Spovedanie

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „TAMADUIREA SI IERTAREA”
„Iertarea pacatelor nu inseamna ca le spovedesti mereu si le iei de la capat - ca iarasi le vei spovedi. Crestinismul mai e si chestiune de refacere a vointei. Ne trebuie bunavointa voastra - ca s-o facem vointa; tarie de caracter si simtire de obraz.
Oamenii umbla dupa facatori de minuni - fie ei si vrajitori. Dar va spun ca minunea cea mai mare e innoirea vietii tale pe temelia ei Iisus Hristos; e increstinarea vointei tale: asta-i minunea cea mai mare, care ne sta cu adevarat la indemana si ni s-a dat noua porunca: «Inviati pe cei morti!» Dupa invierea ta tanjeste Iisus. Ce insemneaza aceasta n-ar putea sa ti-o spuna mai bine decat insisi cei ce au inviat din moarte sigura, ca dintr-un vis urat.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 57.
(Foto: doxologia.ro) Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

coborarea la iad invierea

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „VIATA SI VIATA VESNICA...”
„De ce este totusi moarte intre oameni si dupa pradarea iadului? - Fiindca nu e acum definitiva biruinta asupra mortii si in ce ne priveste pe noi, oamenii.
Intr-una din dezlegarile mortilor se arata motivul: «Pentru ca rautatea sa nu fie nemuritoare, ai poruncit ca aceasta faptura sa se dezlege: sufletul sa se intoarca la Dumnezeu care L-a dat, iar trupul sa se intoarca in pamantul din care a fost luat...» pana la invierea cea de obşte, cand il vom primi transformat si nestricacios, cum tanjea si apostolul Pavel.
Aceasta e biruinta Vietii asupra mortii, biruinta pe care o asteptam.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 125.
Foto:: Coborarea la Iad - Invierea. Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

IisusHristosJudecator

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „«CEARTA» LUI IISUS CU PETRU”
„Cine-si iubeste viata sa, sufletul sau in lumea aceasta - fara a considera si cealalta, sau chiar impotriva ei -, acela isi va pierde sufletul, pentru ca acela e un iubitor de sine, un iubitor de trup - care nu se supune legii lui Dumnezeu, si nici nu poate (Romani 8,7) - acela e un „fricos" (Apocalipsă 21,8). In acestia nu e Duhul lui Hristos, acestia nu sunt ai Lui, ei traiesc impotriva lui Iisus.

Cine insa vrea sa scape de toropeala lumii acesteia, - caci dela „a vrea aceasta" incepe firul existentei sa capete Sensul transcendentei si se aprinde in ei Duhul lui Iisus, Duhul lui Dumnezeu, acestia toti isi risca sufletul si viata pentru Iisus si Evanghelie.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 269.
Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

Pantocrator

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CINE E IISUS?”
„Pentru noi Iisus e Sensul vietii si al Istoriei: reazemul ei în ispitele si furtunile timpului. Iisus e asemanarea dupa care tanjim si insetam de-a lungul desertului lumii: originalul nostru, autenticitatea noastra, dar, mai mult decat acestea, Iisus este Prietenul nostru, care singurul ne ramane credincios si nu ne paraseste niciodata. Si mai mult: e Sfanta a noastra Impartasanie cu desavarsirea: foamea noastra metafizica.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 135.
Foto:: Iisus Hristos Pantocrator. Click pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

hristos pomul vietii vita de vie

Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „SEMANATORUL”
„Noi oamenii nu ne dam seama ce lucruri mari ne-asteapta in privinta prelucrarii noastre, prin mijlocirea cerescului Semanator, si a descoperirii valorii noastre eterne! Prea suntem oameni, infasurati la ochi cu materia de pe noi si cu structura noastra pamanteana, care ne cam cheltuie toata vremea de aici si ne scurteaza zarea.
Trebuie sa fim mai decisi pentru afirmarea lui Dumnezeu, de la care avem obarsia, fiindca ceilalti, care afirma numai materialitatea lumii, o afirma mai tare. si ni se cade noua, crestinilor, ca pe aceeasi masura sa-i afirmam totodata si spiritualitatea. [...]
Asa trebuie sa fie: nimeni nu poate crede in Iisus nepedepsit!
Daca Iisus ne-a rascumparat din moarte vesnica cu pretul vietii, noi de asemenea castigam viata Lui lepadand pe-a noastra, daca vremea o va cere.
De aceea sunt ingaduite incercarile fiindca numai ele „coc" samanta pe pamant a „dumnezeilor dupa dar".
Acestia sunt crestinii, in care Iisus aduce rodul insutit.
Si intereseaza rodul - sensul dat vietii si mortii - si nu intereseaza pamantul de pe el.
Sa intelegem aceasta!

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 142, 143.
Foto:: Iisus Hristos-Vita de Vie; Sursa fotoClick pe fotografie pentru a mari

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.