Carti care se adreseaza sufletelor noastre aparute la Editura Sophia.
Vi le recomandăm cu drag!

apovedaniaunuipacatos

​Împresurați de ispite și de încercări, chinuiți de obiceiuri și de amintiri rele, avem nevoie de o călăuză care să ne îndrume printre prăpăstiile și cețurile propriilor suflete. 
Un astfel de îndrumător este cartea Epis­co­pului Porfirie Uspenski, unul dintre cei mai aleși ierarhi ai Bisericii Ruse din al XIX lea veac. Urmând calea fără greș a Părinților, ea ne ajută, pe de o parte, să ne dăm seama de propriile ne­­putințe și neajunsuri, iar, pe de alta, ne arată căile sigure de ieșire din impasurile duhovnicești.


 

​Nu știu dacă suferi de deprimare. Știu însă că, la fel ca mine și ca toți ceilalţi oameni, și tu ești în pri­mejdie să cazi în această grea boală a sufletului și a trupului. Ar putea fi numită „boala secolului al XX-lea”, de vreme ce în acest secol s a făcut cunoscută ca flagel al omenirii, deşi nu în el s-a manifestat pentru prima dată: în acest veac al angoasei, al afecțiunilor sufleteşti, se arată în mod precumpănitor depresia sau deprimarea, răspândindu-se la milioane de oameni ca o epi­de­mie, ca o boală infecțioasă. Așa am cunoscut-o noi, aşa au cunoscut-o și doctorii, care au încercat și încearcă, studiind-o cu mari eforturi, să o cunoască mai bine pentru a o putea eradica. Farmaciștii din întreaga lume creează în labo­ra­toare o grămadă de medicamente antidepresive, pe care le consumă din abundență, cu mari speranţe, nefericiții acestei lumi. De deprimare s-a ocupat însă de milenii, cu mult mai mult succes, un alt doctor al sufletelor și al trupurilor, care până în ziua de astăzi continuă să vindece ca nimeni altul neputinţele omeneşti. Acest doctor este Ortodoxia, credința, învățătura, viața, Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție. unnamed_1

unnamed_2


Această carte adună în sine cuvinte, poveţe şi vieţi pilduitoare ale unor mari Bătrâni din Grecia, care au trăit şi au adormit în Domnul de a lungul veacului al XX lea. Scopul nostru a fost să înfăţişăm nişte modele reprezentative ale bogăţiilor duhovniceşti care, prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, au fost cultivate şi păstrate chiar şi în vremurile noastre de necredinţă şi de decădere duhovnicească. Acestea sunt menite să aşeze într un context concret şi să dea mărturie veridică despre ceea ce multora le ar putea părea a fi povestiri de domeniul fantasticului şi învăţături care bulversează gândirea lumească a omului contemporan, aducându le cititorilor suflul vieţii înnoite, care îl ridică pe om deasupra grijilor lumeşti şi stresului zilnic, împrospătându l şi întărindu l cu suflarea de viaţă dătătoare a Împărăţiei lui Dumnezeu. 

Părintele Amfilohie 
Părintele Epifanie 
Părintele Iacov 
Părintele Iosif 
Părintele Gheorghe 
Părintele Filoteu 
Părintele Porfirie 
Părintele Paisie

Sfântul Nicolae Velimirovici nu a fost doar cea mai mare personalitate duhovnicească a Serbiei secolului al XX-lea, ci şi unul dintre marii ei scri­itori.

Cartea de faţă, ce reprezintă o minunată laudă şi propovăduire a pocăinţei şi iubirii creştine, este un monument de adevărată filocalie – iubire de frumos – care îmbină armonios puterea insuflării harului şi măiestria literară într-o desăvârşită ilustrare a cuvintelor cântării bisericeşti: „Că celui ce ai cercetat adâncurile Duhului, şi frumuseţile rostirii ți s-au adaos”.

 

 

unnamed_3
0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Cos


Coş gol

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.