Zacheu vamesulCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „ZACHEU VAMESUL
Iata ca indreptarea omului „in fata Domnului" astupa gura oamenilor. Dar le-a astupat-o si Domnul, zicand: „Astazi s-a facut mantuire casei acesteia, caci si el fiu al lui Avraam este".
Se vede limpede ca Domnul ii are in vedere si pe cartitori, caci si lor le bate raspunsul, pentru ca de-ar fi vorbit Iisus numai cu Zacheu, i-ar fi zis acestuia asa: ca si tu, fiu al lui Avraam esti; dar nezicand asa, se vede ca le imprastia acestora tepele osandelor.
Iata prin urmare, ca omul care se indreapta, fie el oricat de vames si de pacatos, simte bucuria pe care n-o ranesc osandele, si nici el n-are om de osandit. De aci incepe omul sa samene cu Dumnezeu.
Cand vine Domnul la tine te dezlegi de toate, nu numai de nedreptatile tale, ci si de toata dreptatea ta. Cand „stai in fata Domnului" esti mai presus de lumea aceasta, mai presus de avutia lumii, mai presus de trancaneala si carteala vietii; - ai, cu un cuvant, ceva din linistea mai presus de lume a lui Dumnezeu.
De altfel nici n-ajungi „in fata lui Dumnezeu" pana n-ai intors toate ale Kesarului, inapoi Kesarului.
De aci incolo, incepe sfintenia.
 
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 25
(Foto:  Zacheu , un exemplu de lupta, pocainta si schimbare)

ajutorAjutor si rugaciune pentru semenii nostri care nu au casa, lemne de foc, medicamente
Va indemnam sa reflectam putin si sa fim mai buni, mai altruisti si milostivi cu semenii nostri. Atunci cand ajuti dezinteresat un semen de-al tau, sufletul ti se umple de bucuria datorata faptului ca ai putut fi de folos si ai adus un strop de fericire in viata unui om, ca l-ai ajutat sa nu se simta singur si neajutorat. Sa ii ajutam si sa ne rugam pentru binele lor! "Inceputul iubirii de arginti e motivul milosteniei. Capatul ei ultim e ura fata de saraci. Cat timp aduna cineva banii, e milostiv. Dar cand are banii, ii strange in maini." (Filocalia, vol. 9, Editura Institutul Biblic, București, 1980, p. 251).
In cazul in care sunteti interesati sa oferiti un ajutor, va recomandam sa verificati personal cazurile din Tabelul de ajutor, prin mijloacele pe care le aveti la dispozitie. Sa ii ajutam pe semenii nostri si sa ii pomenim in rugaciunile noastre!  Continuare 

2Ajuta Fundatia redirectionand 2%
Aceia dintre dumneavoastra care ne puteti ajuta, descarcati formularul 230, cu datele fundatiei noastre, urmand doar sa adaugati datele personale in campurile corespunzatoare din formular. Pentru a completa/descarca formularul, click aici sau contactati-ne la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..  Acest lucru se poate face acum, in lunile de inceput de an, pana la data de 15 martie 2019, data limita de trimitere a formularului completat - data postei. Multumim celor care in anii trecuti au redirectionat aceste procente catre fundatia noastra, aceste sume ajuta fundatia noastra sa isi poata desfasura activitatea zilnica. Continuare

CarareaImparatieideschisatuturorIntalniri catehetice „Cararea Imparatiei deschisa tuturor”
Va invit sa ascultati AICI inregistrarea intalnirilor catehetice sustinute de Parintele Petru Moga. 
Va asteptam alaturi de noi la urmatoarea intalnire din data de 14 februarie 2019, ora 18:30, care va avea loc la Biserica „Sf. Chiril si Metodiu” din Campusul Agronomie, bldul. Marasti, nr. 59, sector 1, Bucuresti.  Ca si tema, pentru aceasta intalnire, avem de citit din capitolul „Cele 7 surle”, paginile 102 - 127.   
Cartea „Cararea Imparatiei” in limba romana, se poate comanda la fundatia noastra.
Pentru comenzi folositi nr. de telefon: 0724.271.236 sau adresele de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

recomandari2Evenimente si recomandari
*Filme documentare la Ziua Rosiei Montane 2019 -  miercuri 6 februarie 2019, Clubul Taranului va invita la Proiectiile unor filme documentare care sunt parte a evenimentului Ziua Rosiei Montane 2019, sarbatorita in fiecare an la aceasta data, cu sprijinul Muzeului National al Taranului Roman si Clubului Taranului si tratează legatura patrimoniu-natura-comunitate in Romania. Continuare 
*Hram in cinstea Sf. Mucenic Haralambie -
  sambata 9 februarie 2019, Biserica Sfantul Dumitru-Posta va invita la procesiunea cu prilejul hramului dedicat acesteia in cinstea Sfantului Sfintit Mucenic Haralambie.Continuare   
 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.