2

Dragi prieteni,
 

Sâmbătă, 21.11.2015, câţiva dintre dumneavoastră aţi ajuns la Centrul Social Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din comuna Slobozia ducându-le daruri şi multă bucurie! Vă mulţumim tuturor! Încă de săptămâna trecută am primit alimente pentru ei, iar în cont s-au adunat bănuţi pe care i-am transferat către Aşezământ (în total s-au dat 2750 lei).
Să vă ajute Dumnezeu şi să vă răsplătească pentru ajutorul oferit: fie prin mediatizarea deplasării, fie prin donaţia de alimente, prin transportarea ajutoarelor sau prin donaţiile în bani!

Cu mult drag, vă transmitem şi cuvântul de învăţătură:
 

Împărăţia copiilor

Mare înaintea lui Dumnezeu nu poate fi decât omul smerit. Oamenii ajung mari prin vitejii, bogaţie, putere, chiar deşteptăciune, - dar acestea-s trufie şi cu ea sperii lumea şi aşa eşti mare înaintea lumii sau asupra lumii. Lumeaînsă nu este cuprinsă în scoarţele Cărţii cereşti. Dar în schimb se scrie un pahar de apă dat unui drumeţ, în numele dragostei de oameni.”

 

Sursa: Ieromonah Arsenie Boca, „Cuvinte vii”, Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe Române a Aradului, Deva, 2006, p. 274.

0
0
0
s2sdefault
Dragi prieteni şi membri,

Având în vedere că se împlinesc aproape două luni de când nu am mai ajuns la Centrul Social Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din comuna Slobozia, Judeţul Giurgiu, vă propunem să mergem pe data de 21.11.2015 (sâmbătă).Ne-am bucura să ne fiţi alături și de această dată, pentru a asigura celor 40 de suflete (mame plus copii) găzduite în centrul păstorit de Părintele Valentin Ștefan, o parte din alimente şi produse de întreţinere necesare.Acolo au nevoie de următoarele: cartofi, fasole boabe, păstăi fasole, mazăre, măsline, castraveți în oțet, gogoșari în oțet, icre, pește macrou, conserve pește, pate vegetal.

În cazul în care doriți să ajutați financiar Așezământul, în special pentru achitarea facturilor de utilități, puteți dona sumele în următorul cont:
FUNDAŢIA CREŞTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000 Banca Românească – Sucursala Domenii (de specificat la detaliile plăţii: "Pentru Giurgiu")

Cu această ocazie, dorim să propunem celor care ne vor însoţi, vizitarea Mănăstirii Sfântul Ioan Rusul (care se află la cinci minute de mers cu maşina de la Centru Social). Pe lângă vizita la mănăstire propunem şi oprire la Biserica Drăgănescu, pictată de Părintele Arsenie.
clip_image002 Vă aşteptăm la sediul Fundaţiei cu donaţii, începând de marţi, 17 noiembrie, între orele 08.00-14.00, cu rugămintea de a ne contacta înainte! Pentru cei care nu se încadrează în program, vă rugăm să ne contactaţi (0766 405 939) şi vom stabili împreună când ne putem vedea pentru a primi donaţiile.

Cei dintre duneavoastră care doriți să ne însoțiți la Slobozia-Giurgiu, vă rugăm să ne anunțați în timp util pentru a putea organiza deplasarea, respectiv, până joi, 19 noiembrie. Apelăm şi de această dată la persoanele care dispun de maşini şi/sau dube să ne ajute cu transportarea donaţiilor ce vor fi făcute şi cu asigurarea unor locuri disponibile în maşini!

Pentru orice informaţii, vă rugăm să o contactaţi pe colega noastră, coordonator de proiect: Simona Şandru, la telefon 0724 332 389 sau prin e-mail la adresaAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Vă mulţumim anticipat pentru toate darurile şi pentru că sunteţi alături de noi!
Cuvântul de învăţătură:

Razboiul nevăzut


„(...) Chiar înainte de a fi pornit cineva cu hotărâre pe drumul unei vieţi ce duce la mântuire, El (Dumnezeu) îl urmăreşte şi îl atrage la Sine, aşteptând orice prilej, folosind orice mijloc bun. (…) Iată Cine-i ascuns în comoara de mare preţ, cea îngropată în fiecare ţarină omenească.”

