pocaintaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „TAMADUIREA SI IERTAREA”
„Iertarea pacatelor nu inseamna ca le spovedesti mereu si le iei de la capat - ca iarasi le vei spovedi. Crestinismul mai e si chestiune de refacere a vointei. Ne trebuie bunavointa voastra - ca s-o facem vointa; tarie de caracter si simtire de obraz.

VPlopului
Dragii noștri,

Pentru toate momentele frumoase care au fost și care urmează să vină, vă mulțumim!
Noul an să vă aducă bucurie și liniște în casele dumneavoastră! La mulți ani!
Vă invităm să ne însoțiți pe 18 ianuarie 2020, în prima deplasare a acestui an, la prietenii din Valea Plopului! Vă așteptăm cu drag în număr cât mai mare!

Iată cum ne puteți ajuta și vă puteți implica în acțiunea noastră de sâmbătă 18 ianuarie:

A: Participarea la colecta de produse și bani
Necesitățile pentru această dată sunt următoarele:
- Alimente: banane, mandarine, portocale, legume proaspete, piept de pui, pulpe pui, ouă, ficat de pui, mezeluri,conserve de fasole verde, mazare, roșii (colectarea alimentelor se va face doar în ziua de vineri, 17 ianuarie).
- Produse de menaj: saci menajeri rezistenți (35-120l), pastile cloramină Javel, mănuși unică folosință, rolă de hârtie, soluții de curățenie, detergent de vase/baie /geamuri.
- Produse de igienă: șampon copii, șampon adulți, șampon antiparazitar, absorbante damă, șervețele umede.

Punct de colectare: Str. Alexandru Depărățeanu, nr 20, Parter, Interfon 002, Sector 1, București. Colectarea se va efectua în perioada 13 - 17 ianuarie 2020, orele 9 - 16 (cei care nu se pot încadra în program sunt rugați să ne contacteze la nr. de telefon 0760 141 744 - Florina Ionescu).

În cazul în care doriți să ajutați cu donaţii financiare, puteți transfera sumele în următorul cont:
FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii

(de specificat la detaliile plății: „Pentru Valea Plopului”)
sau numerarla sediul fundației din str. Alexandru Depărățeanu, nr. 20, parter, interfon 002, sector 1, București

B: Voluntariat pentru transportarea darurilor

Transportarea donațiilor se va face exclusiv prin voluntariat. Mulțumim tuturor membrilor și prietenilor fundației care ajutați ca produsele să ajungă la destinație. Vom primi cu plăcere vizitatori, în limita locurilor disponibile și în ordinea înscrierii. În cazul în care doriți să ajutați cu serviciul de transport și voluntariat, vă rugăm să anunțați coordonatorul de proiect, dna. Ștefania Pauciuc,  până vineri, 17 ianuarie 2020, la adresa de email: stefaniapauciuc@gmail.com sau nr. de telefon: 0722 310 998.

C: Popularizarea acțiunii

Ne puteți ajuta fie cu produse dintre cele solicitate, fie cu transportul acestora și cu jertfa din timpul liber, fie prin a face cunoscută această inițiativă în rândul cunoștințelor dvs.
Povestiți despre acțiune prietenilor și cunoscuților dumneavoastră.
Trimiteți-ne adrese de e-mail ale celor interesați să fie informați sau oferiți-le datele de contact ale coordonatorului.

Întâlnirea pentru plecarea de sâmbată (organizarea și încărcarea mașinilor), 18 ianuarie 2020, va fi la sediul fundației.

Pentru orice alte informații sau lămuriri, vă rog să contactați coordonatorul proiectului la adresa de email: stefaniapauciuc@gmail.com sau la telefonul 0722.310.998

Ștefania Pauciuc

image4
Vă invităm pe 15 ianuarie 2020, ora 17.00, de Ziua Culturii Naționale, să marcăm împreună, printr-un eveniment cultural, cei 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu.

dosareCNSAS
Din păcate, CNSAS se transformă treptat într-o instituție de inspirație sovietică, care perturbă și acoperă, prin rebarbative personaje funeste și puternic ideologizate, adevărul scrisului istoric românesc? Pe bună dreptate conducerea IICMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc) s-a revoltat.

