Asta i Sara Mare
Grupul Bizantin „Sfânta Ecaterina”
al Paraclisului Universitar cu același nume al Facultății de Teologie Ortodoxă „Iustinian Patriarhul” din București, duminica 23 decembrie 2018, ora 18.00, onorează cu deosebită bucurie invitația Parohiei „Sfântul Nicolae - Dintr-o zi” printr-un concert inedit de colinde tradiționale și bizantine prin care speră să readucă în inimile ascultătorilor voia bună, pacea și încântarea sărbătorilor ce se apropie cu pași repezi.

0
0
0
s2sdefault

colind de razboi
În anul Centenarului, Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la un omagiu adus soldaților români care au plecat pe front chiar în ziua de Crăciun, vineri, 21 decembrie 2018, ora 17.00, în Sala Perpessicius din sediul situat în Strada Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe) numit „Colind de război”.

0
0
0
s2sdefault

pr.Ghe. Holbea
Frumosul divin oglindit în sufletul omenesc este ușor de surprins atunci când reflectăm asupra jertfei care a fost făcută de către făuritorii Marii Uniri. Scrierile Părintelui Dumitru Stăniloae ne ajută să ne raportăm în mod corect la ideea de frumos divin chiar prin Filocaliile de care s-a ingrijit.
Luni 17 decembrie 2018, ora 18.30, Părintele Gheorghe Holbea este invitat să ne vorbească despre cât de mult ne pot ajuta acestea să apreciem la adevărata valoare frumosul divin din sufletul înaintașilor noștri dar și al omului de azi.

0
0
0
s2sdefault

Specatcol Regina Maria
Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la premiera spectacolului „Regina Maria, Regina tuturor românilor”, după „Jurnalele de război 1916,1917, 1918” ale Reginei Maria, joi, 20 decembrie 2018, ora 18.00, în Mansarda sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe). Dramatizare și adaptare scenică de Edith Negulici și Liana Ceterchi. Un spectacol cu și de Liana Ceterchi. Costume: Alina Gurguță. Video/sunet: Leo Bacica, Ana Turos și Gabriela Alexandru.

0
0
0
s2sdefault

serile filocalice
Grecia a dăruit teologiei numeroase personalităţi cu o vastă cultură patristică şi dogmatică.

Un părinte care a fost considerat în mai multe rânduri vocea înnoirii monahismului athonit din ultimele decenii, Arhim. Vasilios Gondikakis a încercat prin volumele sale să prezinte omului contemporan o altă viziune de a se apropia de Dumnezeu.

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.
Accept Refuz