afisPetruVoda
Așa cum v-am anunțat, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom organiza un frumos pelerinaj, în perioada 21 - 22 iulie 2018.

Am ales zona Neamțului, mai precis: Mănăstirea Agapia, Casa Memorială „Ion Creangă” din Humulești, Mănăstirea Neamț, Mănăstirea Sihăstria, Mănăstirea Petru Vodă ctitorită de cunoscutul duhovnic și stareț, trecut la cele veșnice, Părintele Iustin Pârvu.

părintele Iustin 03Părintele Iustin Pârvu s-a născut în 1919 în satul Petru Vodă la 10 Februarie într-o familie de români ortodocşi foarte evlavioşi, şi a fost botezat cu numele Iosif. Faptul că nu a subscris nici uneia din iniţiativele bolşevice cerute de ocupanţi, ci a făcut lecţii de educaţie creştină şi naţională, a dus la arestarea sa în 14 Mai 1948, şi la condamnarea la 12 ani de închisoare. A ajuns la 90 de ani să păstorească Mănăstirea Petru Vodă, să ridice o mănăstire de maici şi un aşezământ social pentru bătrâni şi copii. Lăcașul, având hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, a fost înființat în anul 1991 într-o poiană (Hașca) din Munții Stânișoarei de către Părintele, în amintirea celor care au suferit în detenție în timpul regimului comunist. Mai multe detalii gasiți aici
Creştinismul nu înseamnă avantaje, lucruri satisfăcătoare ale limuzinelor şi ale vieţii noastre tehnice. În creştinismul nostru nu este îngăduit să umbli cu orice preţ după pâine. Nu! Noi ar trebui să ne regăsim, aici în sărăcia noastră, în lucrarea acestui pământ pentru care s-au jertfit cu sângele lor strămoşii noştri, să ne coborâm la simplitate, la o modestie de viaţă în care să lepădăm cu adevărat lumescul acesta cu toată tehnica lui care vine şi aduce peste tot numai moarte şi distrugerea vieţii noastre şi morale şi spirituale şi biologice.(Fragment dintr-un interviu al Parintelui Iustin Pârvu din anul 2008) Sursa foto.  

Vom poposi pentru închinare în Mănăstirea Neamț, "Ierusalimul ortodoxiei române", un impunătormd neamt monument al poporului nostru. Dintre obiectele de mare valoare artistică și istorică, dar mai ales religioasă în biserica acestei mănăstiri se află icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, datând din anul 665, pictată în Lida, patria Sf. Mare Mucenic Gheorghe, dăruită de Împăratul bizantin Ioan al VIII-lea Paleologul domnitorului moldovean Alexandru cel Bun, in anul 1429. Icoana din naosul bisericii reprezintă pe Maica Domnului cu pruncul Iisus ținut pe brațul stâng, iar pe verso este pictat Sf. Gheorghe, fiind ostaș cu capul descoperit, stând pe scaun cu balaurul sub picioare, în mâna dreapta având sulița, iar în cea stângă sabia. Această icoană este cunoscută cu numele de Lidianca pentru că ar fi o copie după o icoana a Maicii Domnului din Lida și pentru că are chipul Sf. Gheorghe, originar din Lida.  (Sursa text si Foto)

03 cimitir manastirea sihastria 73Ne vom opri în biserica și cimitirul Mănăstirii Sihăstria unde luminează, precum o stea intre stele, mormântul Părintelui Cleopa. Părintele continuă și acum să păstorească și să ajute, cu blandețe și dragoste, pe cei care ii cer ajutorul. La mormăntul sfinției sale ne vom opri să aprindem o lumănare, ne rugăm pentru odihna sufletului său, amintindu-ne cu drag de neuitatele sale cuvinte „Mânca-v-ar raiul!” și mai ales de nesfârșita dragoste a părintelui, care, ca o mama iubitoare, îi mângâia pe toți, mustra când era nevoie, îmbărbăta, se ruga pentru toți, ca un bun păstor punându-și sufletul pentru credincioși.

Întalnirea va fi la ora sambătă, 21 iulie 2018, ora 6.00, langă iesirea de metrou „Piața Victoriei”, spre bldul. Aviatorilor, iar plecarea în acest pelerinaj va fi la ora 6:30.
Autocarul se va  afla parcat în locul deja cunoscut, lângă ieșirea de metrou, Piața Victoriei, din fața Guvernului, spre Bdul Aviatorilor. Pentru buna desfășurare a programului, vă rugăm să îi respectați pe ceilalți pelerini, dând dovadă de punctualitate!
Costul pelerinajului este 250 de lei /persoană. 
Servicii incluse: transportul  cu autocarul, 1 noapte de cazare în camere duble (cu 2 paturi și baie proprie) și cină la „Centrul Social-Cultural Sf. Paisie de la Neamț”. 
Înscrierile și plata integrală pentru pelerinaj se fac până pe data de 11 iulie 2018 inclusiv.

Plata se poate face numerar, la sediul fundației, din str. Alexandru Deparateanu nr. 20, Parter, interfon 002, Sector 1, Bucuresti,
L - V, orele 8 -14 sau prin O.P. în contul fundatiei noastre (specificând la detalii: „pelerinaj Neamț iulie 2018 și numele pelerinului”). Dacă faceți transfer bancar, vă rugăm să trimiteți copia O.P. pe email-ul nostru: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

NOTĂ: Avansul plătit nu va putea fi restituit, în caz că vă răzgândiți pe parcurs sau nu veți putea participa la pelerinaj din motive personale.

Vă așteptăm cu mare drag alături de noi!0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.