PRARSENIEBOCA28 de ani de la trecerea la DOMNUL a Parintelui Arsenie Boca

<Parintele Protosinghel Arsenie Boca

„Dumnezeu e făcătorul de minuni în sfinţii Săi, indiferent dacă sunt în lumea aceasta sau s-au mutat în cealaltă." (Ieromonah Arsenie Boca, Cuvinte Vii, Capitolul 99 Sfântul Ierarh Nicolae, Editura Charisma, Deva, 2006.)

Doamne, odihneste-l pe Preacuviosul Parinte Protosinghel Arsenie Boca in randul Dreptilor Tai si asculta rugaciunile sale pentru noi, pacatosii!
Sfinte Parinte Arsenie Boca, roaga-te pentru iertarea pacatelor noastre, caci iata, ne departam de Dumnezeu si uitam sa Il iubim si sa Ii acordam timp din viata noastra! Sfinte Parinte, roaga-te sa fim mai buni, mai rabdatori si mai solidari in cele bune si placute lui Dumnezeu, roaga-te sa putem iubi cu tot sufletul adevarul si sa traim in pace cu noi insine si cu ceilalti din jurul nostru! Roaga-te, te rugam Parinte Arsenie Boca, sa ne trezim si sa ii slujim lui Dumnezeu noi, toti romanii de aici si de pretutindeni! 

Slujba Parastasului, video, aici. 
Imagini de azi, de la Parastasul Parintelui Arsenie Boca, Manastirea Prislop:

IMG 20171128 WA0013

IMG 20171128 WA0005

IMG 20171128 WA0006

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

IMG 20171128 WA0012

<Parastas Manastirea Prislop, 28 nov 2017
Va invitam sa cititi un interesant articol semnat de Isabela Vasiliu Scraba cu privire la Parintele Arsenie Boca si filozoful Mircea Vulcanescu, postat pe blogul sau. Multumim doamnei Isabela Vasiliu Scraba pentru trimiterea acestui articol catre noi.

Personaj Roman

Isabela Vasiliu-Scraba, Misterul totalității la două personaje ale romanului Noaptea de Sânziene: Călugărul Anisie (/Arsenie Boca) și filozoful Petre Biriș (/Mircea Vulcănescu)

Motto: “O lumină neînțeleasă îi scălda necontenit figura. „Am întâlnit un om extraordinar…Trebuie să mă integrez ritmurilor cosmice…Este și acesta un mare secret. L-am învățat de la [călugărul] Anisie” (Stefan Viziru)

Dintr-o declarație scrisă de starețul de la Sâmbăta când a fost prima oară arestat, știm azi că afluxul mare al credincioșilor l-a făcut pe călugărul iconar Arsenie Boca să primească preoția mai târziu cu un an decât ieromonahul Serafim Popescu, călugărul cu care fusese la Sfântul Munte Athos după Sărbătorile 23905611ParastasPascale din 1939: „Într-o iarnă, probabil prin 1941, ne trezim [la Sâmbăta de Sus] cu o avalanșă de oameni de toate vârstele și treptele [sociale], năpădindu-mă să stau de vorbă cu ei despre necazurile lor. Aci m-am trezit să fac duhovnicie cu oamenii deși nu eram preot” (ieromonahul Arsenie, 17 iulie 1945, Biroul Siguranței, Poliția orașului Râmnicul Vâlcea). Continuare  


<Parastas Manastirea Prislop, 28 nov 2017

 

 

 

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.