traditie_in_biserica-foto-oana-nechifor_0_1
Sursa foto: doxologie.ro
Cuvântul de învățătură al Părintelui Arsenie Boca
Fragment din IUBIREA (314)

«Dacă doi dintre voi se vor învoi pe pământ în privinţa unui lucru (mântuirea) pe care îl vor cere: se va da lor de către Tatăl Meu, Carele este în ceruri. Că unde sunt doi sau trei adunaţi întru numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor» (Matei 18, 19-20).
Cuvintele acestea, pe lвngă înţelesul literei, mai au şi următorul înţeles: pământul este trupul, iar mai cu deosebire inima; cei doi sau trei sunt puterile sufletului care, dacă se vor învoi pe pământ, adunându-se într-un gând, va fi şi Dumnezeu în mijlocul lor. Unirea puterilor sufletului pe pământul inimii, însemnează iubirea, căci numai ea uneşte cele învrăjbite. Iar iubirea, cerând ceva de la Dumnezeu, Tatăl răspunde celor doi sau trei de pe pământ, dăruindu-le iubirea Sa din ceruri, care este Fiul Său, şi aşa ne aflăm având pe Dumnezeu, Carele este iubire, în mijlocul nostru.”

Sursa: Părintele Arsenie Boca. Mare îndrumător de suflete din secolul XX; O sinteză a gândirii Părintelui Arsenie în 800 de capete, Editura Teognost, Cluj Napoca, 2002, p.101
MormantulPrArsenie
Mormântul Pr. Arsenie Boca
Sursa foto: crestinortodox.ro
Pelerinaj spre Mănăstirea Prislop - 10-11 iunie 2017

Cu bucurie ne pregătim să ne îndreptăm spre locuri de profundă sfințenie, locuri de rugăciune și reculegere: pelerinajul organizat de fundația noastră în zilele de 10-11 iunie 2017 va avea ca obiective Mănăstirea Prislop și Schitul Înălțarea Sfintei Cruci de la Aiud.  Continuare
afismic Vă așteptăm cu drag la evenimentul nostru intitulat: TREPTE SPRE COTA 90.

Joi, 25 mai 2017, orele 18:00, la aniversarea celor 8 ani de activitate ai fundației, îl vom sărbători pe domnul Dan Lucinescu (președinte de onoare al fundației noastre) la împlinirea vârstei de 90 de ani. 
La eveniment vor fi și dezbateri pe marginea cărților sale: LUPTA și JERTFA, tipărite în ediție aniversară cu acest prilej. 
Lansarea acestora de ZIUA EROILOR constituie un omagiu adus tuturor celor care au suferit sau și-au jertfit viața pentru ca noi azi să trăim într-o Românie unită și liberă.
Mulțumim partenerului nostru, Biblioteca Națională a României, care asigură ambianța plăcută a desfășurării evenimentului.  
Detalii eveniment
VPa1
Vizita la Valea Plopului-Valea Screzii de sîmbătă, 13 mai 2017


Iată ce ne scrie coordonatorul proiectului ”Valea Plopului”, colega noastră, Victoria Anca, despre vizita de sâmbăta trecută la Valea Plopului și schitul Sf. M. Mc. Dimitrie:  
”Vă împărtășesc, așa cum v-am obișnuit, în câteva rînduri, secvențe din cele trăite de noi, cei care ne-am dus la copiii de la așezământ. Continuare
ProtosGhelasie
Protos. Ghelasie Iorga
Sursa foto: ziarullumina.ro
Invitație: "Despre lucrarea duhovnicească a Părintelui Arhim. Ieronim Ciumandrea - fost viețuitor athonit și Stareț al Schitului Darvari din București"

Locul: Biserica "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" - Titan - Str. Jean Steriadi nr. 19/A, sector 3, Bucuresti
Data: Luni - 22 Mai 2017, Orele: 19:00  Continuare

0
0
0
s2sdefault


Iisus_HristosCuvântul de învățătură al Părintelui Arsenie Boca
Extras din „FRAGMENTE, SFATURI, ÎNSEMNĂRI”

„Faptul ca simți «provocarea» oarecui, dovedește că, în realitate, ai ajuns la o vârstă interioară, când îți recunoști apartenența ta la creștinism: devii conștient de creștinismul tau. De aici începe trebuința de-a-l  cunoaște, de a citi Scriptura.
Creștinismul se învață cel mai bine când constați că-ți trebuie - nu când ți se predică urechilor.”