Sursa: Ieromonah Arsenie Boca, Cărarea Împărăţiei, Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe Române a Aradului, Deva, 2006, p. 160.
0
0
0
s2sdefault

Dragi prieteni,

Săptămâna aceasta ne-am bucurat de prezenţa dumneavoastră! Vă mulţumim pentru acest lucru! Se pare că pelerinajul pe care îl organizăm este un prilej bun pentru a ne revedea şi/sau pentru a ne cunoaşte! Suntem foarte fericiţi că Dumnezeu rânduieşte să întâlnim oameni aşa frumoşi sufleteşte! Ne referim aici şi la cei care merg în pelerinaj şi la cei care de fiecare dată ne sar în ajutor atunci când cerem câte ceva!

Pentru că am amintit de pelerinaj, vă anunţăm că mai avem locuri disponibile! Aşteptăm în continuare înscrierile dumneavoastră! Avem nădejdea că ne vom bucura sufletul înzilele 27-29.11!

Dorim ca în newsletter-ul următor să vă prezentăm şi câteva detalii despre familia de la Biserica Olari pe care o ajutăm! Coordonatorul de proiect: Monica Bardaş lucrează pentru acest lucru!

Avem informaţii cu folos (sperăm), ca în fiecare săptămână, pe care vi le trimitem cu drag:

  • Comemorare a celor 150 000 de români căzuți la Cotul Donului în 1942; ora desfășurării slujbei este 9; Biserica Sfinții Trei Ierarhi -Berceni (autobuze RATB 232, 312, 202, staţia „Ciceu”), preot paroh Sorin Ovidiu Mititean (persoană de contact: Mihai Floarea: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

  • Recomandăm ateliere minunate Casa cu Rost în următoarea perioadă!

  • Dimitrie Bernea – mare pictor cunoscut internaţional (valori româneşti).

0
0
0
s2sdefault

Dragi prieteni,

Redăm în continuare un feedback despre a treia familie ajutată de dumneavoastră prin Fundație – este vorba despre cea din care face parte băiatul Mihai Cozac, a cărui fotografie o găsiți mai jos. 

Acum doi ani, doamna Constantina Stancu, a venit la Fundaţie povestind situația a trei frati, respectiv Nicolae - 9 ani, Mihăiță de 6 ani și Andrei de 4 ani. Doamna Stancu i-a cunoscut la biserică, când veneau împreună cu mama lor pentru eventuala milostenie a enoriașilor. Dumneaei, femeie cu mare credință în Dumnezeu, s-a implicat în viața acestora, ajutându-i cu îngrijirea copiilor atunci când erau bolnavi, cu mâncare, iar împreună cu încă o doamnă l-au botezat pe cel mai mic, Andrei. De asemenea, a încercat ca acești copii să ajungă în grija celor de la Valea Plopului.
Mama, care la rândul ei a avut o copilărie grea, nu este persoana care să le asigure educația, sprijinul și întreținerea necesară (stăteau, la momentul respectiv cu bunica, care era împreună cu concubinul, într-o cameră neîncălzită, iar atunci când concubinul bunicii se îmbăta, erau dați afară…)

Atunci când doamna Stancu a venit la Fundaţie, mama copiilor împreună cu cei trei băieți, cu concubinul acesteia și cu cei doi gemeni, de un an, pe care îi are împreună cu acesta, locuiau într-o cameră, de aproximativ 2/3m, fără ferestre, aferentă unei centrale termice de la blocul la care făcea curat concubinul.
Doamna Stancu a dorit și dorește în continuare să-i ajute pe acești copii oferindu-le posibilitatea de a merge la școală, de a ieși din mediul impropriu în care trăiesc, de a ajunge să aibă o slujbă atunci când va veni timpul și de a deveni independenți. Când a ajuns prima dată doamna Stancu la Fundaţie, mama copiilor a fost de acord să i-l dea pe Mihăiță acasă la dumneaei pentru a-l duce la grădiniță. Pentru acest lucru s-a și solicitat ajutorul Fundatiei: plata taxei la grădiniță. După, s-a făcut constatarea la fața locului, iar pe timpul anului școlar 2013-2014, Fundaţia a asigurat plata taxei și un minim de alimente lunar.

In anul următor, mama nu a mai vrut să-l lase la doamna Stancu, luându-și obligația ca la clasa pregătitoare (2014-2015) să-l ducă ea. Între timp, Fundaţia noastră împreună cu doamna a făcut o solicitare către Protecția Copilului: aceea ca cei trei copii sa fie transferați la Valea Plopului, de unde aveam acordul, prezentându-le implicit cazul pe îndelete. Din păcate, cei de Protecția Copilului ne-au transmis că mama este capabilă (!) să aibă grijă de toți copiii, adică de toți cinci, că stau în condiții relativ bune și că ei monitorizează cazul, iar dacă vor avea nevoie de ajutorul Fundaţiei o să ne contacteze.

