Mogosoaia

0
0
0
s2sdefault

† 8 august – 27 de ani de la naşterea în Ceruri a Maicii Teodosia (Zorica Laţcu).
Evocare făcută de mărturisitoarea Aspazia Oţel Petrescu și de Arhimandritul Teofil Părăian

Maica Teodosia Latcu Zorica si Doamna Aspazia Otel Petrescu   Zorica Laţcu şi Aspazia Oţel (Poeta Zorica Laţcu, viitoarea monahie Teodosia, la absolvirea liceului - Colecţia Mănăstirii Vladimirești și Aspazia Oțel Petrescu la vârsta studenției)

“Apariţia Zoricăi Laţcu în viaţa mea a fost providenţială pentru faptul că ea m-a introdus în raiul ce împresura Mânăstirea Brâncovenească de la Sâmbăta de Sus, unde marele părinte duhovnic Arsenie Boca mi-a binecuvântat sfânt şi blând intrarea mea în gura iadului ce se deschidea flămândă pentru întreaga ţară. Ea m-a dus la Sâmbăta, a împărţit cu mine chilia din care a plecat direct în monahism. Handicapul fizic pe care îl avea a făcut din maica Teodosia cel mai frumos exemplu de viaţă creştină. Exemplul ei de viaţă mi-a arătat că suferinţa acceptată, însuşită şi purtată cu iubire în numele Domnului Iisus Hristos este cea mai sublimă dovadă de iubire şi singura capabilă să transfigureze în lumină şi bucurie întunericul unei suferinţe de neînlăturat. Era şi una din lecţile F.O.R.S.-ului (Frăţia Ortodoxă Română Studenţească).

0
0
0
s2sdefault

sf cruce patrauti1

Inaltarea Sfintei Cruci – schita dupa fresca de la Biserica „Inaltarea Sfintei Cruci” – Patrauti, prima ctitorie a Sfantului Voievod Stefan cel Mare

 Poporul ROMÂN unit în slujba CRUCII. S-au trimis până astăzi peste 8000 de cereri de intervenție accesorie în PROCESUL ÎMPOTRIVA CONSTRUIRII MOSCHEII in BUCURESTI. Nici eu nu vreau MEGA-MOSCHEE pe pământul Brâncovenilor!

 ''Popor ROMÂN, strămoșii te-au învățat a-ți face CRUCE, sunt vremi să dovedești că poți a o și duce'' - Gabriel G.
Când spun POPOR ROMÂN nu mă refer la cei 15, 18 sau câte milioane mai suntem în țara asta, acele milioane care dorm în papuci, ci la cei care mai și fac ceva pentru a-și apăra ceea ce ne-a mai rămas de apărat.

0
0
0
s2sdefault

„Mulți chemati, puțini aleși.”


p. pantelimon de la turnu e1354104846626
Parintele Pantelimon a fost un om ales de Dumnezeu. A plecat la Dumnezeu pe drumul ascultării fiind ca un sfânt, ca un apostol, ca un mucenic. Nădăjduim în mila cea negrăită și infinită a lui Dumnezeu și a Maicii Domnului pentru ca Părintele duhovnic Pantelimon să ajungă la bucuria cea fără de margini, cu îngerii lui Dumnezeu.
După 15 ani de temniță comunistă, Dumnezeu i-a îngăduit ca 29 de ani să fie părinte duhovnic al Mănăstirii Ghighiu, ultimii ani trăindu-i la Mănăstirea Turnu, în raiul său pământean, chilia sa aflându-se alături de stupina dragă. Albinele, model de ascultare și de muncă neobosită, erau parcă rânduite să îl ajute și să îl întărească pe părintele, căci în stup e „ca în mănăstire”, așa cum ne spunea sfinția sa. În chilia sa, ceva vreme în urmă, Părintele Pantelimon ne punea întrebarea: „Ce simțiți aici?” Și răspunsul era evident căci era pe fețele noastre, în lumina ochilor nostri: bucuria. Bucuria de a-i fi în apropiere, de a simți căldura și mângăierea unui suflet creștin ortodox românesc autentic, căci trupul său era din ce în ce mai mult și mai degrabă doar suflet. Bucuria de a avea alături un sfânt care trăia doar pentru a-I sluji Lui Dumnezeu.
Acum trei ani de zile, de ziua nașterii Părintelui Arsenie Boca -29 septembrie- Părintele Pantelimon a fost invitat de către fundația noastră în Aula Academiei de la Mănăstirea Sfinții Brâncoveni–Sâmbăta de Sus -unde a dat mărturie despre viața Părintelui Arsenie Boca și misiunea încredințată românilor de către acesta. Cu credință multă și har de la Dumnezeu, părintele a dus mai departe această misiune. Dragostea Părintelui Pantelimon pentru Dumnezeu și România, mărturisită prin vorbe și fapte, a fost magnetul care a atras către sine oamenii potriviți care au primit binecuvântări și curaj să continue ce au început înaintașii. Suntem încredințați că Părintele Pantelimon nu ne va părăsi niciodată, se va ruga pentru ca noi, urmașii, să ducem mai departe misiunea României.
Să fie mila Preasfintei Treimi si a Maicii Domnului si a tuturor sfinților cu sufletul său si cu toți pe care i-a mângâiat si i-a mărturisit sfinția sa, și noi să avem sfârșitul cel bun și să mergem cu dânsul la rai. Amin.


Înmormântarea va avea loc mâine, 1 august 2017, la ora 11, la Mănăstirea Ghighiu

0
0
0
s2sdefault

AFIS MARISEL

 INVITAȚIE

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români organizează în perioada 01 – 12 august tabăra studenţească de vară, cel mai important eveniment al Asociaţiei din timpul anului. Cu ocazia anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, s-a ales ca tema taberei să fie “Martirii şi mărturisitorii prigoniţi în perioada comunistă”. În acest sens, participanţii la această tabără vor avea ocazia să se întâlnească cu mai mulţi invitaţi de seamă printer care se numără: ÎPS Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, Preasfinţitul Macarie, Radu Preda, prof. academician Nicolae Dabija și pr. Octavian Moşin, Nicolae Ciurica, Răzvan Codrescu, Demostene Andronescu, Augustin Răduţă, Mazăre Alecu, Marius Vasileanu, Gheorghe petrov, Ionuţ Butoi, Maria Axinte, Pr. Pantelimon și pr. Iustin de la Oaşa.

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Newsletter