targ mesteriTârgul iconarilor și al meșterilor cruceri - între 15 și 17 septembrie la Muzeul Țăranului Român

Muzeul Național al Țăranului Român continuă și în acest an tradiția celebrării uneia dintre cele mai importante sărbători ale Ortodoxiei - Înălțarea Sfintei Cruci -, printr-o nouă serie de întâlniri cu artiști și meșteri iconari.

În acest an, Târgul iconarilor și al meșterilor cruceri are loc în perioada 15 — 17 septembrie, între orele 10,00 și 18,00, precizează un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.

0
0
0
s2sdefault

1

Procesiunea "Calea Sfintei Cruci, scară către Cer!" - 13 septembrie 2017
Organizata de Biserica Sfintei Cruci și a Sfântului Vasile cel Mare - Victoria

Calea Victoriei, nr. 198, Sector 1, 010098 București - harta

0
0
0
s2sdefault

Mogosoaia

0
0
0
s2sdefault

† 8 august – 27 de ani de la naşterea în Ceruri a Maicii Teodosia (Zorica Laţcu).
Evocare făcută de mărturisitoarea Aspazia Oţel Petrescu și de Arhimandritul Teofil Părăian

Maica Teodosia Latcu Zorica si Doamna Aspazia Otel Petrescu   Zorica Laţcu şi Aspazia Oţel (Poeta Zorica Laţcu, viitoarea monahie Teodosia, la absolvirea liceului - Colecţia Mănăstirii Vladimirești și Aspazia Oțel Petrescu la vârsta studenției)

“Apariţia Zoricăi Laţcu în viaţa mea a fost providenţială pentru faptul că ea m-a introdus în raiul ce împresura Mânăstirea Brâncovenească de la Sâmbăta de Sus, unde marele părinte duhovnic Arsenie Boca mi-a binecuvântat sfânt şi blând intrarea mea în gura iadului ce se deschidea flămândă pentru întreaga ţară. Ea m-a dus la Sâmbăta, a împărţit cu mine chilia din care a plecat direct în monahism. Handicapul fizic pe care îl avea a făcut din maica Teodosia cel mai frumos exemplu de viaţă creştină. Exemplul ei de viaţă mi-a arătat că suferinţa acceptată, însuşită şi purtată cu iubire în numele Domnului Iisus Hristos este cea mai sublimă dovadă de iubire şi singura capabilă să transfigureze în lumină şi bucurie întunericul unei suferinţe de neînlăturat. Era şi una din lecţile F.O.R.S.-ului (Frăţia Ortodoxă Română Studenţească).

0
0
0
s2sdefault

sf cruce patrauti1

Inaltarea Sfintei Cruci – schita dupa fresca de la Biserica „Inaltarea Sfintei Cruci” – Patrauti, prima ctitorie a Sfantului Voievod Stefan cel Mare

 Poporul ROMÂN unit în slujba CRUCII. S-au trimis până astăzi peste 8000 de cereri de intervenție accesorie în PROCESUL ÎMPOTRIVA CONSTRUIRII MOSCHEII in BUCURESTI. Nici eu nu vreau MEGA-MOSCHEE pe pământul Brâncovenilor!

 ''Popor ROMÂN, strămoșii te-au învățat a-ți face CRUCE, sunt vremi să dovedești că poți a o și duce'' - Gabriel G.
Când spun POPOR ROMÂN nu mă refer la cei 15, 18 sau câte milioane mai suntem în țara asta, acele milioane care dorm în papuci, ci la cei care mai și fac ceva pentru a-și apăra ceea ce ne-a mai rămas de apărat.

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.