Într-un comunicat postat pe pagina de internet a instituției se arată că IICMER „a luat act cu uimire și indignare de declarațiile recente” ale celor doi cercetători. „Este un act de vandalism intelectual să califici terifiantul experiment derulat la închisoarea din Pitești drept o simplă răfuială între grupări adverse, fie ele și legionare. Exonerarea autorităților comuniste de vina de a fi încurajat și patronat un asemenea episod de degradare a ființei umane reprezintă o lovitură pe obrazul celor care, proveniți din mai tot spectrul politic și ideologic al epocii, au fost supuși unui regim de tortură la care, după cum spunea și Alexandr Soljenițân, nici măcar artizanii GULAG-ului nu s-au gândit”, afirmă conducerea instituției. „La trei decenii de la căderea simbolică a comunismului, este trist și revoltător să constați că oameni care au cercetat arhivele dictaturii proletariatului nu au înțeles nimic din drama consumată în universul concentraționar, utilizând etichetări abuzive și trăgând concluzii imunde. Cât se poate de necesare, dacă sunt folosite cu discernământ, nuanțele în istoriografie nu sunt același lucru cu relativismul”.

Pe de altă parte, tot din păcate, chiar Sfântul Sinod a căzut în interpretarea greșită a documentelor fostei securități comuniste despre părintele Arsenie Boca. În loc să canonizeze pe Sfântul Ardealului, ierarhia BOR a mai înființat o subcomisie să cerceteze arhivele CNSAS, adică ce spuneau și credeau falsificând realitatea ofițerii de securitate despre Arsenie Boca. Credeam că în fruntea ierarhiei noastre este mai mai mult discernământ în chestiunea fostului regim comunist ateu, iar episcopii nu se pot înșela privind falsitatea rapoartelor fostei securități făcute cu rea intenție și distorsionare a realității despre oamenii bisericii în cea mai neagră perioadă a comunismului. Biserica noastră trebuie să cerceteze după 30 de ani de la revoluție ce părere aveau securiștii torționari despre Arsenie Boca în anii 50/60, care mințeau în interes ideologic și personal pentru grade și pensii speciale. Importantă este dragostea oamenilor și mărturiile despre minunile din viața părintelui Arsenie Boca, nu documentele pline de falsuri emise de securitatea comunistă. Se pare că astăzi, fost securitate a câștigat ideologic și documentar rolul de paznic al adevărului istoric, de chiar Sfântul Sinod mai cere timp să-i cerceteze documentele din dosarul lui Arsenie Boca, făcute de cei care doreau să demanteleze Biserica și credința românilor. E Kafka? Să se cerceteze la sursa răului, care dorea o Românie creștină? E o ironie a istoriei, care a jucat feste Sfântului Sinod al BOR, dar și multor istorici debusolați de minciuna propagată prin depozitarul de la CNSAS de către fosta securitate. Tot mai mult, adevărul istoric umblă astăzi cu capul spart fără metodă și fără nicio selecție a izvoarelor documentare. Poate Academia Română ar trebui să scoată pe piață un manual de metodă istoriografică pentru ca derapaje, ca cele de la CNSAS, ce duc la falsificarea istoriei României să nu se mai repete. Istoria nu poate fi scrisă pe punctul de vedere al securității comuniste, un fel de maculatură a puterii totalitare encomiastice. Istoricul are datoria morală să cerceteze pe mai multe surse și izvoare și să nu se lase influențat de ditorsionarea istoriei făcută cu rea intenție de ofițerii de securitate pentru ca ulterior tineri istorici fără conștiință, morală sau acribie să ia de bune minciunile sistemului totalitar opresiv.

Ionuț Țene

(Sursa text)