Iisus_HristosCuvântul de învățătură al Părintelui Arsenie Boca
Extras din „FRAGMENTE, SFATURI, ÎNSEMNĂRI”

„Faptul ca simți «provocarea» oarecui, dovedește că, în realitate, ai ajuns la o vârstă interioară, când îți recunoști apartenența ta la creștinism: devii conștient de creștinismul tau. De aici începe trebuința de-a-l  cunoaște, de a citi Scriptura.
Creștinismul se învață cel mai bine când constați că-ți trebuie - nu când ți se predică urechilor.”

Sursa: Daniil Stoenescu - Episcop Locțiitor al Daciei Felix - Părintele Arsenie -  „Omul îmbrăcat în haină de in”  și  „Îngerul cu cădelnița de aur”, Editura Charisma, Sinaia, 2008, p. 449
Foto: Iisus Hristos - Gravură a Părintelui Arsenie Boca 

aUTOGRAFEmTrepte spre cota 90

Dragii noștri,

Cu mare bucurie în suflet vă anunțăm mult așteptata întâlnire cu domnul Dan Lucinescu de anul acesta.
Joi, 25 mai 2017, orele 18:00, vom fi cu toții alături de dl Dan Lucinescu, Președintele de Onoare al fundației noastre, la aniversarea celor 90 de ani de viață.
Evenimentul se va desfășura într-o zi de mare sărbătoare creștină și națională: ÎNĂLȚAREA DOMNULUI și ZIUA EROILOR, în sala Mircea Eliade a Bibliotecii Naționale a României (Bdul Unirii nr. 22).
Vă așteptăm cu drag!  Continuare


PrIoan_IovannPreacuviosul Părinte Arhimandrit Ioan Iovan de la mănăstirea Recea: „Iisus Hristos este același, noi însă nu”

În urmă cu zece ani am fost la Mănăstirea Recea – Mureş, acest veritabil tezaur al spiritualităţii ortodoxe şi a celei româneşti autentice. 
Am fost de foarte multe ori la această sfântă aşezare, care cuprinde atâtea comori ale spiritualităţii noastre eterne, româneşti şi ortodoxe, de fiecare dată fiind foarte impresionat de toate cele văzute şi auzite în acest loc sfânt – în care trebuie să ne lepădăm de încălţămintea netrebniciei şi a cerbiciei noastre! Continuare
Sursa foto


DSC05456Slujba de pomenire a ostașilor români căzuți în Primul Război Mondial în Franța

Sâmbătă, 13 mai 2017, la ora 15,00, a avut loc slujba de pomenire la Cimitirul militar român din Haguenau, unde odihnesc 467 de ostasi români morti în Alsacia si Lorena, în timpul Primului ràzboi mondial, ca prizonieri de ràzboi la germani, transmite Romanian Global News. Continuare   
 
 
0
0
0
s2sdefault
Valea_plop3
Sursa foto
Plecare la Așezământul de la Valea Plopului- Valea Screzii - 13 mai 2017

Dragi prieteni,

Ne bucurăm să avem prilejul  să vă spunem din nou: Hristos a înviat!
După ce am trăit fiecare sfintele sărbători cu cei dragi ai noștri, dorim să vă invităm să ne fiți alături în inițiativa noastră de a ne manifesta solidaritatea și cu cei mai puțin apropiați.  Continuare 

Prof.-Dr.-Pavel-Chirila
Prof. Dr. Pavel Chirilă
(Sursa foto)
Scrisoare deschisă a Dr. Pavel Chirilă, către Domnii Iohannis, Dragnea, Grindeanu și Bodog pe tema obligativității vaccinării

Unul dintre subiectele pe care românii se ceartă, de câțiva ani, este pro sau contra vaccinare. Taberele sunt pe poziții aproape ireductibile, fiecare afirmând că deține adevărul suprem. Continuare
CatedralaVoluntarinews
Voluntari, 2016
(Sursa foto)
Pelerinaj la Cinstitul Brâu al Maicii Domnului și Moaștele Sf. Stelian - 9-15 mai 2017

