Slujba de pomenire la Cimitirul militar român din Haguenau, Franța

Sâmbătă 13 mai, la ora 15,00 a avut loc slujba de pomenire la Cimitirul militar român din Haguenau, unde odihnesc 467 de ostasi români morti în Alsacia si Lorena, în timpul Primului ràzboi mondial, ca prizonieri de ràzboi la germani, transmite Romanian Global News.

"Să ne amintim că cei mai multi dintre ei s-au stins în primele luni ale anului 1917, luni de iarnă năpraznică, privati de hrană, de încălzire si de cele mai elementare îngrijri medicale. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la trecerea lor în veșnicie. Se cuvine, asadar, să-i cinstim mai cu osebire la împlinirea acestui veac, printr-o prezentă cât mai numeroasă si evocatoare", se arată în apelul Părintelui Iorgulescu din Strassbourg. (Sursa text)


În Cimitirul militar din oraşul Haguenau, situat la cca 40 km nord de Capitala Alsaciei, odihnesc 472 de soldaţi români, morţi în 1917 în diferite lagăre de prizonieri, ale căror oseminte au fost reunite mai întâi într-un cimitir situat la marginea oraşului Strasbourg si strămutate aici în anul 1972, când locul primei lor îngropări a fost traversat de autostrada care străbate regiunea de la nord la sud. (Sursa text)

Mai jos, imagini de la  Cimitirul militar român din Haguenau, Franța. Sursa foto

DSCN9761

0
0
0
s2sdefault

Familia se defineşte ca o uniune între un bărbat şi o femeie

VOTUL

Dragi prieteni, suntem în fața unui moment istoric. După avizul favorabil unanim al Curții Constituționale și după votul de astăzi al Camerei Deputaților (232 deputați din cei 270 prezenți), referendumul de revizuire nu mai poate fi împiedicat.

Mai este un singur pas: Senatul.

Dumnezeu să binecuvinteze România!  
(Mesaj preluat de pe pagina facebook a Coaliției pentru familie: 

Sursa text de mai sus si imagine)
Familia se defineşte ca o uniune între un bărbat şi o femeie, au decis deputaţii

Deputaţii au votat marţi proiectul de revizuire a Constituţiei privind redefinirea familiei. Potrivit acestuia, familia este definită drept ]căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”Era nevoie ca două treimi din numărul deputaţilor să voteze proiectul, pentru a fi considerat aprobat.

Acum, proiectul - inițiat de Coaliția pentru Familie - va merge în dezbatere și vot la Senat.

0
0
0
s2sdefault

Pentru prima dată după 930 de ani, Moaștele Sfântului Nicolae părăsesc Bari

1493304565

Conform unui acord la care au ajuns șefii Bisericilor Ortodoxa Rusa și Romano-Catolică, moastele unuia dintre cei mai venerați sfinți creștini, Sfântul Nicolae al Mirelor Lichiei, vor ajunge in Rusia, in data de 21 mai 2017, din Italia.

0
0
0
s2sdefault
unnamed
Parohia Soborul Maicii Domnului, protoieria Sector 3 Capitală, organizează conferința intitulată

                                                        Golgota neamului românesc.

0
0
0
s2sdefault

Scrisoare deschisă a Dr. Pavel Chirilă, către Domnii Iohannis, Dragnea, Grindeanu și Bodog pe tema obligativității vaccinării

chirilaUnul dintre subiectele pe care românii se ceartă, de câțiva ani, este pro sau contra vaccinare. Taberele sunt pe poziții aproape ireductibile, fiecare afirmând că deține adevărul suprem. Din păcate, sunt prea puțini cei care privesc cu luciditate fenomenul, acceptând că poate nu dețin adevărul absolut, scrie Active News, preluat de Romanian Global News.

Mai mult decât atât, Ministerul Sănătății are un proiect în care se dorește impunerea vaccinării obligatorii, iar în cazul refuzului din partea părinților, aceștia ar putea fi chiar sancționați

Unul dintre cei mai respectați doctori din România, Prof. Univ Dr. Pavel Chirilă, a decis să se implice în această dezbatere transmițând o scrisoare deschisă celor mai importanți oameni politici din țara noastră.

Acesta consideră că obligativitatea vaccinării copiilor reprezintă o eroare gravă și le pune în pericol acestora sănătatea. Din experiența acumulată de-alungul anilor, Prof. Univ Dr. Pavel Chirilă a precizat că a întâlnit în dese rânduri cazuri în care copiii au avut de suferit de pe urma vaccinurilor, unii fiind în stare foarte gravă.

„Stimate Domnule Klaus Iohanis

Stimate Domnule Liviu Dragnea

Stimate Domnule Sorin Grindeanu

Stimate Domnule Florian Bodog,

Sînt Dr Pavel Chirilă, profesor universitar de Bioetică- știință care se ocupă cu „ce e bine și ce nu e bine în lumea viului", adică în cercetarea și practica medicală.

Îmi permit să vă sfătuiesc și în același timp să vă rog ca pe niște personalități politice responsabile și care - cred - țineți la poporul român, SĂ NU PROPUNEȚI ȘI SĂ NU APROBAȚI LEGEA VACCINĂRII OBLIGATORII la care lucrați în prezent.

Injectarea unei substanțe farmacoloc active în trupul unui om (concetățean) fără acordul lui riscă să facă rău „în numele binelui".

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Powered by Rebel IT & Services
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.