Sursa: Daniil Stoenescu - Episcop Locțiitor al Daciei Felix - Părintele Arsenie -  „Omul îmbrăcat în haină de in”  și  „Îngerul cu cădelnița de aur”, Editura Charisma, Sinaia, 2008, p. 449
Foto: Iisus Hristos - Gravură a Părintelui Arsenie Boca 

aUTOGRAFEmTrepte spre cota 90

Dragii noștri,

Cu mare bucurie în suflet vă anunțăm mult așteptata întâlnire cu domnul Dan Lucinescu de anul acesta.
Joi, 25 mai 2017, orele 18:00, vom fi cu toții alături de dl Dan Lucinescu, Președintele de Onoare al fundației noastre, la aniversarea celor 90 de ani de viață.
Evenimentul se va desfășura într-o zi de mare sărbătoare creștină și națională: ÎNĂLȚAREA DOMNULUI și ZIUA EROILOR, în sala Mircea Eliade a Bibliotecii Naționale a României (Bdul Unirii nr. 22).
Vă așteptăm cu drag!  Continuare


PrIoan_IovannPreacuviosul Părinte Arhimandrit Ioan Iovan de la mănăstirea Recea: „Iisus Hristos este același, noi însă nu”

În urmă cu zece ani am fost la Mănăstirea Recea – Mureş, acest veritabil tezaur al spiritualităţii ortodoxe şi a celei româneşti autentice. 
Am fost de foarte multe ori la această sfântă aşezare, care cuprinde atâtea comori ale spiritualităţii noastre eterne, româneşti şi ortodoxe, de fiecare dată fiind foarte impresionat de toate cele văzute şi auzite în acest loc sfânt – în care trebuie să ne lepădăm de încălţămintea netrebniciei şi a cerbiciei noastre! Continuare
Sursa foto


DSC05456Slujba de pomenire a ostașilor români căzuți în Primul Război Mondial în Franța

Sâmbătă, 13 mai 2017, la ora 15,00, a avut loc slujba de pomenire la Cimitirul militar român din Haguenau, unde odihnesc 467 de ostasi români morti în Alsacia si Lorena, în timpul Primului ràzboi mondial, ca prizonieri de ràzboi la germani, transmite Romanian Global News. Continuare   
 
 
0
0
0
s2sdefault
Valea_plop3
Sursa foto
Plecare la Așezământul de la Valea Plopului- Valea Screzii - 13 mai 2017

Dragi prieteni,

Ne bucurăm să avem prilejul  să vă spunem din nou: Hristos a înviat!
După ce am trăit fiecare sfintele sărbători cu cei dragi ai noștri, dorim să vă invităm să ne fiți alături în inițiativa noastră de a ne manifesta solidaritatea și cu cei mai puțin apropiați.  Continuare 

Prof.-Dr.-Pavel-Chirila
Prof. Dr. Pavel Chirilă
(Sursa foto)
Scrisoare deschisă a Dr. Pavel Chirilă, către Domnii Iohannis, Dragnea, Grindeanu și Bodog pe tema obligativității vaccinării

Unul dintre subiectele pe care românii se ceartă, de câțiva ani, este pro sau contra vaccinare. Taberele sunt pe poziții aproape ireductibile, fiecare afirmând că deține adevărul suprem. Continuare
CatedralaVoluntarinews
Voluntari, 2016
(Sursa foto)
Pelerinaj la Cinstitul Brâu al Maicii Domnului și Moaștele Sf. Stelian - 9-15 mai 2017

În perioada 09-15 mai a.c., Cinstitul Brâu al Maicii Domnului și moaștele Sfântului Cuvios Stelian – ocrotitorul copiilor vor fi aduse în orașul Voluntari, la Catedrala Sfânta Cuvioasă Parascheva - Intrarea Domnului în Ierusalim. Continuare
picturacercx
Cerc de pictură pentru copii la Biserica Sf. Cuv. Antonie cel Mare - Titan - 6 mai 2017

Parohia noastră invită toți copiii și tinerii bisericii noastre, preșcolari și școlari, elevi, liceeni și adolescenți, la un atelier/cerc de pictură, intitulat sugestiv: 
"Iisus Hristos Cel Inviat - Chipul si Icoana sufletelor noastre". Continuare

