Maica Domnului cu Pruncul de Parintele Arsenie Boca la Sf Elefterie Opera Bucuresti Foto Victor RonceaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „BOGATUL ŞI SĂRACUL”
„Nu-i destul sa faci fapte bune: trebuie sa te faci tu insuti bun. Numai fapta buna, savarsita adesea, te imbunatateste. Faptele bune. pe langa rostul real ce-1 au de-a ajuta pe Lazarii lumii, mai au si rostul ca sa-ti faca tie bunatatea, milostivirea, iubirea: a doua natura. si isi implinesc rostul acesta, al doilea, cu atat mai degraba, cu cat nu se urmareste acesta. E bine a face binele ca pe-un lucru de la sine inteles, simplu si firesc, cum rasare soarele.
Cu o ceapa zvarlita dupa un sarac, n-ai facut bunatatea a doua ta natura. Dar nu e vorba de a doua natura, e vorba de revenirea la natura noastra primara, natura noastra de obarsie, la care ne readuce Iisus.
Dumnezeu a facut totul din partea Sa. Mai urmeaza partea din partea noastra.
Deciziile acestea sau nepasarea de ele, hotarasc simplu si decisiv de vesnicia noastra.
Mai hotarator nu se poate vorbi !

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „ Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 157
(Sursa foto)

afisPetruVodaVa asteptam, cu drag, in pelerinajele noastre!
Pe parcursul anului 2018, vom organiza 1 sau mai multe pelerinaje in fiecare luna. Informatiile despre programele acestora, le veti gasi in timp util accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.
Aici, veti gasi imagini din pelerinajul organizat in Dobrogea, de sâmbătă 23 iunie 2018.
21-22 iulie 2018, pelerinaj in Moldova la Manastirea Petru Voda, Manastirea Sihastria Neamt, mormantul Parintelui Cleopa, Manastirea Agapia, Casa Memoriala „Ion Creanga” din Humulesti. Inscrierile si plata integrala pentru acest pelerinaj se fac pana pe data de 13 iulie 2018, inclusiv.
Totodata, venind in intampinarea dorintelor dvs. de a va organiza cat mai bine programul lunii august, am postat informatii si detalii organizatorice despre frumosul pelerinaj din Transilvania si Banat, de 3 nopti/ 4 zile, din perioada 31 august - 3 septembrie 2018.  
Continuare

30iun SloboziaImpreuna la Asezamantul Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil - 30 iunie 2018
Multumim celor care au facut posibila vizita de sambata, 30 iunie 2018 la Asezamantul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu, prin donatii in produse si in bani si prin asigurarea transportului. Va asteptam in continuare sa ne fiti alaturi in sustinerea proiectelor sociale ale Fundatiei. ContinuarevoluntarVoluntariat pentru transportarea donatiilor
Pentru a implini lucruri bune, fundatia noastra are nevoie permanenta de ajutor. Toate proiectele noastre au fost sustinute de eforturile unor voluntari inimosi si generosi, care s-au implicat si ne-au sustinut de-a lungul activitatii noastre. Le multumim tuturor!
In continuare, avem nevoie de voluntari care au masini pentru: transportatul, demontarea, montarea si caratul donatiilor (obiecte de mobilier: dulapuri, birouri, imprimanta, canapele, paturi, mese, etc) catre Valea Plopului/ Valea Screzii - judetul Prahova, Asezamantul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia - judetul Giurgiu, cat si in Bucuresti.
Daca va doriti si dumneavoastra sa fiti parte a unui proiect de suflet, v-am fi recunoscatori. Pentru orice informaţii, va rugam sa ne contactati prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefonic la nr. 0760 141 744 / 0724 271 236.
Maica Domnului si Parintele nostru drag sa va aiba sub ocrotirea sa!

recomandari2Evenimente si recomandari
*Vara pe ulita - Tabara de creatie la Muzeul Satului -  9 iulie - 11 august 2018, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” va invita la Ateliere de initiere in tainele mestesugurilor populare si a ocupatiilor urbane. Continuare
*Priveghere -
vineri 13 iulie 2018,de la ora 21:30, la Biserica Sf. Dumitru-Posta, va asteptam sa ne rugam impreuna Sfantului Mare Mucenic Pantelimon, cel care ne daruieste tamaduire grabnica de felurite suferinte. Continuare


0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.