hristos asteapta inchisoare 3Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CE URMARESTE DUMNEZEU”
Pana la judecata din urma, mantuirea se poate dobandi oriunde, si pe campuri de bataie; si se poate dobandi si din iad; si se poate pierde oriunde, si in manastiri, si in ceata sfintilor Apostoli, si s-a pierdut si in Rai. Talharul, rastignit pentru faptele sale, a sarit de pe cruce in Rai si Lucifer ca fulgerul a cazut din Ceruri. Orbul din nastere capata vederea si a vazut pe Dumnezeu si a vorbit cu El, iar fariseii templului o pierdeau zicand ca-i pacatos si are drac. Cereau semn si umblau sa omoare pe Lazar, cel inviat a patra zi din morti. Orbia rautatii, stand de-a pururi impotriva Adevarului, nu are leac, dar are pedeapsa. Inima infranta si smerita insa, Dumnezeu nu o va urgisi. De aceea infruntand mandria, a zis ca vamesii si pacatoasele vor lua-o inaintea "dreptilor", in Imparatia Cerurilor, si ca se face bucurie in Ceruri pentru un pacatos ce se intoarce.
Aceasta intoarcere urmareste Dumnezeu sa ne-o castige, insa nu poate, daca nu ne invoim si noi. De aceea ne poarta pe tot felul de cai si ne cheama cu tot felul de surle si, daca trebuie, ne graieste si cu tunul.
Ceea ce urmareste Dumnezeu in 'tot chipul e mantuirea sau intoarcerea noastra duhovniceasca spre El si Acasa, chiar daca mai ramanem si in viata aceasta. Oamenii insa legati in nestiinta, scurti la minte si slabi in credinta urmaresc viata pamanteasca si toata mahnirea lor e pentru trupuri.
Cat tine forma aceasta de viata oamenii vor fi amestecati: cei din Noul Testament, fiii harului, cu cei din Vechiul Testament pe care numai frica legii ii mai tine in randuiala si oamenii fara nici un testament, oamenii faradelegii si ai neoranduielii fara leac, fiii celui rau.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „CARAREA IMPARATIEI”, CAP. III - CELE SAPTE SURLE  Editura Charisma, Deva, 2006, pp  100 - 101.
(Sursa foto)

V.PlopuluiVizita la Valea Plopului - 16 noiembrie 2019 
Cu mare bucurie va comunicam ca, din bugetul ramas de la desfasurarea taberei „Zilele Prieteniei la Valea Plopului - 2019” si al donatiilor financiare oferite de voluntarii, prietenii, membrii si apropiatii fundatiei, am achizitionat o MASINA DE SPALAT PARDOSELI DURE, LAVOR QUICK 36 E - profesionista (imagini).
De asemenea, va invitam sa fiti alaturi de noi la ultima deplasare din 2019, la Valea Plopului si Valea Screzii.
Prin demersul nostru incercam sa acoperim cat mai mult din necesitatile celor care locuiesc aici. Continuare

evenimenteEvenimente si recomandari   
*Lansare de carte - 19
 noiembrie, ora 18:00, la Facultatea de Teologie Ortodoxa, Amfiteatrul Dumitru Staniloae va avea loc lansarea cartii „Adevar si demonstratie. De la incompletitudinea lui Godel la vederea mai presus de orice intelegere a Sfantului Grigorie Palama” care reflecta cercetarile din ultimii ani ai conf. univ. dr. Adrian Lemeni concentrate pe evidentierea dimensiunii existentiale a marturisirii Adevarului.
Continuare
*Simpozionul Serile Filocalice  - 28 noiembrie, ora 18.30, in Aula Magna a Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti, la invitatia studentilor din ASCOR Bucuresti, dl. prof. Ioan-Aurel Pop va conferentia pe tema „Universitatea-depozitara a spiritului universal si national".Continuare

0
0
0
s2sdefault

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.