Golgotaa
Conferința ”Golgota neamului românesc” cu participarea a două foste deținute politic - 7 mai 2017

Parohia Soborul Maicii Domnului, protoieria Sector 3 Capitală, organizează conferința intitulată ”Golgota neamului românesc”. Continuare

m-vulcanescu

113 ani de la nașterea lui Mircea Vulcănescu

Împlinirea a 113 ani de la naşterea sa în pământul neamului românesc şi a 65 de ani de la mutarea sa în veşnicele şi cereştile locaşuri – Mircea Vulcănescu (1904 – 1952). Continuare

0
0
0
s2sdefault
               
              Cuvântul de învățătură 
            al Părintelui Arsenie Boca

Fragment din ”PENTRU PACE”

”Dumnezeu a dat multe lucruri oamenilor, dar trei lucruri nu le-a dat în întregime. Acestea sunt: Viața, Adevărul și Pacea.
Toată istoria oamenilor pe pământ dovedește că singuri, ca de la ei putere, nu-și pot asigura nici Viața - de vreme ce e mereu pândită de moarte- nu-și pot asigura nici adevărul, și tot așa, nu-și pot asigura nici pacea.
Dar le au oarecând, când oamenii sunt pe pace cu Dumnezeu. Fiindcă Dumnezeu este și Adevărul și Viața și Pacea.
Iată cuvinte de temelie pentru pace.
Pe altă temelie decât Hristos, nu rămâne nimic statornic în lume.
*
Rugămu-ne Ție Împărate al Păcii, sălășluiește-Te în conștiința societății omenești, că nu vedem altă întemeiere a Împărăției Păcii, decât pe Tine!”

Sursa text: Daniil Stoenescu - Episcop Locțiitor al Daciei Felix - Părintele Arsenie -”Omul îmbrăcat în haină de in” și ”Îngerul cu cădelniță de aur”,  Editura Charisma, 2009, p. 213.Omulhainain

CARTILE_banner

Președintele de onoare al Fundației Creștine Părintele Arsenie Boca, domnul Dumitru Dan Lucinescu, unul dintre cei trei membri fondatori ai fundației noastre, împlinește anul acesta, pe 21 mai, vârsta de 90 de ani.

Noi, membrii fundației, aducem omagiul nostru domnului Dan Lucinescu prin organizarea

Mai multe detalii aici.

Voluntariatul
este dedicat persoanelor care doresc să se implice într-o cauză fără să aștepte o recompensare de ordin financiar.
În același timp însă, programele de voluntariat reprezintă un aspect important în CV, un mod de a câștiga experiență, dar și un start în carieră.
Departe de a fi o obligație ori o corvoadă, voluntariatul poate fi o activitate plăcută cu o mulțime de avantaje, dându-ți posibilitatea să devii mai organizat și să te poți apoi autoevalua, să găsești tineri care să gândească asemănător cu tine și cu care să poți lega prietenii de durată.

voluntar
Pe toți cei care sunt interesați să facă parte din echipa noastră de voluntari, pentru a se implica în proiectele deja existente dar și în noi proiecte, vă rugăm să trimiteți pe adresa noastră, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., CV-ul dvs.  precum și o scrisoare de intenție în care să specificați: 
  • de ce doriți să vă alăturați echipei noastre precum și
  • în care dintre proiectele deja existente (aici și aici -) ați dori să vă implicați sau
  • ce alte noi proiecte ați dori să propuneți/începeți în cadrul fundației noastre
  • sau/și ce abilități aveți precum și disponibilitățile legate de timp avute. (Interval orar și săptămânal când vă puteți implica în activități de voluntariat).
Vă așteptăm cu drag alături de noi!
Termen limită de trimitere a CV-urilor: 15 mai 2017.

0
0
0
s2sdefault
FelicitarePasti

Dragii noștri,


Vă invităm să lecturați două articole postate pe site-ul nostru, special scrise pentru această perioadă a vieții noastre creștinești:


Programul nostru va reîncepe cu data de miercuri, 19 aprilie 2017
, la sediul fundației ne veți găsi în orarul obișnuit, între orele 8:00-14:00. Vom răspunde la numerele de telefon: 021-223.2496; 0724.271.236 iar începînd cu data de  25 aprilie 2017 și la numărul  0732.316.841. Comenzile de carte vor fi expediate după data de 20 aprilie 2017.  
Vă mulțumim pentru înțelegere si va asteptam cu drag.
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.