FelicitarePasti

Dragii noștri,


Vă invităm să lecturați două articole postate pe site-ul nostru, special scrise pentru această perioadă a vieții noastre creștinești:


Programul nostru va reîncepe cu data de miercuri, 19 aprilie 2017
, la sediul fundației ne veți găsi în orarul obișnuit, între orele 8:00-14:00. Vom răspunde la numerele de telefon: 021-223.2496; 0724.271.236 iar începînd cu data de  25 aprilie 2017 și la numărul  0732.316.841. Comenzile de carte vor fi expediate după data de 20 aprilie 2017.  
Vă mulțumim pentru înțelegere si va asteptam cu drag.
0
0
0
s2sdefault
           

             Cuvântul de învățătură 
          al Părintelui Arsenie BocaFragment din Cărarea / Puiul necurat


”Deci, ca să ne mântuim, trebuie să pierdem înclinarea sufletului cea lunecoasă spre împătimirea cu lumea, cu trupul şi cu avuţia, care toate aici rămân. Iar dacă nu ardem această înclinare a sufletului spre lume, sufletul întreg se pierde.
scara_sf_ioan_scararul-590x413
Scara Sf. Ioan Scărarul
Şi totuşi n-am scăpat de curse, căci sunt unii care-şi curăţesc sufletul de patimi prin multe osteneli - şi sufletul are patimile lui: părerea, slava deşartă şi mândria - iar dacă scapă de aceste bucurii mincinoase, dăruindu-le Dumnezeu în schimb adevărate bucurii duhovniceşti, cad în primejdia de a se îndrăgosti aşa de tare de propriul lor suflet pentru faptul că se face curat, încât sufletele lor se sting şi se pierd.
Bucuria neînfrânată, chiar cea pentru daruri cu adevărat duhovniceşti, te poate face să uiţi că încă n-ai ieşit cu totul din împărăţia ispitelor. 

Sufletul însă care se mântuieşte este acela care nu mai trăieşte pentru sine, ci pentru Dumnezeu; sufletul care s-a izbăvit de sine şi petrece ca un dus din lumea aceasta.”

Sursa text: Ieromonah Arsenie Boca - Cărarea Împărăției, Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe Române a Ardealului, 2003, p. 24. 
mainile_ajuta
Dragii noștri,


Cum ar fi să ne trezim într-o zi că ne mișcăm doar cu ajutorul unui scaun cu rotile? Și cum ar fi să avem dureri continue și să trecem prin operații chirurugicale și acest lucru nu numai să nu ne rezolve problemele dar să le și înrăutățească?

Cum ar fi ca, la nici 50 de ani, să existe o unică șansă să îți recapeți un pic mobilitatea dar să nu ai mijloacele financiare să te bucuri de acest lucru?


 
Să citim în continuare povestirea tristă și mai ales ADEVĂRATĂ a unei femei care nu va mai merge niciodată pe ambele picioare (un picior i-a fost deja amputat de la șold în urma unei infecții spitalicești) dar care speră că va putea merge cu ajutorul unei proteze. Numai cu ajutorul nostru va putea plăti proteza necesară si visul său, de a merge din nou, va deveni realitate! 

Vă mulțumim pentru orice sumă de bani pe care o veți aduce la sediul fundației sau o veți depune in contul nostru cu mențiunea: PENTRU DNA RODICA FILIP.
Contul nostru este: FUNDAŢIA CREŞTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA,   C.U.I: 252 36 71 
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000      Banca Românească – Sucursala Domenii

Sau puteți să o contactați direct pe doamna Rodica Filip
la numărul de telefon: 0729.375.597 sau email:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .
Contul dnei Rodica Filip este deschis la BRD pe numele său: 

Rodica Filip
RO88BRDE445SV33735964450
0
0
0
s2sdefault
             Cuvântul de învățătură
          al Părintelui Arsenie Boca
Fragment din FLORIILE


”Intrarea lui Iisus în sufletul nostru, să nu fie ca acea intrare în Ierusalim. Templul conştiinţei noastre să nu fie o peşteră de tâlhari, că atunci sigur şi noi vom vocifera în curtea lui Pilat: „Răstigneşte-L!! Slobozeşte-ne pe Baraba!"
De aceea ne-am curăţit Ierusalimul şi Templul din Ierusalim: conştiinţa, făcându-ne iarăşi copii, singurii care L-au primit în Templu.
Copilăria: singura noastră vârstă care primeşte pe Iisus.
Deci, copiii mei, care primiţi astăzi pe Iisus în sfânta Împărtăşanie, rămâneţi întru dragostea mea, care e dragostea lui Iisus.”


Sursa text: Parintele Arsenie Boca - Cuvinte Vii, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 78. 

