128569 femeia cananeeancaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CANANEANCA
Cu cat orizontul tau e mai ingust, sau mai ingustat de durerea ta, cu atat nelinistea ta e mai mare, - si poate sa fie mai mare ca a toata lumea.
Asta era starea sufleteasca a Cananeencii.
Dar iata trece Iisus pe langa tragedia aceasta: toate tragediile tipa la Dumnezeu, ori rugandu-L, ori hulindu-L. Iisus se face ca nu aude. «Nu i-a raspuns ei nici un cuvant.» Dar L-au rugat si ucenicii Lui s-o auda: «Ca striga in urma noastra».
Iisus s-a facut ca nu-i asculta. Dar in nevazut atragea sufletul deznadajduit la Sine, si «ea venind, I s-a inchinat Lui, zicand: Doamne, ajuta-mi !»
In afara, in cuvinte, Iisus de asemenea s-a facut ca n-o asculta. I-a spus si Iisus o ingustime, tot asa de stramta, ca a ei: «Nu sunt trimis tara numai catre oile cele pierdute ale casei lui Israil» si ca: «Nu se cade a lua painea fiilor si a o da cainilor».
Cu alte cuvinte Iisus ii punea in fata pacatul ei, peste care o imbia sa treaca.
Si iata femeia aceasta a iesit din ingustimea sa si nu s-a smintit ca-i asemanata cu cainii.
Atunci cand ochiul ei a vazut mai mult, cand s-a mutat din ingustimea durerii sale in bunatatea fara margini a lui Dumnezeu: s-a izbavit in clipa aceea.
Asa a condus Dumnezeu minunea aceasta, ca a tamaduit mama si prin tamaduirea ei s-a insanatosit si fiica ei de acasa.
Si s-a mirat Iisus zicandu-i: «O femeie, mare este credinta ta, fie tie precum voiesti !» - si adauga Evanghelia: «si s-a tamaduit fiica ei in ceasul acela».
Cu un cuvant au iesit toti din cercurile lor inguste, la orizontul cel mai larg, care este linistea dumnezeiasca si care tamaduieste orice boala si linisteste orice vifor din suflet.
Dumnezeu s-a biruit de rugaciunea omului - si inca a unei femei neputincioase - si i-a adus firea in linistea Sa, mai presus de sminteala si durere.
Sa ne fie Iisus si noua, asemenea !
 
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 26-27
(Foto: Femeia cananeeanca)

2Ajuta Fundatia redirectionand 2%
Aceia dintre dumneavoastra care ne puteti ajuta, descarcati formularul 230, cu datele fundatiei noastre, urmand doar sa adaugati datele personale in campurile corespunzatoare din formular. Pentru a completa/descarca formularul, click aici sau contactati-ne la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..  Acest lucru se poate face acum, in lunile de inceput de an, pana la data de 15 martie 2019, data limita de trimitere a formularului completat - data postei. Multumim celor care in anii trecuti au redirectionat aceste procente catre fundatia noastra, aceste sume ajuta fundatia noastra sa isi poata desfasura activitatea zilnica. Continuare

ajutorAjutor si rugaciune pentru semenii nostri care nu au casa, lemne de foc, medicamente
Va indemnam sa reflectam putin si sa fim mai buni, mai altruisti si milostivi cu semenii nostri. Atunci cand ajuti dezinteresat un semen de-al tau, sufletul ti se umple de bucuria datorata faptului ca ai putut fi de folos si ai adus un strop de fericire in viata unui om, ca l-ai ajutat sa nu se simta singur si neajutorat. Sa ii ajutam si sa ne rugam pentru binele lor! "Începutul iubirii de arginți e motivul milosteniei. Capătul ei ultim e ura față de săraci. Cât timp adună cineva banii, e milostiv. Dar când are banii, îi strânge în mâini." (Filocalia, vol. 9, Editura Institutul Biblic, București, 1980, p. 251).

In cazul in care sunteti interesati sa oferiti un ajutor, va recomandam sa verificati personal cazurile din Tabelul de ajutor, prin mijloacele pe care le aveti la dispozitie. Sa ii ajutam pe semenii nostri si sa ii pomenim in rugaciunile noastre!  Continuare 

aezamant GiurgiuVeniti cu noi la Slobozia! - 16 febr. 2019
Sambata, pe 16 februarie 2019, cu ajutorul Domnului, organizam prima vizita din acest an la copiii din Centrul Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu. Pentru pregatirea acestei vizite, va rugam sa ne fiti alaturi, intr-un numar cat mai mare, ajutand fiecare dupa puteri, pentru a le acoperi cele mai importante nevoi de hrana si intretinere curenta pentru aceasta perioada
De asemenea, va aducem in atentie necesitatea de a ajuta la plata lunara a facturii de energie electrica pentru Asezamant, in valoare de aproximativ 1500 lei lunarContinuare  

CarareaImparatieideschisatuturorIntalniri catehetice „Cararea Imparatiei deschisa tuturor”
Va invit sa ascultati AICI inregistrarea intalnirilor catehetice sustinute de Parintele Petru Moga. 
Va asteptam alaturi de noi la urmatoarea intalnire din data de 14 februarie 2019, ora 18:30, care va avea loc la Biserica „Sf. Chiril si Metodiu” din Campusul Agronomie, bldul. Marasti, nr. 59, sector 1, Bucuresti.  Ca si tema, pentru aceasta intalnire, avem de citit din capitolul „Cele 7 surle”, paginile 102 - 127.   
Cartea „Cararea Imparatiei” in limba romana, se poate comanda la fundatia noastra.
Pentru comenzi folositi nr. de telefon: 0724.271.236 sau adresele de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

pr.JustinS-au implinit 100 ani de la nasterea Parintelui Iustin Parvu
Nu numai noi, oamenii, suntem partasi unii altora, ca madularele unui singur trup – Biserica, ci suntem inruditi, prin firea pamanteasca, si cu animalele, cu plantele, cu pomii, cu pietrele, cu pamantul, cu aerul si cu apa. Traim in ele si ele traiesc in noi. Tot asa, manastirile sunt niste oaze pentru rugaciune, man­gaiere si mantuire a poporului crestin ortodox. Ma­nastirile inseamna rugaciune. Manastirile au fost si raman un loc unde s-a facut educatia si formarea crestinului care isi realizeaza idealul si care isi apara Biserica, isi apara familia, isi apara Patria, isi apara si neamul. 
Continuare

recomandari2Evenimente si recomandari
*Cartisor de Autor – Maria, Regina Romaniei - 13 februarie 2019, ora 19.00, Muzeul National al Literaturii Romane in parteneriat cu Asociatia Moara de hartie va invita la sediul MNLR din Str. Nicolae Cretulescu nr. 8 (in spatele Bisericii Albe), la evenimentul de lansare a unui martisor literar aparte – Cartisorul de Autor Maria, Regina Romaniei, manufacturat in Atelierul-muzeu Moara de hartie din Comana. Continuare 
*Calator prin traditii… de Dragobete si Martisor - 16, 23, 24 februarie şi 2, 3 martie 2019, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” continua seria de ateliere pentru copii, sub genericul „Calator prin traditii… de primavara”. 
Continuare  
   
                 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.