descărcareAstăzi, 27 mai 2021,  aniversăm 12 ani de activitate a fundației noastre. Le suntem recunoscători tuturor celor care au luat parte la acțiunile și proiectele noastre dăruind semenilor din timpul și bunurile lor. Mulțumim Bunului Dumnezeu, Preasfintei Născatoare de Dumnezeu, Sfântului Ioan Rusul care ne este ocrotitor alături de Părintele Arsenie Boca, fără de care nimic din ce am realizat nu s-ar fi întâmplat. Cu această ocazie, în următoarele rânduri, vă transmitem mesajul dlui Cristian Filip, Președintele Fundației Creștine Părintele Arsenie Boca:
„Bunul Dumnezeu și Părintele Arsenie Boca, au rânduit ca în urma cu 12 ani să pornim pe un drum foarte frumos, presărat cu încercări, împliniri, întâlniri ziditoare cu sfinți și eroi ai zilelor noastre, dar și cu întâlniri prin care am legat prietenii pe viață. În această zi, îi mulțumim lui Dumnezeu, Părintelui Arsenie și Sf Ioan Rusul, cu recunoștință pentru multele și minunatele daruri primite în acești 12 ani și le aducem un pios omagiu celor care prin harul lor, ne-au marcat acești minunați ani: în primul rând, dlui Dan Lucinescu, cel care a stat la baza întemeierii Fundației și totodată cel care i-a dat și numele, apoi Părintelui Justin Pârvu, primul membru de onoare al Fundației, dr Iosif Niculescu, Aspazia Oțel Petrescu, Părintelui Nicolae Bordașiu, Bădica Corneliu Marcu, trecut la Domnul ca monahul Ipatie, Irinei Elena Boroș, Despinei Crisanda Ianolide sau cel plecat dintre noi la doar 35 de ani, Horațiu Ionuț Pascal. Nu în ultimul rând, mulțumesc tuturor celor care au luat parte la proiectele și acțiunile noastre: voluntari, membril, prieteni, susținători sau pelerini, cei care au făcut posibilă existența acestei povești minunate, numită Fundația Creștină Părintele Arsenie Boca. Vă port pe toți, cu drag în suflet și în rugăciuni. Ne rugăm Bunului Dumnezeu, Maicuței Domnului, Părintelui Arsenie și Sfântului Ioan Rusul, cel pe care cu bucurie îl prăznuim în fiecare an la data de 27 mai, să ne dea dragoste, credință, nădejde, sănătate, bucurie, gânduri și fapte bune! La mulți ani!” 
Cristian Filip, Președintele Fundației Creștine Părintele Arsenie Boca.

0
0
0
s2sdefault

afis expozitie Cuviosul Gherontie 1320x1020
În a doua jumătate a lunii mai 2021, Galeria Romană găzduiește un eveniment cultural inedit, expoziția: “VĂZDUHURILE GHERONTICE ŞI ALTE ISPRĂVI ICONICE” – a Cuviosului Gherontie. 
Vernisajul va avea loc sâmbătă, 15 mai 2021, începând cu ora 15:00, Bd. Lascăr Catargiu, nr 1, sector 1, Bucureşti.
Devenit cunoscut din ce în ce mai mult după plecarea sa, prin mărturisirile adunate în deja trei cărți, Cuviosul Gherontie se lasă descoperit acum și într-un alt mod, prin intermediul lucrărilor sale.

0
0
0
s2sdefault

doneaza sange
În zilele de 15 și 16 aprilie 2021, în intervalul orar 8.00 -13.00, la Centrul de Transfuzie Sanguină București, str. Constantin Caracaș, nr. 2, sector 1, Fundația Creștină Părintele Arsenie Boca organizează prima Campanie de Donare de Sânge din acest an.
La nivel național este o lipsă acută de sânge ceea ce ne îndeamnă să fim uniți cu toți cei aflați în suferință pe paturile spitalelor în contextul pandemiei. 

0
0
0
s2sdefault

Pr.Ioan Coverca
– Ne bucurăm, mereu, să vorbim despre sfinți. Dar drumul sfințeniei pornește adesea de jos, de la oameni modești, care și-au plătit credința cu prețul iadului. O credință mare, pe care o dau mai departe și-o fac să ardă, ca lumânările din bradul Crăciunului ...

În cartierul bucureștean Militari, marea de blocuri e despicată de silueta albă a unei biserici asemănătoare ca o picătură de apă cu vechile ctitorii ale domnilor noștri valahi. Istoria ei nu începe însă în vremuri străbune.

0
0
0
s2sdefault

dna aspazia otel
Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, s-au împlinit 3 ani de la trecerea la Domnul a doamnei Aspazia Oțel Petrescu, căreia îi datorăm recunoștință, cea care a mărturisit și apărat Ortodoxia cu prețul libertății sale în timpul regimului comunist.

S-a născut în comuna Cotul Ostriţei, Ucraina de astăzi. „Satul meu natal, din preajma Cernăuților este un «cot» neaoș românesc, fericit în anul nașterii mele, pentru că se afla «acasă» lângă patria mamă, după Unirea cea Mare, timp astral pentru întreaga noastră țară, ce se numea cu binecuvântată mândrie ROMÂNIA MARE”. 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.