Această concluzie a venit în condițiile în care, în solicitarea respectivă precizasem că cel mare nu mai merge la școală de aproximativ un an, de faptul că acesta fusese legat de un copac, într-o pădure, cât timp mama îi oferea servicii intime unuia, el reușind să se dezlege și să asiste la toată scena, că doar gemeniidorm în pat (care sunt bolnavi de sindromul Down), iar restul pe jos, așa cum i am găsit și noi când am fost să cunoaștem familia, că cel mare doarme într-o mașină părăsită și că laValea Plopului au posibilitatea de a primi condiții umane de locuire și o educație potrivită!

received_979637858762764
Din păcate, în anul trecut școlar, Mihăiță nu a mai fost dus la școală, fiind nevoit ca anul acesta să repete clasa pregătitoare, iar cel mare, Nicolae a fost găsit de poliție pe străzi și dus într-un centru de plasament. În acest moment nu mai știm nimic despre el.

Chiar dacă Fundaţia nu a mai putut dona în continuare, din pricina hotărârii celor de la Protecția Copilului, trei dintre persoanele care au cunoscut cazul, încă îi oferă doamnei Stancu o sumă de bani pentru a putea avea grijă de Mihai, pentru a-l duce la clasa pregătitoare. Aceasta a insistat la mama copiilor și a reușit, dar fară acordul legal al Protecției Copilului, să îl ia acasă la dumneaei și să-l ducă la școală, iar doamna care l-a botezat pe Andrei, să îl ia si pe acesta acasă pentru a-i oferi educație și îngrijire corespunzătoare! Această doamna este profesor de religie (nu are televizor acasă) puțin cate puțin a reușit ca Andrei să nu mai aibă coșmaruri noaptea, să nu o mai amenințe că o omoară (!), în vara trecută l-a dus în călătorie prin țară, însă cel mai important lucru este că îl îndrumă spre credință, aspect urmărit și de doamna Stancu cu Mihăiță!.

Ne rugăm lui Dumnezeu să le țină sănătoase pe aceste doamne pentru atâta bunătate oferită și pentru a-i ajuta pe acești copii în continuare!

Cu aceasta ocazie îi mulțumim doamnei Lazăr Monica, care timp de 5 ani, lună de lună a donat câte 350 lei pentru cazurile sociale ajutate de Fundație (mai întâi Familiei Tănasa, după aceea, familiei de mai sus, iar acum unei familii cu probleme financiare de la Biserica Olari). De altfel, le mulțumim tuturor celor care ne ajută cu donații în cont pentru activitățile și întreținerea Fundației!

Din învățăturile Părintelui Arsenie Boca:

Iconomul nedrept

„Ești sărac și zorit cu gândul după avuție, iată că nu te mântuiește sărăcia. Ești bogat, dar desfăcut cu inima de bogăția ta, iată că nu primejduiește bogăția ta. Faptul cum stai cu sufletul: și față de una și față de alta, de asta atârnă mântuirea sau osânda ta.”

Sursa: Ieromonah Arsenie Boca, Cărarea Împărăției, Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe Române a Aradului , 2006, p. 299.

Articole de folos:

0
0
0
s2sdefault
Sâmbătă, 31 octombrie 2015, zi de toamnă caldă şi frumoasă, am ajuns, cu ajutorul lui Dumnezeu la aşezământul social din Valea Plopului - Valea Screzii.

Am fost încărcaţi şi vă mulțumim tuturor pentru implicare!

Produsele care s-au strâns au fost în cea mai mare parte ceea ce s-a solicitat în lista de necesităţi (produse alimentare de bază, produse de curăţenie şi igienă, medicamente de bază ş.a.).
Le mulţumim în mod deosebit celor patru voluntari cu maşini care s-au pus la dispoziţia noastră de dimineaţă până la întoarcerea în Bucureşti. De asemenea, le mulţumim celor şapte vizitatori care au renunţat la tihna zilei de sâmbătă pentru a petrece puţin timp cu copiii sau bătrânii singuri din aşezământ. Orice gest de prietenie este în acele locuri foarte apreciat şi nu uitaţi că sunteţi aşteptaţi cu drag să vă întoarceţi! De asemenea, cei care aţi rămas cu o amintire plăcută din această zi, împărtăşiţi-o şi prietenilor!

Mulţumim încă o dată pentru contribuţie şi nădăjduim că şi în continuare ne veţi fi alături cu un gând, cu o faptă, cu o rugăciune!

Daniela Petcovici  - Coordonator Proiect Valea Plopului - Valea Screzii
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.