hristos asteapta inchisoare 3Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CE URMARESTE DUMNEZEU”
Pana la judecata din urma, mantuirea se poate dobandi oriunde, si pe campuri de bataie; si se poate dobandi si din iad; si se poate pierde oriunde, si in manastiri, si in ceata sfintilor Apostoli, si s-a pierdut si in Rai. Talharul, rastignit pentru faptele sale,

Dragii noștri,

Cu mare bucurie vă comunicăm că, din bugetul rămas de la desfășurarea taberei „Zilele Prieteniei la Valea Plopului - 2019” și al donațiilor financiare oferite de voluntarii, prietenii, membrii și apropiații fundației, am achiziționat o MAȘINĂ DE SPĂLAT PARDOSELI DURE, LAVOR QUICK 36 E - profesionistă (imagini).

De asemenea, vă invităm să fiți alături de noi la ultima deplasare din 2019, la Valea Plopului și Valea Screzii (mai multe imagini aici).
Prin demersul nostru încercăm să acoperim cât mai mult din necesitățile celor care locuiesc aici.
Acestea sunt căile prin care puteți ajuta:

A) Participarea la colecta de produse

- Alimente: paste, pate vegetal, margarină, pește, ouă, oțet, ciuperci.
Conserve: mazare, fasole verde, pește, pastă de tomate
Legume proaspete: morcov, albitură, țelină, praz.

- Produse de menaj: soluții curățenie, cloramină, soluție de geamuri, cif, domestos, detergent de vase, soluție curățat inox, găleți plastic, găleți cu mop, saci menajeri, lingurițe

- Produse de igienă: pampers nr 3, 4, 5, șervețele umede.

- Medicamente: nurofen capsule și suspensie, siropuri de tuse, algocalmin capsule și fiole , metroclopramid capsule și soluție, debridat capsule și suspensie, faringosept, alcool sanitar.

B) Transportarea donațiilor
Aceasta se va face exclusiv prin voluntariat.

În cazul în care doriți să ajutați cu serviciul de transport atât al produselor cât și al mașinii de curățat pardoseli, vă rugam să anunțați coordonatorul de proiect până joi, 14 noiembrie 2019, la adresa de email: stefaniapauciuc@gmail.com sau telefon: 0722.310.998.

C) Participarea la organizarea și încărcarea mașinilor

Întâlnirea va avea loc sâmbătă,16 noiembrie 2019, ora 8.00, la sediul fundației (Str. Alexandru Depărățeanu nr. 20, Ap.2, interfon 002, Sector 1, București) iar plecarea se va face la 8:30.

D) Popularizarea acțiunii

Povestiți despre acțiune prietenilor și cunoscuților dumneavoastră.
Trimiteți-ne adrese de e-mail ale celor interesați să fie informați și oferiți-le datele de contact ale coordonatorului.

E) Sprijin prin donații pentru procurarea produselor de mai sus

Dacă doriţi să sustineţi financiar demersul nostru, iată datele necesare:

Fundaţia Creştină Părintele Arsenie Boca,
C.I.F: 25236717
Cont IBAN: RO75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească - Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile plății: „Proiectul Valea Plopului”)

sau direct la sediul din Str. Alexandru Depărățeanu nr. 20, Ap.2, interfon 002, Sector 1, București, începând de vineri 08 noiembrie, între orele 9.30 - 17.00. Persoana de contact este dna Florina Ionescu: 0760141744.

Cei care nu se pot încadra în program sunt rugați să ne contacteze la numerele de telefon:
fix. 021 223 24 96, mobil +40 760 141 744; +40 724 271 236.

Pentru orice alte informații sau lămuriri, vă rugăm să contactați coordonatorul proiectului : Ștefania Pauciuc, email stefaniapauciuc@gmail.com, tel. 0722.310.998.

Mulțumim tuturor și vă invităm alături de noi cu inima, priceperea și fapta .

