Sf. Ioan BotezatorulCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „IOAN, CAPATUL PROOROCILOR
In pustia Iordanului, Ioan striga raspicat si plin de nadejde: 
«Pocaiti-va caci s-a apropiat imparatia Cerurilor !» «S-a apropiat»; - pana aci proorocii o prevesteau ca pe-un fapt al viitorului indepartat; acum imparatia mesianica era inaintea portilor. 
Ioan denunta coruptia nationala de la talpa pana la coroana, instiintarile solemne de la Dumnezeu i-au alarmat pe toti.
Multimile veneau sa-si marturiseasca pacatele si sa se boteze de la Ioan. Printre gloate se strecurau si multi carturari si farisei, care nu voiau sa piarda prilejul de-a se arata, tot ei, in fata multimilor, ca oamenii cei mai sfinti. Tainele lor vinovate nu ramaneau ascunse de ochii lui Ioan. Duhul lui Dumnezeu ii descoperea proorocului ca acestia-s oportunisti.
Faceau pe prietenii, ca sa-si asigure demnitati cand va veni Mesia.
«Pui de vipere !» «Ce credeti, ca scapati de urgia viitoare ?» N-aveti scapare fara roade de pocainta ! Avraam nu va va putea scapa, fiindca faptele voastre nu sunt faptele lui Avraam. Acum securea sta la radacina pomilor netrebnici si focul asteapta alaturea. Valoarea unui pom o hotarasc roadele, nu numele ce-l poarta. Marturisirea credintei fara indreptarea vietii, n-are nici o valoare. Pentru pacat, Dumnezeu este foc. Deci, sau te desfaci de pacat sau vei fi ars cu pacat cu tot. si cum era multa vita salbateca, multi pomi padureti si foarte multa pleava in Israel, multi incepeau sa simta focul lui Dumnezeu arzandu-i. Intr-unii se aprindea focul pocaintei; intr-altii focul maniei si al faradelegii. Irod, ars de mustrarea proorocului, facea parte dintre cei din urma.
 
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 326-327
(FotoSf. Ioan Botezătorul, pictat de Arsenie Boca)

2019Dragii nostri,
Va multumim tuturor pentru gandurile bune si urarile transmise cu ocazia acestui inceput de an! Va uram, ca anul 2019 sa va aduca liniste si armonie in suflete si in viata dumneavoastra! Spor in toate cele folositoare si cat mai multe fapte bune, spre Slava Lui Dumnezeu!
Il rugam pe Parintele Arsenie Boca sa se roage pentru noi Bunului Dumnezeu astfel incat in 2019 sa ne bucuram de daruri negraite care vin de la Hristos, sa ne iubim mai mult, sa fim mai uniti si mai buni, caci „nimic nu poate inlocui lipsa iubirii, dar iubirea inlocuieste toate neajunsurile” (Parintele Arsenie Boca).

ajutorAjutor si rugaciune pentru semenii nostri care nu au casa, lemne de foc, medicamente
Va indemnam sa reflectam putin si sa fim mai buni, mai altruisti si milostivi cu semenii nostri. Atunci cand ajuti dezinteresat un semen de-al tau, sufletul ti se umple de bucuria datorata faptului ca ai putut fi de folos si ai adus un strop de fericire in viata unui om, ca l-ai ajutat sa nu se simta singur si neajutorat. Sa ii ajutam si sa ne rugam pentru binele lor! "Începutul iubirii de arginți e motivul milosteniei. Capătul ei ultim e ura față de săraci. Cât timp adună cineva banii, e milostiv. Dar când are banii, îi strânge în mâini." (Filocalia, vol. 9, Editura Institutul Biblic, București, 1980, p. 251).

In cazul in care sunteti interesati sa oferiti un ajutor, va recomandam sa verificati personal cazurile din Tabelul de ajutor, prin mijloacele pe care le aveti la dispozitie. Sa ii ajutam pe semenii nostri si sa ii pomenim in rugaciunile noastre!  Continuare 

campania 40 de zile pentru viatcca6acc86 foto stirpentru viataPrima plecare la Valea Plopului - sambata 19 ianuarie 2019  
Pentru toate momentele frumoase care au fost și care urmeaza sa vina, va multumim! 2019 sa intre cu bucurie si liniste in casele dumneavoastra! La multi ani!
Va invitam sa ne insotiti in prima deplasare a acestui an, pe 19 ianuarie 2019! Va asteptam cu drag in numar cat mai mare! Continuare

CarareaImparatieideschisatuturorIntalniri catehetice „Cararea Imparatiei deschisa tuturor”
Cu ajutorul Domnului si al Parintelui Arsenie Boca, intalnirile catehetice denumite „Cararea Imparatiei deschisa tuturor”, sustinute de Parintele Petru Moga, vor continua.
Joi 17 ianuarie 2019, ora 18.30, va asteptam pentru o noua intalnire, la Biserica „Sf. Chiril si Metodiu” din Campusul Agronomie, bldul. Marasti, nr. 59, sector 1, Bucuresti.
Ca si tema, pentru aceasta intalnire, avem de citit din capitolul „Cele 7 surle”, paginile 81 - 102.
Cartea „Cararea Imparatiei” in limba romana, se poate comanda la fundatia noastra.
Pentru comenzi folositi nr. de telefon: 0724.271.236 sau adresele de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ilarion2Articole cu folos duhovnicesc
Ca sa ne vorbeasca despre taina suferintei si a Crucii, l-am ales pe Parintele Ilarion, duhovnic al Manastirii Crucea din Dobrogea. Ne-am gandit ca nu intamplator a ajuns duhovnic la aceasta manastire – si, intr-adevar, Parintele, atat din propria experienta, cat si din cea a ucenicilor sai, stie si ne marturiseste puterea si lucrarea mantuitoare a suferintei in viata noastra. 
Continuare

eminescu 212x300169 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu
Ca un omagiu adus poetului national Mihai Eminescu, ziua de 15 ianuarie este aleasa si Ziua Culturii Nationale. La implinirea a 169 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu marti, 15 ianuarie 2019, va fi oficiata o slujba de pomenire la Cimitirul Bellu din Bucuresti. Va invitam sa cititi articolul „Mihai Eminescu – patriotism si dragoste de tara”, iar mai jos gasiti informatii despre evenimente organizate intru amintirea si omagierea marelui poet roman, Mihai Eminescu.
<Foto: Mihai Eminescu

recomandari2Evenimente si recomandari
*Seara de poezie si muzica - 15 ianuarie 2019, ora 19.00, in Sala „Iosif Naghiu” din Calea Grivitei 64-66, cu ocazia Zilei Culturii Nationale, Muzeul National al Literaturii Romane si Teatrul Dramaturgilor Romani va invita la o seara de poezie si muzica.  Continuare 
*Spectacolul Eminescu, Remember, la Casa Filipescu-Cesianu - 15 ianuarie 2019, ora 19.00, Muzeul Municipiului Bucuresti va invita la Spectacolul Eminescu, Remember cu actrita Irina Movila si Andrei Cavassi – violoncel, la Casa Filipescu-Cesianu. 
Continuare  
   
                 

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.