În perioada 09-15 mai a.c., Cinstitul Brâu al Maicii Domnului și moaștele Sfântului Cuvios Stelian – ocrotitorul copiilor vor fi aduse în orașul Voluntari, la Catedrala Sfânta Cuvioasă Parascheva - Intrarea Domnului în Ierusalim. Continuare
picturacercx
Cerc de pictură pentru copii la Biserica Sf. Cuv. Antonie cel Mare - Titan - 6 mai 2017

Parohia noastră invită toți copiii și tinerii bisericii noastre, preșcolari și școlari, elevi, liceeni și adolescenți, la un atelier/cerc de pictură, intitulat sugestiv: 
"Iisus Hristos Cel Inviat - Chipul si Icoana sufletelor noastre". Continuare

Golgotaa
Conferința ”Golgota neamului românesc” cu participarea a două foste deținute politic - 7 mai 2017

Parohia Soborul Maicii Domnului, protoieria Sector 3 Capitală, organizează conferința intitulată ”Golgota neamului românesc”. Continuare

m-vulcanescu

113 ani de la nașterea lui Mircea Vulcănescu

Împlinirea a 113 ani de la naşterea sa în pământul neamului românesc şi a 65 de ani de la mutarea sa în veşnicele şi cereştile locaşuri – Mircea Vulcănescu (1904 – 1952). Continuare

0
0
0
s2sdefault
               
              Cuvântul de învățătură 
            al Părintelui Arsenie Boca

Fragment din ”PENTRU PACE”

”Dumnezeu a dat multe lucruri oamenilor, dar trei lucruri nu le-a dat în întregime. Acestea sunt: Viața, Adevărul și Pacea.
Toată istoria oamenilor pe pământ dovedește că singuri, ca de la ei putere, nu-și pot asigura nici Viața - de vreme ce e mereu pândită de moarte- nu-și pot asigura nici adevărul, și tot așa, nu-și pot asigura nici pacea.
Dar le au oarecând, când oamenii sunt pe pace cu Dumnezeu. Fiindcă Dumnezeu este și Adevărul și Viața și Pacea.
Iată cuvinte de temelie pentru pace.
Pe altă temelie decât Hristos, nu rămâne nimic statornic în lume.
*
Rugămu-ne Ție Împărate al Păcii, sălășluiește-Te în conștiința societății omenești, că nu vedem altă întemeiere a Împărăției Păcii, decât pe Tine!”

Sursa text: Daniil Stoenescu - Episcop Locțiitor al Daciei Felix - Părintele Arsenie -”Omul îmbrăcat în haină de in” și ”Îngerul cu cădelniță de aur”,  Editura Charisma, 2009, p. 213.Omulhainain

CARTILE_banner

Președintele de onoare al Fundației Creștine Părintele Arsenie Boca, domnul Dumitru Dan Lucinescu, unul dintre cei trei membri fondatori ai fundației noastre, împlinește anul acesta, pe 21 mai, vârsta de 90 de ani.

Noi, membrii fundației, aducem omagiul nostru domnului Dan Lucinescu prin organizarea

Mai multe detalii aici.

Voluntariatul
este dedicat persoanelor care doresc să se implice într-o cauză fără să aștepte o recompensare de ordin financiar.
În același timp însă, programele de voluntariat reprezintă un aspect important în CV, un mod de a câștiga experiență, dar și un start în carieră.
Departe de a fi o obligație ori o corvoadă, voluntariatul poate fi o activitate plăcută cu o mulțime de avantaje, dându-ți posibilitatea să devii mai organizat și să te poți apoi autoevalua, să găsești tineri care să gândească asemănător cu tine și cu care să poți lega prietenii de durată.

voluntar
Pe toți cei care sunt interesați să facă parte din echipa noastră de voluntari, pentru a se implica în proiectele deja existente dar și în noi proiecte, vă rugăm să trimiteți pe adresa noastră, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., CV-ul dvs.  precum și o scrisoare de intenție în care să specificați: 
  • de ce doriți să vă alăturați echipei noastre precum și
  • în care dintre proiectele deja existente (aici și aici -) ați dori să vă implicați sau
  • ce alte noi proiecte ați dori să propuneți/începeți în cadrul fundației noastre
  • sau/și ce abilități aveți precum și disponibilitățile legate de timp avute. (Interval orar și săptămânal când vă puteți implica în activități de voluntariat).
Vă așteptăm cu drag alături de noi!
Termen limită de trimitere a CV-urilor: 15 mai 2017.