Numai bine,
Ștefania Pauciuc

Lansare de carte
Cartea „Adevăr și demonstrație. De la incompletitudinea lui Godel la vederea mai presus de orice înțelegere a Sfântului Grigorie Palama” reflectă cercetările din ultimii ani ai conf. univ. dr. Adrian Lemeni concentrate pe evidențierea dimensiunii existențiale a mărturisirii Adevărului. Autorul relaționează demersul unui logician de geniu, Kurt Godel, cu experiența duhovnicească a unui vârf al misticii ortodoxe, Sfântul Grigorie Palama.

dosareCNSAS
Din păcate, CNSAS se transformă treptat într-o instituție de inspirație sovietică, care perturbă și acoperă, prin rebarbative personaje funeste și puternic ideologizate, adevărul scrisului istoric românesc? Pe bună dreptate conducerea IICMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc) s-a revoltat.

Într-un comunicat postat pe pagina de internet a instituției se arată că IICMER „a luat act cu uimire și indignare de declarațiile recente” ale celor doi cercetători. „Este un act de vandalism intelectual să califici terifiantul experiment derulat la închisoarea din Pitești drept o simplă răfuială între grupări adverse, fie ele și legionare. Exonerarea autorităților comuniste de vina de a fi încurajat și patronat un asemenea episod de degradare a ființei umane reprezintă o lovitură pe obrazul celor care, proveniți din mai tot spectrul politic și ideologic al epocii, au fost supuși unui regim de tortură la care, după cum spunea și Alexandr Soljenițân, nici măcar artizanii GULAG-ului nu s-au gândit”, afirmă conducerea instituției. „La trei decenii de la căderea simbolică a comunismului, este trist și revoltător să constați că oameni care au cercetat arhivele dictaturii proletariatului nu au înțeles nimic din drama consumată în universul concentraționar, utilizând etichetări abuzive și trăgând concluzii imunde. Cât se poate de necesare, dacă sunt folosite cu discernământ, nuanțele în istoriografie nu sunt același lucru cu relativismul”.

Pe de altă parte, tot din păcate, chiar Sfântul Sinod a căzut în interpretarea greșită a documentelor fostei securități comuniste despre părintele Arsenie Boca. În loc să canonizeze pe Sfântul Ardealului, ierarhia BOR a mai înființat o subcomisie să cerceteze arhivele CNSAS, adică ce spuneau și credeau falsificând realitatea ofițerii de securitate despre Arsenie Boca. Credeam că în fruntea ierarhiei noastre este mai mai mult discernământ în chestiunea fostului regim comunist ateu, iar episcopii nu se pot înșela privind falsitatea rapoartelor fostei securități făcute cu rea intenție și distorsionare a realității despre oamenii bisericii în cea mai neagră perioadă a comunismului. Biserica noastră trebuie să cerceteze după 30 de ani de la revoluție ce părere aveau securiștii torționari despre Arsenie Boca în anii 50/60, care mințeau în interes ideologic și personal pentru grade și pensii speciale. Importantă este dragostea oamenilor și mărturiile despre minunile din viața părintelui Arsenie Boca, nu documentele pline de falsuri emise de securitatea comunistă. Se pare că astăzi, fost securitate a câștigat ideologic și documentar rolul de paznic al adevărului istoric, de chiar Sfântul Sinod mai cere timp să-i cerceteze documentele din dosarul lui Arsenie Boca, făcute de cei care doreau să demanteleze Biserica și credința românilor. E Kafka? Să se cerceteze la sursa răului, care dorea o Românie creștină? E o ironie a istoriei, care a jucat feste Sfântului Sinod al BOR, dar și multor istorici debusolați de minciuna propagată prin depozitarul de la CNSAS de către fosta securitate. Tot mai mult, adevărul istoric umblă astăzi cu capul spart fără metodă și fără nicio selecție a izvoarelor documentare. Poate Academia Română ar trebui să scoată pe piață un manual de metodă istoriografică pentru ca derapaje, ca cele de la CNSAS, ce duc la falsificarea istoriei României să nu se mai repete. Istoria nu poate fi scrisă pe punctul de vedere al securității comuniste, un fel de maculatură a puterii totalitare encomiastice. Istoricul are datoria morală să cerceteze pe mai multe surse și izvoare și să nu se lase influențat de ditorsionarea istoriei făcută cu rea intenție de ofițerii de securitate pentru ca ulterior tineri istorici fără conștiință, morală sau acribie să ia de bune minciunile sistemului totalitar opresiv.

Ionuț Țene

(Sursa text)