Astăzi, 7 aprilie 2017, la orele 20:00, în biserica Sf. Willibrord din München, Germania, va avea loc conferința cu titlul Teologia picturii Părintelui Arsenie Boca.
Florii
”Intrarea în Ierusalim a Domnului nostru Iisus Hristos- Dumineca Floriilor” - pictură murală a Părintelui Arsenie Boca,
Biserica Sf. Nicolae, Drăgănescu

Dragii noștri,

Vă urăm să aveți cu toții parte de o sărbătoare a Floriilor cu sănătate, bucurie și trezvie a minții! La mulți ani tuturor celor ce vă sărbătoriți duminica aceasta ziua onomastică!

Mai jos vă invităm să citiți un amplu articol (semnat de Dr. Stelian Gomboş) cu privire la acest praznic creștin.

Câteva învăţături şi referinţe despre Praznicul Intrării Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim                                                                – Duminica Floriilor
                                                                                                                                                                                                                                 

Motto: Stăteau faţă în faţă. El, Mirele, şi ea, răsfăţata fiică a Sionului. De pe Muntele Măslinilor, de unde privea Hristos, cetatea Ierusalimului se desena la orizont semeaţă, încordată, cu toate simţurile ascuţite. El, Mesia cel promis, venea la ultima întâlnire însoţit de vuietul mulţimii care-I calcă pe urme, încă din Metania. Alaiul acesta ca de nuntă se agăţase cu cerbicie de persoana Mântuitorului încă de la episodul învierii lui Lazăr, cel mort de patru zile. Ca şi în alte dăţi, Iisus înfruntă moartea altora, arătându-i neputinţa, ruşinând-o. Aşa avea să se întâmple şi cu propria Lui moarte... (Giovanni Papini – „Viaţa lui Iisus”)

Introducere
În faţa Ierusalimului, în acea duminică de aprilie a anului 33 de la Naşterea Sa, Dumnezeu - Fiul, Domnul Iisus Hristos întrupat într-un om încă tânăr, în vârstă de numai 33 de ani, privea îngândurat locul unde va gusta de bunăvoie, până la capăt, urmările şi consecinţele neascultării adamice. Mireasa lui dragă, Ierusalimul, îi va fi încăpere de tortură, loc al umilinţei, mormânt. Ultimul act din istoria aşteptării mesianice va fi unul sângeros, cumplit, mirosind a trădare şi moarte.                                                                                                         

Urmarea aici.

3ABMe Pe 30 martie 2017, în ambianța plăcută și generoasă a Bisericii Sf. Elefterie Nou din capitală, a avut loc lansarea cărții ISTORIA CULTURII ȘI CIVILIZAȚIEI CREȘTINE, autor Aurelia Bălan Mihailovici. 
Vă mulțumim tuturor celor care ați fost prezenți, invitaților și în mod deosebit gazdei noastre generoase, Părintele paroh Ulican Valer (de la biserica Sf. Elefterie Nou din capitală).


Câteva însemnări și imagini de la acest eveniment găsiți pe site-ul nostru, aici.

Cartea se găsește în magazinul nostru la prețul de 45 de lei ambele volume. 


Mulțumim tuturor acelora care au făcut posibilă vizita de sâmbătă, 1 aprilie 2017, la Așezământul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Slobozia-Giurgiu, prin donații în produse și în bani, prin asigurarea transportului și prin simpla prezență alături de noi – câteva mărturii în imagini găsiți aici.

Ca de fiecare dată, părintele Valentin și doamna preoteasă Veronica ne-au intâmpinat cu căldură și bucurie și ne-au împărtășit din proiectele pe care le au de dus în continuare la bun sfârșit. Printre acestea, se numără și achiziționarea unei case pentru două familii care sunt nevoite să părăsească centrul. 
Apelăm încă o dată la sprijinul dumneavoastră pentru a-i ajuta să achite și cea de-a doua rată din prețul de achiziție, până în data de 15 mai 2017 (27.000 lei).

Aceia dintre dumneavoastră care pot și doresc să îi sprijine financiar, o pot face prin virarea sumelor necesare în următorul cont:
FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Romaneasca – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile plății: "Pentru Giurgiu")

După vizita la așezământ, la întoarcere, am făcut un popas spre închinare la mănăstirea Sf. Ioan Rusul, Giurgiu. Aici am avut parte de o mare bucurie, primăvara luminase și colorase curtea mănăstirii și am putut primi sfaturi înțelepte de la Părintele Hristofor în foișorul din curtea mănăstirii.

