hristos pomul vietii vita de vie

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „SEMANATORUL”
„Noi oamenii nu ne dam seama ce lucruri mari ne-asteapta in privinta prelucrarii noastre, prin mijlocirea cerescului Semanator, si a descoperirii valorii noastre eterne! Prea suntem oameni, infasurati la ochi cu materia de pe noi si cu structura noastra pamanteana, care ne cam cheltuie toata vremea de aici si ne scurteaza zarea.
Trebuie sa fim mai decisi pentru afirmarea lui Dumnezeu, de la care avem obarsia, fiindca ceilalti, care afirma numai materialitatea lumii, o afirma mai tare. si ni se cade noua, crestinilor, ca pe aceeasi masura sa-i afirmam totodata si spiritualitatea. [...]
Asa trebuie sa fie: nimeni nu poate crede in Iisus nepedepsit!
Daca Iisus ne-a rascumparat din moarte vesnica cu pretul vietii, noi de asemenea castigam viata Lui lepadand pe-a noastra, daca vremea o va cere.
De aceea sunt ingaduite incercarile fiindca numai ele „coc" samanta pe pamant a „dumnezeilor dupa dar".
Acestia sunt crestinii, in care Iisus aduce rodul insutit.
Si intereseaza rodul - sensul dat vietii si mortii - si nu intereseaza pamantul de pe el.
Sa intelegem aceasta!

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 142, 143.
Foto:: Iisus Hristos-Vita de Vie; Sursa fotoClick pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

cununie religioasa

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „TAMADUIREA SI IERTAREA”
Nu mai stati cu ganduri ucigase impotriva copiilor, ca nu stii in calea carui mare dar de la Dumnezeu te-ai gasit impotriva - si ai sa dai seama - de aceea mai bine ganditi-va si rugati-va lui Dumnezeu, ca, copiii vostri sa-I fie slujitori intre oameni!

Iata ce spune Scriptura in privinta aceasta: Se intreaba proorocul: „Oare nu le-a facut El ca sa fie o singura faptură, trup si suflet? Si aceasta faptura (unitatea casatoriei) la ce nazuieste ea? - Odrasle pentru Dumnezeu!” (Maleahi 2,15).
Aceasta e pretentia lui Dumnezeu de la casatorie; - si dupa atare roade tanjiti si voi bagand de vina celor pe care le-ati adus.
Tamaduirea slabanogiei neamului de-aci incepe!
Asta i-ar fi iertarea!
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 58, 59.
Foto:: Taina Cununiei; Sursa fotoClick pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

iisus hristos binecuvantand 0

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „SAMARINEANUL”
„A venit un strain, neam urgisit in Israel, caruia i s-a facut mila de om, i s-a apropiat de rani, le-a spalat cu vin (usturimea pocaintei), le-a uns cu untdelemn (celelalte Taine), i-a luat firea sa in spate (Intruparea lui Dumnezeu). A petrecut impreuna cu omul, l-a dat in grija Bisericii.
Iar a doua zi, după Inviere, pecetluind al doilea din cei doi bani de cheltuiala: Noul Testament, a dat Bisericii grija de om, precum si cele doua Testamente, Legea si Harul.
Toata bataia de cap cu omul si tamaduirea constiintei sale, o are Biserica, pana la a doua venire a Samarineanului, cand i se va rasplati ei osteneala. Iata adevarata implinire a Legii in iubire.
Iata Samarineanul, adevaratul aproape al constiintei cazute intre talhari. Iata cu Cine urmeaza sa fim asemenea si ce sa facem, ca raspuns la problema vietii vesnice.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 195, 196.
Foto:: Iisus Hristos binecuvantandi; Sursa fotoClick pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

                                                                                  SINCERE CONDOLEANTE!

Mihai BicaFundatia Crestina Parintele Arsenie Boca este alaturi de actorul si prietenul nostru, Mihai Bica, in momentele de grea cumpana si multa rugaciune pe care Dumnezeu le-a randuit astazi, 28 august 2017, odata cu plecarea la Domnul a mult iubitei mamei sale, CĂLINA BICA.

Actorul Mihai Bica a dat glas multor sfaturi si rugaciuni pe care Parintele Arsenie Boca ni le-a lasat ca zestre de intelepciune si ajutor pe Cararea Imparatiei.
"Aprinde dragostea Ta in inimile noastre, Doamne"
, sa ne putem ruga cu totii pentru sufletul roabei lui Dumnezeu, CĂLINA, mama buna si iubitoare a prietenului nostru, Mihai Bica. Sa ii ierte Dumnezeu toate pacatele si sa ii randuiasca viata vesnica in lumina si iubire!

Dumnezeu sa o odihneasca!

PrArsenieBoca

0
0
0
s2sdefault

sf brancoveni2

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „DOUA SOCOTELI...”
Multimile care-L urmau pe Iisus, trageau de El sa-L faca pamantesc. Iar Iisus tragea de om să-l refaca ceresc.
Iata socotelile omului si iata socotelile Domnului!
N-are rost sa ne intrebam cine are dreptate. Se intelege. Chiar socoteala ingusta, socoteala de gloata, da dreptate socotelii divine.
Omul doreste o vesnicie, e adevarat; numai cat aceasta trebuie stramutata cu om cu tot in Imparatia lui Dumnezeu, de unde e de obarsie. Spre stramutarea omului din raza naturii in zarea mai presus de fire, avem trebuinta mereu, nu numai de painea naturala, ci mai ales de painea mai presus de fire, a Sfintei Impartasanii.”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 137.
Foto: Sfinții Martiri Brâncoveni, Constantin Vodă cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ștefan, Radu, Matei, și sfetnicul Ianache

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.