Privegherea este considerata esentiala pentru asceza intru Hristos, care conduce pe om la curatire, la iluminare si indumnezeire. Hristos insusi este un exemplu de practicare a privegherii, asa dupa cum se vede din textele evanghelice.
Sfantul Evanghelist Luca scrie: „Si in zilele acelea, Iisus a venit la munte ca sa Se roage si a petrecut noaptea in rugaciune catre Dumnezeu. Si cand s-a facut ziua a chemat la Sine pe ucenicii Sai si a ales din ei doisprezece, pe care i-a numit Apostoli" (Luca 6,12-13). Alegerea Apostolilor s-a petrecut dupa o noapte de rugaciune, dupa o priveghere in munte. [...]
Toti sfintii iubesc privegherea, rugaciunea catre Dumnezeu. [...] Conform spuselor Sfantului Isaac Sirul, postul este inseparabil legat de priveghere: „Deoarece trupul care posteste nu poate admite sa doarma in culcusul sau intreaga noapte". Din nou, Sfantul Isaac Sirul sfatuieste sa alegem osteneala plina de dulceata, adica „privegherea de noapte constanta, prin care toti Parintii s-au eliberat de omul cel vechi si au fost socotiti demni de innoirea mintii lor". Acesta este un lucru esential intrucat in rugaciunile de noapte sufletul experieaza viata eterna, alunga valul de intuneric si primeste Duhul Sfant. (Sursa text)

Pentru ca Postul Pastilor va incepe in cateva zile, am organizat un pelerinaj la unul dintre tinerele lacase de cult aflate in apropierea capitalei, Biserica Sf. Ierarh Grigorie Teologul din Alexandria.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, in seara zilei de 6 martie 2018, vom pleca, la ora 19, catre Alexandria. La Biserica Sf. Grigorie Teologul, aflata in Campusul universitar Valahia, parintele Daniel Constantin Dumitru ne va astepta pentru a ne ruga impreuna pe timpul noptii. Mai întâi vom participa la Sf. Maslu, urmat de Acatistul Sf Ioan Botezătorul  și apoi Sf. Liturghie. 
Intoarcerea in Bucuresti va fi pe 7 martie, in jurul orei 5 dimineata.

Inscrierile pentru pelerinaj se fac incepand de astazi, 15 februarie 2018, pana pe data de 28 februarie 2018. Transportul se va face cu microbuzul, costul pelerinajului este 60 lei/persoana si include transportul dus-intors. Apa sau hrana, daca veti avea nevoie, va rugam sa va luati cu dumneavoastra de acasa.
Odata cu inscrierea, va rugam sa platiti* pelerinajul:  a) direct la sediul nostru, in intervalul orar 9-14 sau b) prin OP in contul nostru, specificand la detalii plata numele pelerinului si „Pelerinaj Alexandria”.
*Banii platiti pentru pelerinaj in avans nu pot fi recuperati ulterior, in caz ca va razganditi si nu mai mergeti, va multumim pentru intelegere.

Inscrierile se fac astfel: a) trimitand un email la adresa noastra, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau b) sunand - in intervalul orar 9-14 - la numerele de telefon 021 223 2496, 0760 141 744 sau 0724 271 236. c) De asemenea, inscrierile se pot face si direct la sediul nostru, in intervalul orar 9-14, de luni pana vineri.

Pentru ca pelerinajul de noapte nu este la indemana tuturor, puteti lua cu dumneavoastra pomelnice pentru pomenirea celor care din motive binecuvantate nu pot sa mearga cu noi (pentru a fi pomeniti la Sf. Liturghie sau Sf. Maslu).
De asemenea, putem lua la noi prinoase - ce poate sau vrea fiecare - sau puteti contribui la sustinerea financiara a picturii bisericii - fiind apoi pomeniti mereu, la toate rugăciunile din acest binecuvantat lacas ortodox.


Plecarea spre Alexandria se va face din parcarea de la baza Dealului Patriarhiei. Va rugam, asadar, ca cel tarziu la ora 18:50 sa fiti prezenti in parcare pentru a urca in microbuz, la ora 19 fix plecam spre destinatie. 

Doamne ajuta, va asteptam cu drag alaturi de noi!


BisericaSfGrigorieTeologulBiserica Sf. Ierarh Grigorie Teologul in vara anului 2017

Biserica „Sf. Ierarh Grigorie Teologul” se gaseste la ieșirea din oraș, pe teritoriul fostei Unități Militare, lacasul sfant incepand sa funcționeze pe 25 ianuarie 2015, odata cu serbarea hramului.

Dupa vizita noastra din vara anului trecut la Alexandria, Parintele Daniel a demarat proiectul de pictare a bisericii, proiect la care va invitam sa participati si dumneavoastra, detalii privind proiectul iconografic gasiti pe site-ul nostru.


Pictarea BisericiiPictarea Icoanei Pantocrator in Biserica Sf. Ierrah Grigorie Teologul

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.