Sf._Ioan_Rusulm
Iconostasul bisericii de la mănăstirea Sf. Ioan Rusu
Mănăstirea este prima din ţară construită în cinstea Sfântului Ioan Rusul. Fiind soldat, sfântul şi-a ales ca locaş, iată, o fostă unitate militară, sălăşluindu-se între ostaşii lui Hristos. Biserica cea nouă a mănăstirii, împodobită cu multe icoane cu sfinți români, cu podoabe și covoare în stil tradițional românesc,îți da senzația că ești ACASĂ, primit aici mereu cu dragoste părintească de ÎNSUȘI Dumnezeu.

o-HAPPY-CHILDREN-facebook
Sursa foto
Un studiu făcut de Goethe University privind fericirea copiilor de pe întreg globul a scos în evidență, surprinzător spun autorii articolului (”Țara cu cei mai fericiți copii nu este unde v-ați gândi”) că în România copiii sunt cei mai fericiți (în competiție intrând 14 alte state). Fericirea, sănătatea și educația corespunzătoare a copiilor sunt lucrurile cele mai importante pe care părinții le urmăresc.

Un amplu articol vis a vis de educația copiilor noștri, tocmai pentru a continua să fie cei mai fericiți, vă invităm să citiți aici: Educația pentru sănătate versus educația sexuală – o bătălie a resurselor.
Articolul este semnat de Rodica Bărbuță și Teodora Camelia MoldovanFundația MATCA 2000, pe baza unui studiu făcut la solicitarea Alianței Părinților.

 
0
0
0
s2sdefault
             
                Cuvântul de învățătură
              al Părintelui Arsenie Boca

                         Fragment din LUPTA DUPĂ LEGE


Gândurile celui rău, nălucirile lui, idolii (ideile fixe ale lui), momelile sale, aceştia sunt pruncii vaviloneşti sau «puii de drac», după cum îi numeşte Sfântul Maxim. Iar piatra este Hristos sau credinţa în El, temelia cetăţii sufletului, piatra cea din capul unghiului, pe care zidarii vremii de atunci nu au băgat-o în seamă (Matei 22,42). Or, întru nimeni altul nu este mântuire, căci nu este sub cer nici un alt nume dat nouă oamenilor, întru care să ne mântuim (Fapte 4, 11-12). De piatra aceasta trebuie să lovim pruncii vaviloneşti. Căci cine va cădea pe piatra aceasta se va sfărâma, iar pe cine va cădea ea, îl va spulbera (Matei 21, 44). De aceea Sfântul Ioan Scărarul zice: «Ca numele lui Iisus Hristos, armă mai tare, în cer şi pe pământ nu este». Cerul este mintea şi pământul este inima în care trebuie să se depene rugăciunea neîncetată a preasfântului nume: «Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul», întorcându-se ca o armă mereu întinsă asupra vrăjmaşului. 

Sursa text: Ieromonah Arsenie Boca - Cărarea Împărăției, Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe Române a Aradului, 2003, p. 176. 
SCARA-RAIULUI-1080x1600
Scara Raiului
afism26.03.2017

Dragii noștri,


Vă așteptăm cu drag mâine, 30 martie 2017, la evenimentul nostru de la orele 18:00:

Lansarea cărții

     ISTORIA CULTURII ȘI CIVILIZAȚIEI                               CREȘTINE,


carte în două volume scrisă de doamna Aurelia Bălan Mihailovici.
Doctor în istorie medievală (bizantologie), autoare a numeroase cărţi şi a peste 200 de articole în reviste de specialitate şi de cultură, în ţară şi în străinătate, Aurelia Bălan Mihailovici a fost premiată în mai multe rânduri de Academia Română.

Alături de autoare, la evenimentul nostru vor lua cuvântul invitații: Pr. Conf. Dr. Gheorghe Holbea, 
            Pr. Toader Crâșmariu, 
            Pr. Emanuel Ganciu, 
            Teolog Dr. Costion Nicolescu.

Evenimentul va avea loc în Biserica Sf. Elefterie, Paraclis Patriarhal.
Intrarea este liberă 
 

Vă reamintim că puteți să aduceți ajutoare pentru copiii de la Așezământul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din Slobozia (Giurgiu) până vineri, 31 martie 2017, la sediul nostru din str. Mr Alexandru Câmpeanu nr. 58. Sâmbătă, 1 aprilie 2017, se va pleca spre acest centru social de la sediul fundației noastre la ora 9:00 dimineața.

