doneaza sange
În zilele de 15 și 16 aprilie 2021, în intervalul orar 8.00 -13.00, la Centrul de Transfuzie Sanguină București, str. Constantin Caracaș, nr. 2, sector 1, Fundația Creștină Părintele Arsenie Boca organizează prima Campanie de Donare de Sânge din acest an.
La nivel național este o lipsă acută de sânge ceea ce ne îndeamnă să fim uniți cu toți cei aflați în suferință pe paturile spitalelor în contextul pandemiei. 

0
0
0
s2sdefault

Pr.Ioan Coverca
– Ne bucurăm, mereu, să vorbim despre sfinți. Dar drumul sfințeniei pornește adesea de jos, de la oameni modești, care și-au plătit credința cu prețul iadului. O credință mare, pe care o dau mai departe și-o fac să ardă, ca lumânările din bradul Crăciunului ...

În cartierul bucureștean Militari, marea de blocuri e despicată de silueta albă a unei biserici asemănătoare ca o picătură de apă cu vechile ctitorii ale domnilor noștri valahi. Istoria ei nu începe însă în vremuri străbune.

0
0
0
s2sdefault

dna aspazia otel
Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, s-au împlinit 3 ani de la trecerea la Domnul a doamnei Aspazia Oțel Petrescu, căreia îi datorăm recunoștință, cea care a mărturisit și apărat Ortodoxia cu prețul libertății sale în timpul regimului comunist.

S-a născut în comuna Cotul Ostriţei, Ucraina de astăzi. „Satul meu natal, din preajma Cernăuților este un «cot» neaoș românesc, fericit în anul nașterii mele, pentru că se afla «acasă» lângă patria mamă, după Unirea cea Mare, timp astral pentru întreaga noastră țară, ce se numea cu binecuvântată mândrie ROMÂNIA MARE”. 

0
0
0
s2sdefault

mihai eminescu
Academia Română sărbătorește Ziua Culturii Naționale, vineri, 15 ianuarie 2021, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“.
Despre importanța acestei sărbători culturale și despre rolul ei simbolic în păstrarea și cultivarea identității naționale vor vorbi academician Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, academician Eugen Simion, președintele Secției de Filologie și Literatură a Academiei Române și inițiator al Zilei Culturii Naționale, și academician Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române și președintele Secției de Arte, Arhitectură și Audio-Vizual.

0
0
0
s2sdefault

coperta 14 sf simeonCel ce voieşte să fie creştin trebuie mai întâi să fie poet, spunea Cuviosul Porfirie Kavsokalivitul, iar Stareţul Sofronie de la Essex făcea obştei sale urarea: „O, cum aş dori ca voi toţi să fiţi poeţi!” (şi Părintele Sofronie avea întotdeauna în minte şi sensul grecesc, etimologic, al cuvântului „poet” – ποιητής, adică „făcător, creator”). Din acest gând s-a născut şi noua traducere românească a vestitelor „Imne” ale Sfântului Simeon Noul Theolog. Astfel, tălmăcitorul de acum nu şi-a propus să înlocuiască ediţiile savante care au premers-o, îmbogăţite de erudiţii lor autori cu comentarii şi exegeze, ci – mai presus de toate! –, într-o traducere acrivoasă în stihuri cu rimă, să redea acel duh poetic însuflat, „făcător întru veşnicie”, din cântările-iubiri ale marelui Cuvântător-de-Dumnezeu.

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.