Dragii noștri,

În primul rând adresăm mulțumiri tuturor celor care au contribuit la ajutorarea copiilor din Valea Plopului-Valea Screzii! Mâine vă vom trimite câteva informații despre cum a fost în vizită!

Dorim să vă dăm un feedback și despre cea de-a doua familie ajutată de Fundația noastră în perioada 2010-2014 - familia Neagu:
Elena Neagu - mamă a doi băieți, cel mare intrase la liceu când a apelat la fundaţie, iar cel mic avea doi ani. Soțul și implicit tatăl celor doi copii a plecat într-o altă țară să lucreze, însă nu a mai dat niciun semn familiei (de sprijin material nici nu poate fi vorba) și bănuia Elena ca ar fi și cu o altă femeie. Din păcate, plecarea tatălui a afectat emoțional foarte mult pe băiatul cel mare. În urmă discuțiilor cu el, își exprima neînțelegerea față de toate cele întâmplate familiei lui. Ea nu a divorțat deoarece băiatul cel mare a rugat-o să nu facă acest lucru pentru a nu-l întreba colegii la școală de ce au divorțat părinții, el considerând asta o rușine. După concediul de maternitate avut pentru cel de-al doilea copil, Elena s-a întors la serviciu, însă la puțin timp au disponibilizat-o.

Toate acestea au dus la înrăutățirea situației acestei familii, atât din punct de vedere spiritual cât și financiar. Singurul venit se datora bunicii, prin pensia acesteia, de 600 lei și printr-un salariul primit ca femeie de serviciu la o scară de bloc. Pe toată perioada liceului băiatului cel mare, prietenii fundaţiei,  atât cât au putut, au donat parte din cele necesare traiului, pentru această familie. În acest moment cel mare a terminat liceul și s-a angajat, iar cel mic este la școală.

familia_neagu1 Bunica, din păcate, are sănătatea din ce în ce mai subredă. Elena lucrează în locul mamei, ca femeie de serviciu la scara de bloc și de asemenea, când este solicitată, face menajul la câteva familii. Chiar și la sediul Fundației noastre, Elena face curățenie și este recompensată pe măsură! În acest moment, familia, finaniciar este cât de cât bine, având în vedere că lucrează și Nicolas!Regretul nostru totuși este că,  deși am discutat atât cu ea cât și cu băiatul ei cel mare în ceea ce privește apropierea mai mult de Dumnezeu, sămânța încă nu a rodit. Cu toate că ei cred că fără Dumnezeu nu se poate nimic, întâlnirile cu El sunt mai rare. Ne rugăm pentru ca ei să-și găsească cu adevărat liniștea sufletească și rezolvarea problemelor lor!
(Foto stânga: Nicolas, dreapta: Bunica, jos stânga: băiatul ce mic al Elenei, jos dreapta: o verișoară.)

Vă mulțumim foarte mult pentru ajutorul constant dat familiei Neagu, fără dumneavoastră le-ar fi fost imposibil!

Trimitem un articol care sperăm să vă încălzească sufletește:

Cuvânt al Părintelui Arsenie:

Judecata milostivă

„Mare este Taina pocăinţei, nu numai fiindcă te face din rău, bun, din vrăjmaş al lui Dumnezeu, prieten al Lui, ci şi pentru că un lucru aşa de mare e acoperit cu chip smerit. Mila cea fără de margini a Tatălui, ca să scape pe fiii Săi de judecata cea aspră, a dreptăţii după fapte, le trimite, coborând din ceruri, pe Fiul Său cel Unul Născut, să le facă o judecată milostivă şi fără nici o înfricoşare, şi iarăşi să-i împace cu Sine.”

Sursa: Ieromonah Arsenie Boca, Cărarea Împărăției, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 122.

0
0
0
s2sdefault

Dragii noștri,

Vă mulțumim în numele celor de la Valea Plopului pentru donațiile aduse deja la sediu! Așteptăm sprijinul dumneavoastră în continuare pentru deplasarea ce va avea loc sâmbătă: 31.10.2015, ora 9.30! Dacă vă hotărâți în ultima clipă să mergeți, vă rugăm să anunțați coordonatorul: Daniela Petcovici: e-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. – telefon: 0765 236 231!

0
0
0
s2sdefault

Dragii noștri,

În această zi de sărbătoare, când îl prăznuim pe patronul spiritual al Bucureștiului: Sfântul Dimitrie Basarabov, îi spunem La mulți ani domnului Dan Dumitru Lucinescu, mentorul Fundației noastre! Sfântul Dimitrie să îl ocrotească!

La mulți ani și dumneavoastră, tuturor celor care purtați numele de Dumitru, Dimitrie sau Dumitra! Să vă arate Sfântul Dimitrie drumul către mântuire!
73034_dimitrie_basarabov Troparul Sfântului Dimitrie Basarabov

„Întru tine, Părinte, cu osârdie s-a mântuit cel după chip, că luând Crucea, ai urmat lui Hristos și lucrând ai învățat să nu se uite la trup, căci este trecător, ci să poarte grijă de suflet, de lucru cel nemuritor. Pentru aceasta și cu îngerii împreună se bucură, Prea Cuvioase Părinte Dimitrie, duhul tău.”
0
0
0
s2sdefault
Bună ziua tuturor participanților cu gândul, sufletul și fapta la proiectele Fundaţiei noastre!