0
0
0
s2sdefault
FelicitarePasti

Dragii noștri,


Vă invităm să lecturați două articole postate pe site-ul nostru, special scrise pentru această perioadă a vieții noastre creștinești:


Programul nostru va reîncepe cu data de miercuri, 19 aprilie 2017
, la sediul fundației ne veți găsi în orarul obișnuit, între orele 8:00-14:00. Vom răspunde la numerele de telefon: 021-223.2496; 0724.271.236 iar începînd cu data de  25 aprilie 2017 și la numărul  0732.316.841. Comenzile de carte vor fi expediate după data de 20 aprilie 2017.  
Vă mulțumim pentru înțelegere si va asteptam cu drag.
0
0
0
s2sdefault
           

             Cuvântul de învățătură 
          al Părintelui Arsenie BocaFragment din Cărarea / Puiul necurat


”Deci, ca să ne mântuim, trebuie să pierdem înclinarea sufletului cea lunecoasă spre împătimirea cu lumea, cu trupul şi cu avuţia, care toate aici rămân. Iar dacă nu ardem această înclinare a sufletului spre lume, sufletul întreg se pierde.
scara_sf_ioan_scararul-590x413
Scara Sf. Ioan Scărarul
Şi totuşi n-am scăpat de curse, căci sunt unii care-şi curăţesc sufletul de patimi prin multe osteneli - şi sufletul are patimile lui: părerea, slava deşartă şi mândria - iar dacă scapă de aceste bucurii mincinoase, dăruindu-le Dumnezeu în schimb adevărate bucurii duhovniceşti, cad în primejdia de a se îndrăgosti aşa de tare de propriul lor suflet pentru faptul că se face curat, încât sufletele lor se sting şi se pierd.
Bucuria neînfrânată, chiar cea pentru daruri cu adevărat duhovniceşti, te poate face să uiţi că încă n-ai ieşit cu totul din împărăţia ispitelor. 

Sufletul însă care se mântuieşte este acela care nu mai trăieşte pentru sine, ci pentru Dumnezeu; sufletul care s-a izbăvit de sine şi petrece ca un dus din lumea aceasta.”

Sursa text: Ieromonah Arsenie Boca - Cărarea Împărăției, Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe Române a Ardealului, 2003, p. 24. 
mainile_ajuta
Dragii noștri,


Cum ar fi să ne trezim într-o zi că ne mișcăm doar cu ajutorul unui scaun cu rotile? Și cum ar fi să avem dureri continue și să trecem prin operații chirurugicale și acest lucru nu numai să nu ne rezolve problemele dar să le și înrăutățească?

Cum ar fi ca, la nici 50 de ani, să existe o unică șansă să îți recapeți un pic mobilitatea dar să nu ai mijloacele financiare să te bucuri de acest lucru?


 
Să citim în continuare povestirea tristă și mai ales ADEVĂRATĂ a unei femei care nu va mai merge niciodată pe ambele picioare (un picior i-a fost deja amputat de la șold în urma unei infecții spitalicești) dar care speră că va putea merge cu ajutorul unei proteze. Numai cu ajutorul nostru va putea plăti proteza necesară si visul său, de a merge din nou, va deveni realitate! 

Vă mulțumim pentru orice sumă de bani pe care o veți aduce la sediul fundației sau o veți depune in contul nostru cu mențiunea: PENTRU DNA RODICA FILIP.
Contul nostru este: FUNDAŢIA CREŞTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA,   C.U.I: 252 36 71 
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000      Banca Românească – Sucursala Domenii

Sau puteți să o contactați direct pe doamna Rodica Filip
la numărul de telefon: 0729.375.597 sau email:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .
Contul dnei Rodica Filip este deschis la BRD pe numele său: 

Rodica Filip
RO88BRDE445SV33735964450
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.