Maica DomnuluiCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „LUPTA DUPA LEGE
„Cei ce nu urmaresc in viata aceasta nimic mai mult decat sa fie fericiti in lume si tihniti in trup, acestia n-au razboi cu diavolul: pe acestia ii are tara de razboi. Caci cata vreme umbla dupa tihneala si fericire desarta, n-au sa se trezeasca din vraja vrajmasa,

BucuriaGiurgiu
Dragii noștri,

Sâmbătă, pe 24 august, cu ajutorul Domnului, organizăm o nouă vizită la copiii din Centrul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Slobozia, județul Giurgiu.
Pentru pregătirea acestei vizite, vă rugăm să ne fiți alături, ajutând fiecare după puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrană și întreținere curentă pentru această perioadă, dar în special cu următoarele:

- produse alimentare: zacuscă, pate vegetal, măsline, delikat, mezeluri, pui, piept de pui, drojdie, ouă, ciuperci, castraveți și ardei în oțet, fructe, cereale, cașcaval, ceai, iaurt, smântână, unt;
- produse de igienă și curățenie: detartrant, role de hârtie, bureți de sârmă, Domestos, soluție de pardoseli, șervețele umede, saci menajeri (35 l), folie alimentară, chibrituri.

Vă reamintim faptul că Părintele Valentin Ștefan și doamna preoteasă Veronica depun eforturi binecuvântate nu numai întru ajutorarea mamelor și copiilor găzduiți în acest centru pentru primirea victimelor violenței domestice (40 de persoane), dar și pentru sprijinirea în continuare a celor care nu pot rămâne aici după expirarea perioadei permise de lege.
Astfel, în prezent, în comuna Slobozia mai sunt ajutate 5 mame și 17 copii, iar într-o comună învecinată, Vedea, o mamă cu cei șase copii ai săi beneficiază, de asemenea, de ajutor.

Vă așteptăm și pe dumneavoastră să vă alăturați proiectului Fundației noastre, pentru ca această frumoasă lucrare de asistență socială și de natură profund creștină din comuna Slobozia să fie de folos pentru cât mai mulți dintre semenii noștri.

În cazul în care doriți să ajutați Așezământul cu donaţii financiare, necesare inclusiv pentru achitarea facturilor de utilități, puteți dona sumele în următorul cont:
FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile plății: "Pentru Giurgiu")

Vă așteptăm la sediul Fundației cu donații, începând de luni, 19 august, între orele 9.30-17.00. În cazul în care doriți să ne însoțiți, vă rugăm să ne anunțați în timp util pentru a putea organiza deplasarea, respectiv, cel târziu până joi, 22 august.
Persoană de contact: Simona Șandru, e-mail sandrusimona@yahoo.com.

Apelăm și de această dată la persoanele care dispun de mașini și/sau dube să ne ajute cu transportarea donațiilor ce vor fi făcute și cu asigurarea unor locuri disponibile în mașini, pentru cei care vor dori să ne însoțească în această vizită.

Vă mulțumim de pe acum pentru toate darurile dumneavoastră și pentru că sunteți alături de noi!
Dragul nostru părinte să vă aibă sub ocrotirea sa!
Doamne, ajută!

FerdinandsiMariaregiimariiuniri
În ce contexte istorice sunt înfățișați regele Ferdinand și regina Maria?

Care este povestea din spatele bijuteriilor reginei?
Era costumul național purtat de regină o formă de avangardă vestimentară?
Cum se leagă gândurile reginei din caietele sale de schițe de căutările personale din acea perioadă?
Ce se poate vedea pentru prima dată de către public în

169 de ani de la nasterea lui Eminescu
La împlinirea a 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, marți, 15 ianuarie 2019, va fi oficiată o slujbă de pomenire la Cimitirul Bellu din București, informează Sectorul cultural și comunicații media al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Începând cu ora 8:00, în capela Cimitirului Bellu va fi oficiată Sfânta Liturghie de un sobor de preoți care slujesc în cimitirele din București, urmată de slujba Parastasului la mormântul poetului, la ora 10:00. La finalul slujbei de pomenire, la mormântul lui Mihai Eminescu va fi depusă o coroană de flori din partea Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, la ora 10:30, în Catedrala Patriarhală, după Sfânta Liturghie, se va săvârși slujba Parastasului pentru marele poet.

Sursa: Sectorul cultural și comunicaţii media al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Accept Refuz