71676 sfanta paraschevaHramul Sfintei Cuvioase Parascheva - program 10-15 octombrie 2017
Alături de moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, la Iași vor fi aduse spre închinare și moaștele Sfintei Mare Mucenițe Tecla.

Marți, 10 octombrie 2017:

Ora 06.30 – Procesiune cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva și depunerea lor pe platoul din faţa Căminului preoțesc „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, pentru închinare. Va participa PS Calinic Botoșăneanul.
sfanta parascheva racla
Racla cu Sf. moaste ale Sf. Cuv. Parascheva
Orele 07.00-11.30 – Sfinţirea apei (aghiazma mică) și Sfântul Maslu (pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane și sfințirea la butoaiele cu apă lângă corpul C1), Utrenia şi Sfânta Liturghie arhierească (în Catedrala Mitropolitană). Va sluji PS Calinic Botoșăneanul. Răspunsurile la strană vor fi date de către corul Chivotul.
Orele 16.00-17.00 – Paraclisul Sfintei Cuvioase Parascheva (în Catedrala Mitropolitană)
Orele 21.00 - 01.00 – Slujba de priveghere a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – Vecernia, Litia și Utrenia (în Catedrala Mitropolitană). Răspunsurile la strană vor fi date de către corul Chivotul.

0
0
0
s2sdefault

226666
Suntem onorati sa va invitam Miercuri 4 Octombrie 2017, ora 18,oo, la Centrul-Cultural Reduta str. Apollonia Hirscher nr. 8, Brasov, la simpozionul memorial "Efigii ale unor generatii neinfrante. Nicolae Purcarea, Teofil Mija si Petre Baicu, mereu vii în memoria brasovenilor".

Actorul Dan PURIC, scriitorul Răzvan CODRESCU si istoricul Marius OPREA sunt doar cateva dintre personalitatile care vor evoca memoria celor trei fosti detinuti politici.

Intrarea liberă.
Evenimentul este organizat de Fundația Ion Gavrilă Ogoranu și Asociația Tinerii din Ziua de Azi.

0
0
0
s2sdefault

sf antim ivireanul w1659 h2000 q100

Antim Ivireanul, Carturar si Ierarh Martir al Tarii Romanesti
Mareste imaginea dand click pe ea.

Anul 2016 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română.
Intre vladicii care au inscris pagini stralucite in istoria Bisericii noastre se numara si mitropolitul Tarii Romanesti, Antim Ivireanul. S-a nascut in Iviria sau Georgia de azi, in jurul anului 1650, din parintii Ioan si Maria, primind la botez numele de Andrei. Inca din tinerete a cazut rob la turci, care l-au dus la Istanbul (Constantinopol). Se pare ca dupa ce a scapat din robie a trait in preajma Patriarhiei ecumenice, unde a invatat sculptura in lemn, pictura si broderia. In Istanbul a invatat limbile greaca, araba si turca. Probabil tot acolo s-a calugarit.
In jurul anului 1690, evlaviosul domn Constantin Brancoveanu l-a adus in Tara Romaneasca. Aici a invatat mestesugul tiparului de la fostul episcop Mitrofan al Husilor, care conducea in acel timp tipografia domneasca din Bucuresti. In octombrie 1691 a tiparit el insusi o carte greceasca, in care iscalea "Antim ieromonah".

Dupa alegerea episcopului Mitrofan in scaunul vladicesc de la Buzau, Antim a ajuns conducator al tiparnitei domnesti de la Bucuresti. 

0
0
0
s2sdefault

Dan Lucinescu - Rememorari 
afis rememorariM
Luni, 25 septembrie 2017, orele 17:30, in sala de conferinte a Librariei Mihai Eminescu va avea loc lansarea cartii autobiografice Rememorari, semnata de Dan Lucinescu. (Fotografii si filmul evenimentului)
Invitat al evenimentului: Rodica Smaranda Vulcanescu - publicist, critic de film, cercetator istorie recenta, Presedinte Fundatia „Dr. Ion D.Vulcanescu - pentru o filosofie sincretica si democratica".
Dan Lucinescu marturiseste neobosit nevoia de regasire a credintei si a identitatii nationale, mult afectate sub regimul comunist si in acest sens este membru fondator al Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca, fiind Presedintele Onorific al acesteia.
Domnul Lucinescu este unul dintre marturisitorii credintei si iubirii de neam in inchisorile comuniste din tara noastra. Nascut in ziua de 21 mai 1927, in localitatea Botosani, a patimit vreme de cincisprezece ani in inchisorile comuniste din Targu Neamt, Iasi, Suceava, Jilava, Pitesti, Gherla si Aiud.

0
0
0
s2sdefault

TÂRNOSIREA BISERICII ȘERBAN VODĂ - 24 septembrie 2017

BisericaSerban Voda

Pe 24 septembrie 2017 are loc sfintirea Bisericii Serban Voda.

Adresă: Strada Petre Țuțea 1, București 040761
Telefon: 021 450 2096

HARTA

Desfăşurarea slujbelor, cu ocazia Târnosirii, se va face după următorul program:

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.