Dorim să vă dăm un feedback despre ce face în prezent Familia Tănasa – una dintre cele două familii ajutate de noi în trecut (2010-2013): istoricul familiei este următorul:
familia_tanasa Laura - divorțată în momentul în care am auzit despre cazul ei, se confrunta cu problemele majore de sănătate ale copilului Andrei – s-a născut cu probleme la nivelul membrelor inferioare, cu neajunsuri materiale, dar și cu ceea ce au generat toate acestea, anxietate și lipsă de încredere în propria persoană. Veniturile se rezumau la câștigul bunicii (800 lei/lună) și alocația celui mic, mama neputând lucra deoarece cel mic avea nevoie de îngrijire permanentă. Nevoile acestei familii constau de cele mai multe ori în alimente, produse de curățenie și întreținere, haine, scutece pentru Andrei, dar nu numai.

Dumneavoastră ne-ați ajutat să schimbăm geamurile de sticlă cu geamuri termopan din camera Laurei și băiețelului deoarece aveau mari probleme cu frigul iarna.
Ajutorul dumneavoastră, atât în bani cât și în diferite produse (de îmbrăcăminte, mobilier etc) a făcut ca această familie să depășească mai ușor situațiile critice întâmpinate. Dar cel mai important ajutor, a fost îndemnul de a se apropia de Dumnezeu, așa cum Laura ne-a povestit acum puțin timp.
În urmă cu aproximativ două săptămâni am vorbit cu ea, care transmite tuturor multă sănătate și mulțumește lui Dumnezeu că a făcut să existe oameni cu suflet mare care să-i dea și familiei sale o mână de ajutor atunci când a avut nevoie mai mult! În clipa de față sunt toți bine, băiețelul mai are de făcut intervenții chirurgicale, dar este pe drumul cel bun, mama Laurei este plecată să lucreze în Anglia și îi este bine și dumneaei, plus că o ajută financiar pe Laura.

Ea a reușit să lucreze și să asigure cele necesare traiului și în primul rând cele necesare lui Andrei! Acum face un curs de cofetar - un vis avut de multă vreme  - a căpătat încredere în ea și în oameni, dar încă o dată a subliniat că a făcut un pas către Dumnezeu!
 

Vă mulțumim foarte mult pentru sprijinul acordat familiei Tănasa, Slavă lui Dumnezeu că acum sunt bine!

Trebuie să vă reamintim că sâmbătă, 31.10.2015, le vom face o vizită copiilor de laValea Plopului – Valea Screzii! Nu uitați să vă anunțați prezența și ajutorul coordonatorului de proiect: Daniela Petcovicie-mail:  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.– telefon: 0765 236 231.

Vă transmitem și un tabel cu persoane care ne-au cerut ajutorul în diverse probleme cu care se confruntă! Noi l-am numit: Tabel de ajutor și rugăciunedeoarece considerăm că aceste persoane au în primul rând nevoie de rugăciunea noastră! De aceea, vă rugăm sa le pomeniți la rugăciune și după putință să le ajutați cu cele necesare! Click aici pentru a vedea tabelul!

În continuare transmitem și cuvântul de învățătură al Părintelui Arsenie:

Viața de încercare

„Dacă viața se va simți bine în pământ străin, o putem considera pierdută; dacă sufletul se va simți străin și călător prin viața aceasta, el este călător spre viața adevărată, pe care va și câștiga-o.

Viața acesta, prin urmare, ni-e dată să se vadă cum ne-o interpretăm: îi dăm un înțeles mărginit numai la lumea aceasta, sau înțelesul vieții trece de limitele lumii?”

Sursa: Ieromonah Arsenie Boca, Cuvinte vii, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 295.

 

0
0
0
s2sdefault
Dragi prieteni,


Alături de cuvântul de învățătură al Părintelui Arsenie, avem îndrăzneala de a vă ruga următorul lucru: de a întreba în cercul dumneavoastră de prieteni și cunoștințe dacă știu o gazdă care poate primi în chirie sau poate oferi spre închiriere o locuință pentru o bunică cu nepoata de 9 ani. În acest moment stau într-o casă la curte (undeva în Giulești) în care plouă prin acoperiș (plouă chiar în dormitor – singura cameră). Bugetul lor este limitat la 400 lei/ lună. Vă rugăm tare mult să încercați să le ajutați! Sâmbătă le-am vizitat și nici măcar nu aveau căldură, trebuie neapărat sa se mute de acolo!

Vă mulțumim anticipat!


Lepădarea de sine

„Libertatea își câștigă valoarea ei de mântuire numai dacă trece prin jertfă. Jertfa acelei iubiri de sine e vama ei de verificare. Liber ajunge numai cel ce se leapădă de toate și în primul rând de sine. Ucenicii lui Iisus sunt oameni liberi. Libertatea aceasta presupune o austeritate a vieții.”

Sursa: Ieromonah Arsenie Boca, Cuvinte vii, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 337.
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.