Puteți accesa aici detalii despre această plecare.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe colega noastră, Simona Șandru, coordonatoarea proiectului, la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Vă mulțumim pentru orice formă de ajutor veți găsi pentru sprijinirea acestor copiii! Dumnezeu să vă răsplătească eforturile și rugăciunile! 
CopiiiSfArhMihailsiGavriil
SAM_0968
Părintele Macarie Beșliu

"M‑a mirat adânc simplitatea şi firescul părintelui. [...] Prin părintele Macarie te întorci la această spiritualitate maternă, care te revigorează instantaneu, îţi redă puterile sufleteşti. [...] 
Am în faţa ochilor, prin părintele Macarie, un vestigiu al societăţii româneşti autentice, caracterizată de un ethos ferm, adânc încrustat în memoria colectivă, în care recunoşti cultura bunului simţ, a bunătăţii şi a ospitalităţii necontrafăcute de interes, deprinderea de a cultiva binele şi de a lupta cu orice înfăţişare a răului, respectul pentru persoana umană în care stă pitit chipul lui Dumnezeu, valoarea cardinală a demnităţii – pentru care românul actual, dezrădăcinat, cosmopolit, mândru nevoie mare că a fost integrat european, nu doar că nu mai are respectul cuvenit, dar se preface că a uitat‑o cu desăvârşire."
Fragmente din articolul "Părintele Macarie sau reînvăţarea firescului", semnat de Ciprian Voicilă, despre părintele Macarie Beșliu.

Invitații


  • CEREFREA Villa Noël, în parteneriat cu Centrul de Studii și Documentare „Societate, Drept, Religie”, organizează miercuri, 29 martie 2017, începând cu ora 18:00, la Villa Noël, (str. Emile Zola, nr. 6, București), conferința-dezbatere Religie și secularizare în România contemporană.

  • Teatrul creștin Urma Pașilor Tăi... Inspirat de jurnalul de pelerin al Olgăi Greceanu, spectacolul religios Urma paşilor Tăi… este o operă de adâncă meditație, menită să deschidă mințile și sufletele tuturor acelora care văd în învățătura creștină Calea, Adevărul și Viața. [...] O invitație de a evada din agitația vieții cotidiene pentru a acorda timp celor sacre, în această perioadă sfântă a Postului Paștilor", sâmbătă, 1 aprilie 2017, orele 19:00.
0
0
0
s2sdefault
Dragii noștri,

Ieri, în ziua binecuvântată a Bunei Vestiri, ne-am întâlnit, după Sfânta Liturghie, în Parcul Unirii pentru a pleca, împreună cu toți bucureștenii care își doresc și luptă pentru viață, în MARȘUL PENTRU VIAȚĂ.

Icoana Buneivestiri are un loc de cinste în bisericile ortodoxe, ea aflându-se pe uşile împărăteşti ale Sf. Altar, semn că Maica Domnului este cea care deschide nouă uşa Raiului. 

                                       (Sursa imagine alăturată:Romănia Liberă)

FotoRomaniaLibera
Maica Domnului este pentru noi un model de curățenie sufletească și trupească, de iubire și suferință pentru Pruncul său Preaiubit, Domnul nostru, Iisus Hristos..
Să urmăm Maicii Domnului și cu ajutorul său să nădăjduim în mântuirea sufletelor noastre! Am postat un articol deosebit de frumos semnat de prietenul nostru, Dr. in teologie Stelian Gomboș:
Despre Praznicul Buneivestiri sau începutul mântuirii noastre”, pe care vă invităm să îl citiți și dumneavoastră.

Vă mulțumim tuturor care ați fost azi alături de noi și vă așteptăm și pe cei care nu ați fost azi să ne fiți alături în anii care vin, prezența românilor pe acest pământ binecuvântat depinde de noi!

Alexandra Nadane, președinta Asociației Studenți pentru viață a spus ieri, după ce am ajuns în Parcul Tineretului:
"Este trist că nu toți se bucură atunci când femeia și copilul sunt sprijiniți. De aceea, voi repeta ceea ce am spus continuu în ultimii ani. Poate acum ne vor auzi cei care continuă să ne acuze că sunt altceva decât ceea ce suntem.Luna pentru viață și Marșul pentru viață sunt apolitice și neconfesionale, dar sunt deschise participării tuturor confesiunilor religioase și formațiunilor politice. Nu solicităm interzicerea legală a avortului. Nu sprijinim niciun fel de violență împotriva femeii. Promovăm conștientizarea societății despre criza de sarcină. Promovăm înțelegerea adevărului științific că viața începe de la concepție. Încurajăm sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea." 
MarsFotoFundatieImagini de la Marșul pentru Viață 2017
cartielABM
Avem bucuria și onoarea să vă invităm la Lansarea cărții în două volume:

   ISTORIA CULTURII ȘI CIVILIZAȚIEI CREȘTINE.

Autoarea, doamna Aurelia Bălan Mihailovici, membră de onoare a fundației noastre, este Doctor în istorie medievală (bizantologie), autoare a numeroase cărţi şi a peste 200 de articole în reviste de specialitate şi de cultură, în ţară şi în străinătate, premiată în mai multe rânduri de Academia Română.

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Powered by Rebel IT & Services
Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.