traditie_in_biserica-foto-oana-nechifor_0_1
Sursa foto: doxologie.ro
Cuvântul de învățătură al Părintelui Arsenie Boca
Fragment din IUBIREA (314)

«Dacă doi dintre voi se vor învoi pe pământ în privinţa unui lucru (mântuirea) pe care îl vor cere: se va da lor de către Tatăl Meu, Carele este în ceruri. Că unde sunt doi sau trei adunaţi întru numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor» (Matei 18, 19-20).
Cuvintele acestea, pe lвngă înţelesul literei, mai au şi următorul înţeles: pământul este trupul, iar mai cu deosebire inima; cei doi sau trei sunt puterile sufletului care, dacă se vor învoi pe pământ, adunându-se într-un gând, va fi şi Dumnezeu în mijlocul lor. Unirea puterilor sufletului pe pământul inimii, însemnează iubirea, căci numai ea uneşte cele învrăjbite. Iar iubirea, cerând ceva de la Dumnezeu, Tatăl răspunde celor doi sau trei de pe pământ, dăruindu-le iubirea Sa din ceruri, care este Fiul Său, şi aşa ne aflăm având pe Dumnezeu, Carele este iubire, în mijlocul nostru.”

Sursa: Părintele Arsenie Boca. Mare îndrumător de suflete din secolul XX; O sinteză a gândirii Părintelui Arsenie în 800 de capete, Editura Teognost, Cluj Napoca, 2002, p.101
MormantulPrArsenie
Mormântul Pr. Arsenie Boca
Sursa foto: crestinortodox.ro
Pelerinaj spre Mănăstirea Prislop - 10-11 iunie 2017

Cu bucurie ne pregătim să ne îndreptăm spre locuri de profundă sfințenie, locuri de rugăciune și reculegere: pelerinajul organizat de fundația noastră în zilele de 10-11 iunie 2017 va avea ca obiective Mănăstirea Prislop și Schitul Înălțarea Sfintei Cruci de la Aiud.  Continuare
afismic Vă așteptăm cu drag la evenimentul nostru intitulat: TREPTE SPRE COTA 90.

Joi, 25 mai 2017, orele 18:00, la aniversarea celor 8 ani de activitate ai fundației, îl vom sărbători pe domnul Dan Lucinescu (președinte de onoare al fundației noastre) la împlinirea vârstei de 90 de ani. 
La eveniment vor fi și dezbateri pe marginea cărților sale: LUPTA și JERTFA, tipărite în ediție aniversară cu acest prilej. 
Lansarea acestora de ZIUA EROILOR constituie un omagiu adus tuturor celor care au suferit sau și-au jertfit viața pentru ca noi azi să trăim într-o Românie unită și liberă.
Mulțumim partenerului nostru, Biblioteca Națională a României, care asigură ambianța plăcută a desfășurării evenimentului.  
Detalii eveniment
VPa1
Vizita la Valea Plopului-Valea Screzii de sîmbătă, 13 mai 2017


Iată ce ne scrie coordonatorul proiectului ”Valea Plopului”, colega noastră, Victoria Anca, despre vizita de sâmbăta trecută la Valea Plopului și schitul Sf. M. Mc. Dimitrie:  
”Vă împărtășesc, așa cum v-am obișnuit, în câteva rînduri, secvențe din cele trăite de noi, cei care ne-am dus la copiii de la așezământ. Continuare
ProtosGhelasie
Protos. Ghelasie Iorga
Sursa foto: ziarullumina.ro
Invitație: "Despre lucrarea duhovnicească a Părintelui Arhim. Ieronim Ciumandrea - fost viețuitor athonit și Stareț al Schitului Darvari din București"

Locul: Biserica "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" - Titan - Str. Jean Steriadi nr. 19/A, sector 3, Bucuresti
Data: Luni - 22 Mai 2017, Orele: 19:00  Continuare

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.