picturaPr.A.BocaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „ IISUS IN FATA PREJUDECATILOR
Decaderea in formalism si prejudecati era multa si veche in Israel. De aceea Iisus a avut multe de indurat cu ei; iar printr-unul din prooroci le atragea aminte: „Vai celor ce zic raului bine si binelui rau; vai celor ce zic luminii intunerec si intunerecului lumina; vai celor ce zic adevarului minciuna si minciunii adevar" (Isaia 5,20).
Punctul lor de vedere: - ochiul lor - asa vedea; iar mintea judeca, in consecinta, gresit. Acesta e „ochiul care trebuie scos" (Matei 5,29).
Structura aceasta sufleteasca a ochiului curat sau viciat, o descrie Iisus. Capacitatea de adevar si stradania intregii vieti pentru el, lumineaza ochiul si ochiul luminat de Adevar lumineaza lucrurile; iar incapacitatea, refuzul Adevarului, le intuneca. 
Structura interioara se proiecteaza in afara in campul realului, pe care-l vede, dupa starea subiectivitatii sale, luminat de sens, sau intunecat si fara semnificatie.
 
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 175.
(Sursa foto)

2Ajuta Fundatia redirectionand 2%
Aceia dintre dumneavoastra care ne puteti ajuta, descarcati formularul 230, cu datele fundatiei noastre, urmand doar sa adaugati datele personale in campurile corespunzatoare din formular. Pentru a completa/descarca formularul, click aici sau contactati-ne la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..Termenul limita pentru depunerea la Administratia Financiara a Declaratiei 230 privind redirectionarea a 2% din impozitul anual este 31 iulie 2019. Declaratiile se depun completate si semnate fie personal de catre contribuabili, direct la registratura organului fiscal, prin posta, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit legii. Multumim celor care in anii trecuti au redirectionat aceste procente catre fundatia noastra, aceste sume ajuta fundatia noastra sa isi poata desfasura activitatea zilnica. Continuare
           

 afis Vesnicia s a nascut la satAniversarea a 10 ani de activitate - 24 mai 2019
Multumim tuturor celor prezenti si celor care si-au dorit sa fie impreuna cu noi in aceste momente de mare sarbatoare, la evenimentul de vineri 24 mai 2019, aniversarea a 10 ani de activitate a fundatiei noastre. Le suntem recunoscatori tuturor celor care au luat parte la actiunile si proiectele noastre daruind semenilor din timpul si bunurile lor. 
Multumim Bunului Dumnezeu, Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, Sfantului Ioan Rusul care ne este ocrotitor alaturi de Parintele Arsenie Boca, fara de care nimic din ce am realizat nu s-ar fi intamplat. Continuare

evenimenteEvenimente si recomandari   
*Basarabia sufletului meu - lansare de carte -
 11 iunie 2019, ora 18.00, Muzeul National al Literaturii Romane va invita la sediul din Str. Nicolae Cretulescu nr. 8 (in spatele Bisericii Albe) la evenimentul de lansare a antologiei Basarabia Sufletului Meu / The Bessarabia of My Soul. Continuare
*Priveghere in cinstea Sf. Iuda Tadeu, ruda Domnului - 21 iunie 2019, la Biserica "Sfantul Dumitru-Posta", Paraclis Universitar se va savarsi slujba de priveghere inchinata Sfantului Apostol Iuda Tadeu, ruda Domnului. Continuare   

           

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.