina Popescu!
(Punct de colectare – noul sediu al fundaţiei:
Str. Maior Alexandru Câmpeanu nr 58, Etaj 1, Sector 1, Bucureşti.) 

C: Voluntariat pentru transportarea darurilor:
Darurile vor fi transportate prin voluntariat. Suntem recunoscători membrilor şi prietenilor fundației care ajută ca donațiile să ajungă la destinație.

În cazul în care doriți să oferiți serviciul de transport, vă rugăm să anunțați coordonatorul de proiect până în ziua de miercuri, 9 decembrie. 
(e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefon: 0765236231).

Întâlnirea de sâmbătă 12 decembrie va fi la sediul fundației* la ora 9:30, iar plecarea la 9:50. Intervalul de 20 de minute este rezervat organizării și încărcării mașinilor.
*Vă rugăm să verificați noua adresă a fundației pe pagina web, la secțiunea Contact.

(Pentru orice alte informații sau lămuriri, vă rugăm să contactați coordonatorul: Daniela Petcovici – email:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. – tel: 0765.236.231)

Vă mulțumim pentru orice fel de ajutor!
Domnul, Maica Domnului şi Părintele Arsenie Boca să vă răsplătească gândul bun!

0
0
0
s2sdefault

Dragi prieteni și membri,

Vă mulțumim pentru prezența în pelerinajul organizat la Mănăstirea Prislop alături de Fundația noastră! De asemenea, le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi cu gândul și rugăciunea! Vă trimitem un articol pe care poate l-ați descoperit între timp, dar care arată, încă o dată, cât de iubit este Părintele Arsenie Boca de români: Mii de pelerini la mormântul Părintelui Arsenie.

Cu drag, vă transmitem câteva informații așezate într-un tabel care sperăm să vă folosească: noi l-am numit tabel oportunități (click) (pe acestă cale le mulțumim celor care ne dau de veste!). De asemenea, vă trimitem, ca de obicei și tabelul cu cei care au nevoie de ajutorul nostru material dar și de rugăciune: este vorba despre persoanele care ne scriu în legătură cu problemele prin care trec, iar cum Fundația nu poate susține toate cazurile care ni se prezintă, cerem ajutor mai departe! Astfel, vă rugăm, cei care doriți, să vă implicați după putință! Subliniem faptul că o rugăciune contează mai mult decât orice ajutor material, dar și acesta din urmă este foarte de folos!

Tabel rugăciune și ajutor material (click).

Dragi pelerini,

Cu mare drag vă anunțăm că am editat un dvd despre pelerinajul nostru la Mănăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus de anul acesta! Veți putea viziona întregistrările, cuvântul părintelui Petru Moga, conferința de vineri seara, Slujba de Parastas de sâmbătă, conferința de sâmbăta seara și nu în ultimul rând o parte din Sfânta Liturghie de Duminică.

Nu am fixat un cost acestui dvd (sunt de fapt două, într-o carcasă dublă: unul foto, unul video), de aceea dacă doriți să faceți o donație în momentul ridicării dvd-ului de la Fundație, este bineveniță. Nu va conta suma, ci intenția și faptul că ne revedem!

Ne găsiți în intervalul orar L-V: 08.00-12.00. Cei care nu vă încadrați, vă rugăm să ne contactați și stabilim cum putem rezolva altfel!

P.S.: Cei care ați venit însoțiți de un grup, vă rugăm să îi anunțați de apariția dvd-ului în special pe prietenii noștri care nu au adresă de e-mail! La fel, dacă dintre dumneavoastră nu primiți e-mail-urile Fundației, vă rugăm să ne atrageți atenția, pentru că, de săptămâna viitoare, schimbăm programul prin care trimitem newsletter-ul cu unul mult mai bun iar în acest fel sperăm să ținem cât mai aproape!

0
0
0
s2sdefault
Dragi prieteni,

Pe ultima sută de metri vă anunțăm că mai avem 5 locuri disponibile în pelerinajul pe care îl vom organiza mâine la Mănăstirea Prislop! Dacă cunoașteți persoane interesate să meargă împreună cu noi mâine către Părintele Arsenie, vă rugăm să ne dați de știre.
Cu ocazia acestei zile de
28.11.2015, fie ca Părintele Arsenie Boca să mijlocească pentru mântuirea dumneavoastră! De asemenea, să aveți încredere că Părintele Arsenie ne ascultă rugăciunea și ca nu ne va lăsa, chiar dacă cererea noastră uneori nu se împlinește.

Tuturor celor care poartă numele de Andrei sau Andreea le urăm La mulți ani binecuvântați! Sfântul Andrei să vă ocrotească și să ne ocrotească!
La mulți ani dragi români! De mult timp, majoritatea dintre noi sperăm ca țara aceasta sa fie mai bogată, mai curată, să trăim decent și să avem o educație pe măsură! Năzuința aceasta este bună, întrebarea se pune dacă facem și noi ceva pentru ca această țară să fie așa cum ne-o dorim? Considerăm că până nu vom fi noi un exemplu pentru ceilalți și până nu vom începe să schimbăm ceva la/în noi, nici țara nu va deveni așa cum ne-o dorim. Dinspre persoana noastră pleacă totul.
foto
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.