sfantul nicolaeDraganescu

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „SFANTUL IERARH NICOLAE”
„Poate ca si aci sta o taina a sfinteniei lui (n.n. Sf. Nicolae): in capacitatea lui de a aduna suferinta. Suferinta pe care o aduna de la toti, ii facea iubirea mai stralucitoare: - si acestea laolalta ard ca o faclie viata sfantului -, care apoi, mai multa suferinta atrage, sporind focul iubirii sale de oameni. Suferinta si iubirea se cresc in progresie una pe alta, in sfinti. Asa se face ca inima lui era o mare in care se revarsau toate lacrimile si durerile pamantului si gaseau alinare. Cred ca aceasta e o taina a «luminatorilor lumii». [...]
Dar marea minune - si din ce in ce mai rara intre oameni - e tocmai aceasta lumina a inimii, careia Dumnezeu nu-i pune hotar mormantul. De aceea Dumnezeu o lauda cu fapte mai presus de fire, cinstind cu ele pomenirea iubitilor Sai: iubitori de oameni, sfintii.
Dumnezeu o lauda cu faptele mai presus de fire. Sa o laudam si noi... macar cu vorba!

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 250, 251.
Foto: Icoana Sf. Nicolae pictata de Pr. Arsenie Boca; Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

cuvinte vii PrArsenieBoca

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MASURILE VREMILOR”
„Semnele umplerii masurilor sunt limitele naturii omenesti, si anume: cat bine si cat rau poate face si rabda firea omeneasca. Limitele raului sunt limitele naturii. Stavila aceasta a pus-o Dumnezeu. Ca rautatea sa nu fie infinita, sa nu fie nemuritoare, a vamuit-o cu moartea.
De aceea razboaiele sunt din ce in ce mai catastrofale, incat, la unul din ultimele razboaie scrie ca va muri a treia parte din omenire (Apocalipsa 9,15). Ca si cum cazanul timpului nu mai dainuieste decat pana cand omul se va desavarsi in faradelegi; iar atunci se va transforma - pentru cei ce l-au umplut, - intr-un cazan metafizic de constiinte chinuite (Intelepciunea lui Solomon 5,2-9).
[...] Putem spune doar ca Dumnezeu, intrucat prevede miscarile libertatii omenesti, singur El stie si detine etapele timpului, - cat va mai fi timp -, caci umplerea timpului de rautati atrage un mod necunoscut de existenta a omului in timp, cand «timp nu va mai fi» (Apocalipsa 10,6).

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 253.
Foto: Coperta cartii „Cuvinte Vii”, culegere a predicilor Pr. Arsenie Boca; Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

Semnificaţia istorică a zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României

1 Decembrie 1918 este Ziua Naţională a României şi macrhează un eveniment istoric: unirea Transilvaniei cu România.
romania mare 4752x500

Ziua națională a României a fost, între anii 1866-1947, ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989 ziua de 23 august. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu și publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. Această prevedere a fost reluată de Constituția României din 1991, articolul 12, alineatul 2.

„Ziua de 1 decembrie este o poveste mai veche, chiar dacă, pentru noi, de puţină vreme, de doar 23 de ani, reprezintă Ziua Naţională. De aproape 100 de ani, a fost o festivitate care, în fiecare an, a însemnat foarte mult pentru România Mare de după 1918, deşi Ziua Naţională era cu totul alta. Era sărbătorită în luna mai şi dedicată regelui”, a declarat istoricul Adrian Majuru, citat de Mediafax. „România nu s-a putut articula temeinic nici pe o suveranitate puternică până când nu a reuşit, în 1918, să aducă cu mare noroc şi Basarabia, Transilvania cu Bucovina, Banatul, Crişana şi Maramureşul”, a continuat el.

0
0
0
s2sdefault

PRARSENIEBOCA28 de ani de la trecerea la DOMNUL a Parintelui Arsenie Boca

<Parintele Protosinghel Arsenie Boca

„Dumnezeu e făcătorul de minuni în sfinţii Săi, indiferent dacă sunt în lumea aceasta sau s-au mutat în cealaltă." (Ieromonah Arsenie Boca, Cuvinte Vii, Capitolul 99 Sfântul Ierarh Nicolae, Editura Charisma, Deva, 2006.)

Doamne, odihneste-l pe Preacuviosul Parinte Protosinghel Arsenie Boca in randul Dreptilor Tai si asculta rugaciunile sale pentru noi, pacatosii!
Sfinte Parinte Arsenie Boca, roaga-te pentru iertarea pacatelor noastre, caci iata, ne departam de Dumnezeu si uitam sa Il iubim si sa Ii acordam timp din viata noastra! Sfinte Parinte, roaga-te sa fim mai buni, mai rabdatori si mai solidari in cele bune si placute lui Dumnezeu, roaga-te sa putem iubi cu tot sufletul adevarul si sa traim in pace cu noi insine si cu ceilalti din jurul nostru! Roaga-te, te rugam Parinte Arsenie Boca, sa ne trezim si sa ii slujim lui Dumnezeu noi, toti romanii de aici si de pretutindeni! 

0
0
0
s2sdefault

MormantPABPrislop

Va asteptam cu drag in pelerinajul nostru de suflet: Impreuna la Parastasul Parintelui Arsenie Boca - Manastirea Prislop
Luni si marti, 27-28 noiembrie 2017, va asteptam, pe toti cei care v-ati inscris, sa ne fiti alaturi in pelerinajul catre Prislop. Luni dimineata, la ora 6:30, sunteti asteptati la autocarul care se va afla parcat in dreptul gurii de metrou dinspre Guvern, Bdul Aviatorilor. Plecarea va fi la ora 7 fix, va rugam mult sa ii respectati pe ceilalti pelerini, nu intarziati! Continuare
Foto: Mormantul Parintelui Arsenie Boca, Mănăstirea Prislop; Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2